Цели 26% от населението на Земята нямат вода за пиене

Оцеляването на човечеството зависи от това как хората управляват водата
23
Цели 26% от населението на Земята нямат вода за пиене
Снимка: Pixabay

Оцеляването на човечеството зависи от това как хората управляват водата, заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш вчера, в края на тридневна конференция за световните водни ресурси, предаде Асошиейтед прес.

"Всички надежди на човечеството за бъдещето зависят някак си от начертаването на нов път към устойчиво управление и съхранение на водата", заяви Гутериш в заключителната си реч.

Това според него включва рационално използване на вода за селскостопански нужди и по-агресивни действия срещу климатичните промени. Водата "трябва да бъде в центъра на световния политически дневен ред", допълни той.

В доклад, издаден преди конференцията, се казва, че 26 на сто от световното население - 2 милиарда души - нямат достъп до годна за пиене вода, а 46 процента - 3,6 милиарда души - нямат достъп до най-обикновена канализационна инфраструктура. /БТА, Любомир Мартинов/


 


23
Още по темата: вода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да се залесява, а не само да се сече. Бай ви Тошо навремето пращаше войници, студенти, ученици, работници да засаждат дървета и голите чукари се залесиха. Сега "бизнесмените" и ромите само секат.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спокойно, добивът и преработка на литий ще реши проблема-вече всички ще сме без достъп до питейна вода.
16
2
 
5
 
! Отговори
Кажете го на преди 2 месеца
Тръмп, той има златно тоалетно казанче и бидие, да го продаде и да им пусне вода на тез 20% дето нямат. А ако не може да се преместят където има вода. Арабите преработват морска и я правят за пиене. Тез 20% им слагайте по един Макдоналдс, освободете ги,и ги накарайте да работят за вас без пари. Направете лидели и са готови. По една пластмасова карта в ръцете им давате да станат зависими от вас и готово. Ще имат вода, не е сложно.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Израел от пустиня направи рай. Вода и зеленина навсякъде. Да си изкопаят кладенци и да садят дървета и растения, да развиват и животновъдство. Където има дървета и гори и дъжд вали.. Така и вода и храна ще имат. Няма бедна държава има лоши управници.
14
0
 
2
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 месеца
Да пият бира. И зайците в цял свят нямат вода за пиене, а тези се плодят по-бързо от зайци, а пък ние ще се грижим за водата и храната им.
13
0
 
2
 
! Отговори
Путин преди 2 месеца
Така ли? Ние имаме в изобилие.
12
0
 
2
 
! Отговори
съвет преди 2 месеца
Да жулят бира и швепс..............
11
0
 
2
 
! Отговори
Но пък имат преди 2 месеца
в пъти повече бустерни експерименталки,нали,ГьотермишЪ? Що не си еб...
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да свършва всичко, че най-после да се приключва този живот проклет
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз пием само алкохол, пием бира, и въобще др. Радева ми е забранила да пием вода!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой пие вода бе братко ... водата съдържа микроби бе.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
6,това са ***,които само си следват инстинктите без да включват мисловен процес. Те така са живели, и децата им така ще живеят. Щом останалата част на света има напредък и цивилизация,а те досега седят цивилизационно на ниво неандерталец,то изводите се натрапват сами.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нямат вода за пиене, ама се размножават като зайци, а ние имаме и намаляваме, та не ми говорете за тия с по 20 деца това си е тяхно решение да ги обрекат на страдание.
5
2
 
6
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Естествено, че това е по-важно. Допреди три години се чудех защо са тия огромни военни бюджети, защо парите не се влагат в здравеопазване, образование, наука. Мислех си, че времената на безсмислени войни са свършили. Е, крепостните показаха защо са тия бюджети. И че дори да си най-хубавото място, когато някакви животни могат да влезнат и да те превземат за нула време, трябва да имаш как да се защитиш
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да де,защо вместо да направят кладенци да не направят още едно дете! То нали копаенето не е като сеКса....
3
0
 
23
 
! Отговори
Мария Антоанета преди 2 месеца
Като нямат вода, да пият Кока Кола. В Мадагаскар, откак си отсякоха горите и си утроиха популацията и спря да вали, така правят. Затова планират дори да учетворят популацията си през следващите 5 години Формулата на успеха е - всяко семейство с минимум 5 деца. И после на надувна лодка и директно в Европа да пият, да се къпят по три пъти на ден, да ядат там.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този проблем е на заден план. По-важно според политиците е безвъзмездна помощ за Украйна и увеличено финансиране на армиите
1
3
 
10
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Ще има ЗСВ. Много народ и държави се оядоха за сметка на други. Балансът е нарушен. Богатите ще станат бедни, а бедните богати. Само тези, които оцелеят обаче.