Вучич: Сърбите в Косово няма да търпят Курти

Обясни събитията в страната
24 сеп 2023 21:45, Росен Стойчев
54
Вучич: Сърбите в Косово няма да търпят Курти
Снимка: БГНЕС/EPA

Александър Вучич се обърна към сръбския народ, съобщи Данас.

Сръбският държавен глава говори за събитията в Косово от днес. Косовски сърби нападнаха представителите на реда в източната част на страната.

Още по темата


Вучич обяви, че е проведено сръбско проучване на станалото. Обясни, че сърбите са се опитали да поставят барикади, но косовската полиция се е опитала да ги премахне.

В последствие пунктовете на Ярине и Бърняк са били затворени. Добави, че сърбите в Косово са започнали недоволство.

Те се бунтуват срещу действията на косовския премиер Албин Курти. Сръбското правителство следи станалото.

Сърбия води диалог с Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Сърбияправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
До 39 Дон Кикот преди 7 месеца
Кои стелтове ? Този ли дето го свалиха сърбите с система още от СССР ? Са ха ха ха , *** като евроатлантик
35
10
 
5
 
! Отговори
Дон Кикот преди 7 месеца
Тоя май пак иска да му летят стелтове над главата. Да си изкопае един бункер и да се скрие като мишка вътре както авера му Путин.
34
6
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Не мисля, че сърботе мразят България.1994 правих алъш вериш в Сърбия и бях много учуден, как на 400 км от границата ни, до Косово и Босна, сърбите ни приемаха като братя и ни се разваха. Дори полицията, когато ни арестуваха, говорихме с полицаи и те ни приемаха много добре. Едно е властта да има нещо против България, друго е обикновения сърбин.
33
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много ми е чудно от къде идва сантимента на българина който явно не е чел история към сърбите?
32
4
 
21
 
! Отговори
Истината преди 7 месеца
Имам възможността да работя и със сърби и с косовари /не в Бг, разбира се/, - че сърбите не са цвете - ясно, нооо косоварите какво г***дно племе са... и идея си нямате!!!
31
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сърбите мразят България ..
30
8
 
10
 
! Отговори
Кравар преди 7 месеца
Къде ще ходяр сърбите , та се опитват да се реп-чат . Каквото каже Америка и Европа - тиова ще правят и ще си нат-искат пар=цал-ките . Ноека пратят войска в Косово - и томгава ще видят много бързо кон боб яде ли .
29
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вучи разиграва сръбска рулетка,той инициира всички мурафети ,тероризира цяло Косово с една малка група сърби и след това,ето Курти виновен.Може ли "великите " да ги управляват албанци.Същата работа и в РСМ,само лъжи и агресия срещу българите без никакъв повод,и когато се случи инцидент предизвикан от платена агентура,ама те българите наркомани,фашисти,искат да ни откраднат идентичноста,историята.И настойват срещу нас.Така е и в Косово.
28
5
 
17
 
! Отговори
Дядо Моро преди 7 месеца
Сърбите ни предадоха преди 138 години, ще го направят пак.На *** и сърбин, доверие не може да се има.
27
17
 
13
 
! Отговори
Да се уточним преди 7 месеца
Сърбия не е България. Там тези турски чалъми не минават. Те бой се биха да си останат сърби, а ние дуууупе даваме да не сме българи. Ако има въпроси, питайте.
26
5
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 7 месеца
нато вкара 600 турски аскер да въведе мир в косово сценария от украина сеповтаря защо точно турци а не от дания или норвегия турция е в основата наскандала и в горни карабах подстрекава асербаиджан
25
6
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 месеца
Вучич, курти влезе.
24
5
 
15
 
! Отговори
bl преди 7 месеца
"Асимилирането започва след и малко преди руско турската война". Интересното е че през втората световна война Фриц Клингенберг, офицерът който превзема Белград, твърди че по-голямата част от офицерския корпус в града се самоопределя като българи. Дори и се в Ниш има огромен процент хора, които споделят че са българи, но официалната статистика се манипулира.
23
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Днешна източна Сърбия е била българска територия,населена с българи.Асимилирането започва след и малко преди руско турската война.Сърбия е била малка територия.Има интересна много професионално изработена карта за българските етнически граници около 1885 г.мисля.Територията е огромна,като са посочени много точно всички места с българи вкл.застрашените райони.
22
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сърбите в Косово искат по-бързо да приемат Сърбия в ЕС и за това правят тези изцепки понеже Косово се ползва с привелегии от ЕС от които се ползват и те,но те искат да изведат на финалната права приемане на Сърбия в ЕС преди Косово да приет в ЕС щот си спомнят как преди при Тито и след когат бе мирно пътуваха свободно до 12-те от ЕС и др,който с тях подържаха отношения като развитие на капитала,но Тито бе хърват,ако не бе Сърбия едва ли щеше да е с тез превилегии що и др,но С.Милошевич ги обърка
21
4
 
9
 
! Отговори
179 преди 7 месеца
Според мен има сърби в Косово колкото има млади българи по селата ни. След дъжд качулка е положението а до номер 21 - Да България не си е сменила името но българите като народ и етнос са се претопили незнайно колко пъти - та процесът продължава и до днес. По този начин и бита и културата ни се променят но ние нямаме време да го осъзнаем. И не само тук е така ! Във Франция повечето бели имат испански , италиански и немски произход.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
то и аз човек с такава фамилия не бих го търпял, а какво остава за сърбите, които са известни с псувните.
19
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз съм за смяна на националния празник с 22 септември. Бог да пази България!
18
9
 
15
 
! Отговори
Сашо преди 7 месеца
Да живее България !Без смяна на националният ни празник 3 Март!БОГ да пази България!
17
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всичко е сръбски сценарий.Значи албанците са длъжни да търпят арогантността на Сърбия и сърбите там,а " великите " сърби" имат право да унижават албанците и да се държат високомерно,защото са " висша "нация!Разменяйте територии и кой откъде е!