Къде грешим при възпитанието на момчетата?

"Не си играй с тези играчки, те са за момичета"
18 фев 2015 08:10, Михаела Лазарова
12
Къде грешим при възпитанието на момчетата?
Снимка: photl.com

Във възпитанието на момчетата и момичетата със сигурност има много разлики и специфики. Някои родители смятат, че момчетата не бива да бъдат прегръщани, целувани, милвани. Лишавайки ги от ласки, те не мислят за негативните последствия, които могат да възникнат. Къде най-често родителите грешат при възпитанието на техните момчета?

„Момчетата не плачат“ 

Нима? Когато вашето момченце е тъжно, наранило се е по време на игра, това ли чува от вас? Това поведение от страна на възрастните в ситуации, в които момчето им е разстроено, води след себе си куп негативни последствия във времето. 

По този начин не изграждаме емоционална устойчивост, а страх, разочарование и болка, които в по-късен етап от живота на детето могат да доведат до депресивни състояния и ниско самочувствие. 

Много по-добре би било, ако окажете подкрепа, разговаряте, научите вашето момченце да споделя с вас. Татковците също могат да вземат участие, като разкажат как те са се почувствали в подобни ситуации и т. н. Нужна е съпричастност. 

Изкуствата и занаятите не са за момчета 

Момчетата могат да бъдат много креативни и родителите трябва да насърчават този процес на раждане на идеи.

Не бива да се ограничава тяхното любопитство към изкуства и хобита, които традиционно се смята, че са подходящи за момичета. Това тяхно любопитство може да отключи други дарби и желания, които след време да се окажат и тяхно призвание.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: семействородителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
=== преди 9 години
6, Уточнение1.Мъжко - 100%2.Женско - 100%3.Мъжко - 100%4. Мъжко - 50%, женско - 50%5. Мъжко - 50%, женско - 50%За да ги изравним това, което липсва като 100% женско задължение е:6. Да даде акъл за горните 5 точки - аз Женско - 100% :)))))
6
0
 
0
 
! Отговори
Възпитание преди 9 години
До ===Хахаха.... А нещо друго? Нещо женски задължения, м?
5
1
 
0
 
! Отговори
=== преди 9 години
Изпитание1. Редовен умерено силен бой по...крушата в спортната зала.2. Жената - факир в търпението.3. Мъжът - факир в изхранването на челядта и боят на крушата в залата.4.Деца колкото толкова в зависимост от точка 2 и точка 3. При наличието им развинтване на фантазията как да бъдат въвлечени в неща свързани с природа, спорт, ангажиране на вниманието, задължително помощ на някой, който има нужда от нея-доброволчество, труд. Скуката води до алкохолиъм и наркотици.5. Заедно ядене-1 на ден.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе, ще си играе с кукли и да го хваля или да му обличам рокли и да му викам Леле сине, колко добре ти стои, кака Азис носи същата. Ай сик..
3
3
 
10
 
! Отговори
Възпитание преди 9 години
1. редовен умерено силен бой, поднесен с вещина2. жената - факир в кухнята3. мъжа - факир в домашните ремонти, задължителен добре уреден гараж с дрелки, менгемета, зегета, и порно календари на стените4. поне 4 деца. жената учи момиченцата как да готвят, мъжа учи момченцата как да се бият и как да боравят с дрелка и огнестрелно оръжие5. поне два пъти годишно семейно на планина. момчетата на лов, момичетата приготвят дивеча.
2
9
 
7
 
! Отговори
Пако преди 9 години
Аз син ли отглеждам или дъщеря? Само да припари до кукли или сервизчета за кафе такива шамари яде, че после на снимка не иска да ги гледа.
1
4
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
a kakse vazpitavat deza na samotni maiki,sizvanbra4ni deza,mom4eta kogato ot blizki hora ti nari4at deteto ***