Кога "Обичам те!" се превръща в нещо голямо?

Според сексолози любовната еуфория продължава между шест месеца и две години
14 мар 2015 22:21, Михаела Лазарова
29
Кога "Обичам те!" се превръща в нещо голямо?
Снимка: photl.com

Това, което вълнува всеки влюбен, е има ли подходящ момент, в който да каже на своята половинка „Обичам те!“. Няма точна формула, тя е индивидуална при всеки. Но желанието, както и силата на думите, узряват във времето. 

Според психолози и сексолози любовната тръпка и еуфория продължава между шест месеца и две години. Това е и достатъчен период, в който „Обичам те!“ се превръща в нещо голямо. Вижте как силата на тези красиви думи съзрява във времето. 

До третия месец от връзката – „Интересно ми е с теб.“ 

В първите седмици и до третия месец влюбените се чувстват еуфорично. Все още са на етап опознаване, впечатляване, откриване на общи черти помежду им и т. н. Всеки се чувства добре, окрилен от любовта, има нова интересна случка в живота си, която иска да разучава всяка минута. 

На четвъртия месец от връзката – „Дали да не пробваме нова поза в леглото?“ 

Когато голямото „Обичам те“ узрява във времето, то се нуждае от доверие. Доверие не само да споделяте своите страхове, мечти, ежедневни проблеми, но и тези малки тайни, които се наричат сексуални желания. 

Моментът, в който ние споделяме какво бихме искали да получим и дадем в секса, е доверие. Ние сме сигурни в партньора до себе си и не изпитваме срам или страх от копнежите си. 

На петия месец от връзката – „Ти си важен за мен.“ 

Еуфорията се усеща все повече, но започвате да гледате на човека до себе си като нещо, от което се нуждаете всекидневно. Разбирате важността на това да имате личност в живота си, която да му придава смисъл.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: обичам тесекслюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
0
 
! Отговори
!!! преди 9 години
26, защо мислиш, че падна толкова много сняг в последните седмици? Не е лесно да си вятър... хахаха. В предния коментар щях да напиша, че духам, ама щеше да се възприеме твърде двусмислено за поведението на природна стихия от моя тип...
22
0
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
Хахахаха, всъщност не знаеш колко си права, виеш повече от месец в коментарите на тоя вестник.
21
5
 
0
 
! Отговори
!!! преди 9 години
20, Не съм избягала от хората. Ако се намирах в затънтено село без хора и само с нет - да, може да го интерпретираш така. Това, че пиша тук, не означава, че не съм обградена от хора в живия живот. Даже понякога твърде много. 24, О каква драма са предизвикали думите ми у Вас? Направо не мога да спра да вия.....
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде да видим какви умни приказки ще ги натвори !!! днес. Очакваме с нетърпение.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая !!! явно има една цел в живота: даразлае кучетата във форума, само за да се джавка след това. Жалка история с претенции за интелект и мъдрост.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
? е когато ти кажат,тези думи дали в действителност влагат истински чувства в тях?Има вариант "Маскарат"Изказването на приказки,които не чувстваш са равни на "театро."Така,държиш на "празни ясли" човека "уж",който Обичаш.Винаги да е с усещането ааааа..., нещо да се случи.При някои думите се разминават от действията.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той14 е психически и физически неудоволетворен от живота.Иска Жена,деца! Света и хората са му виновни,че хем го ще,но не го може.Кой си го може си го може!Тя любовта и секса не са за всеки.За,това го избива от време на време на Садизъм!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 19Наздрав! Ей...смайваш ме с твоите коментари.Опасна си!И ...така по цял ден и нощ ли си?Защо си избягала от хората за дс е присъединиш виртуално.Не се ли опасяваш,че това във времето ще те направи асоциално същество?И ще бъдеш пълен аутсайдер.Това не те ли притеснява? Живота ти ще претърпи прелом.Ще си напълно отритната от обществото и света.Дискриминирана,неудозволетворена.Не те ли притеснява,този факт?
15
4
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
18, абе ти май изтрещя. Не! Не съм си помислила, че буквално искаш някой да ме застреля. Помислих си, че си си въобразил, че нещо ми е мъка. Затова се заиграх точно с тази дума. Мъка. А иначе доста се посмях с един коментар. Не твоя. Няма как да знаеш каква ще е нощта. моята. Ако твоята няма да е лека и го споделяш, въобразявайки си, че моята няма да е лека, тогава лека да ти е. Идея нямам каква ще ти е.
14
1
 
6
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Ти наистина ли реши, че аз сериозно търся някого, който ДЕЙСТВИТЕЛНО да те застреля, буквално? И преди си мислех, че си луда, сега вече съм убеден.И не, думите ти не предизвикват мъка в мен, само смях - нещо, което няма как да разбереш, защото и чувство за хумор нямаш.Сега ти пожелавам лека нощ, макар да знам, че няма да е лека за теб.
13
7
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Е, как не ти пука, като търсиш стрелец, за да ме отърве от "многото мъчене"? На ръба бях да повярвам, че има загриженост за мъката ми измислена, хм.. Има думи, но не са празни. С какво се напълват, тоест каква емоция носят се определя само и единствено от това, как се четат. Ако предизвикват мъка в теб, значи това е емоцията им. Как ги пиша аз няма значение. Затова написах, че няма емоция.
12
1
 
7
 
! Отговори
до15 преди 9 години
Никаква загриженост не показвам, а и изобщо не ми пука за теб самата. Но пък е впечатляващо, че самата ти признаваш, че нямаш емоции. Само думи. При това празни думи.
11
6
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
14, не изпадай в излишни заблуждения на ума. Мъка няма. И емоция няма. Просто думи. А иначе стрелбата води до смърт. Понякога. Смъртта не винаги е бягство и изцеление от мъките. Това най-вероятно не го знаеш, за да напишеш подобно въпросче, с което уж се опитваш да покажеш загриженост, нали? Да.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли кой да застреля !!!, че много се мъчи?...
9
7
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
12, не знам на колко години си и какъв опит имаш, но в зависимост от житейските ситуации, в които изпада определена двойка, участващите в нея се променят. Понякога промяната е огромна на фона на това, което е показвал човекът, когато е започвала връзката. Чисто промяната не може да бъде предвидена и видяна от самото начало. Давам ти брутален, но хубав пример. Двойка. Ражда им се дете. Щастливи. Умира. Мъжът пие. Превърта. До тогава не е пиел. Удря. Ето - Ален Делон става ***.
8
4
 
3
 
! Отговори
!!! преди 9 години
До 7Да уточня. Не одобрявам хора, които правят другите на маймуни, но изборът да обичаш някого или не и да му прощаваш, защото го обичаш и това е по-силно от теб... не мога да ги посоча с пръст нито да съдя. Когато има истинска обич - там не може да се бъркаш. Беснея като прочета за съвети обясняващи как трябвало да си намериш някой, който заслужава да бъде обичан, ОБАЧЕ ти изобщо нямаш емоция към него и просто си се метнал ей така, да си на въртележката, да избягаш от оня дето не те обича.
7
7
 
3
 
! Отговори
!!! преди 9 години
8,Не знам дали се обръщаш към мен, но не съм разочарована. Бясна съм от примирени, нещастни хора. "Нормални отношения" ли са тези, при които напускаш някого, защото е *** и се оглеждаш наоколо, за да се нахендриш на някой, който "заслужавал да бъде обичан" обаче в теб грам емоция няма към него, просто ти е удобен за обичане? Това ли е нормата? Това ли е нормалното? Питам сериозно. Ако напишеш ДА- споко, 98 процента от нещастниците са в тази игра. И деца правят! От примирена фалшива любов!
6
5
 
2
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Щот вместо да приемаш клишенцата на някакви изтъркани хорица и да се замисляш върху ПРАЗНИТЕ им думички свързани с личните им съжаления от липсата на смелост, че са се обрекли на нещастие, що не се обърнеш към себе си и не се попиташ: Какво искам? Кое ми пречи да го направя? Ако умра след 5 мин ще съжалявам ли, че не съм го направила?. Стига с клишираните ви формули. След 5 мин може да нямате длани, очи, глас, живо тяло. Ама ходи го обясни на страхливците това.
5
0
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 9 години
Няма страшно!Нека да те прави на ***, а пък ти си го обичай и му прощавай. Животът си е твой.
4
12
 
2
 
! Отговори
!!! преди 9 години
До 3Въобще не ми пука за какво съжаляват някакви страхливи одъртели ***! Не ми давайте пример за хора, които са живели живота си в СЪЖАЛЕНИЯ! Тези хора не са актуални днес. Те със съжаленията си пукват, умиргат и на никой не им пука за проваления им фалшив животец, прекаран в СЪЗНАТЕЛНА лъжа!