Как да се държите, когато мразите шефа си?

Омразният шеф може да бъде и вашата благословия
7
Как да се държите, когато мразите шефа си?
Снимка: outnow.ch

Обичам работата си, обичам и колегите си, чувствам се щастлив/а на работното си място. Единственият проблем е, че не мога да понасям шефа си. Това е признание, което за съжаление споделят много хора и е често срещано явление. В подобна патова ситуация се намират милиони хора по света, които се чувстват дискомфортно в присъствието на ръководителя си, но изпитват безсилие да направят каквото и да е срещу него.

Ако и вие изпитвате подобни емоции, ще ви дадем няколко съвета как да реагирате.

Първото нещо, което трябва да направите е да приемете истината, че шефът ви е неприятен. Преглътнете го и разберете, че омразни началници има навсякъде по света и в почти всяка компания. Няма как да напускате всяко работно място, само защото шефът ви е гадняр, защото накрая може да се окаже, че няма къде да идете.

Приемете факта, че колкото и да се оплаквате от него на колеги и приятели, той няма да се промени. Настройте съзнанието си, че вие може да промените себе си, но не и другите. Понякога мислим, че като се оплакваме от някого, това ще го промени към по-добро, но уви, това е заблуда.

Опитайте се да проявите емпатия, вместо осъждане. Много често, когато някой ни е неприятен, ние бързаме да осъдим действията му и дори личността му. А по-лесно би било да проявим известна доза емпатия и да се опитаме да разберем защо този човек има такова поведение. Това едва ли би променило много нашето мнение за човека, но поне би дало някакво обяснение защо е такъв. Прекаленото осъждане няма да допринесе никаква полза на вашите изострени и без това отношения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


7
Още по темата: кариерашефовеРабота
Още от
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
Да мешаш емоциите с работата е безсмислено.
Никога не съм мразил никой шеф, но съм имал шеф, който ме мрази и се заяжда.
Тогава се държа като с луд - гледам да не го дразня и да имам минимум личен контакт с него.
Глупавият и злобен шеф рано или късно стига до нивото си на некомпетентност и приключва като мениджър от ниско ниво.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яжте суров чесън!
5
0
 
4
 
! Отговори
яЗЕКА преди 1 година
На оперативка шефа разказва виц. Всички се смеят с изключение на един. След срещата негов приятел го пита - Абе, тоя път шефа наистина разказа много смешен виц, а ти не се смя?...А ония му отръща - Верно беше много смешен, ама мразим шефа, ще си се смея у нас.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харесва ми, не ми харесва - винаги по възможност далеч от шефа!
Навсякъде е необходима мандатност. Когато някой се задържи повече от 5 години на едно място, е изгубил мотивация, намерил е и цаката как да се подлъзват дейностите. В големите компании затова въртят служителите, пращат ги и в други държави на работа. Творчески ум не се натиска да е шеф.
3
1
 
8
 
! Отговори
Капа ви Йота преди 1 година
Ще му подлагаме крак,когато мине край нас и ще изпиваме кафето,което си е поръчал. Ще му отваряме писмата и ще то клеветим пред всички проверовъчни,а по време на отпуск ще му се обаждаме с известието,че през неговата документация е минало наводнение и не знаем какво е оцеляло.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На работа се ходи за да се свърши една работа за едни пари. Да си търсиш приятели или пък особенно врагове на работното място е откачено. Да не харасваш шефа си е напълно естествено, защото неговата работа е да те кара да вършиш повече работа за по-малко пари. Казано е: Нищо лично, просто бизнес !Ако ситуацията на работното място е непоносима: Вариант 1 - търпиш и бачкаш. Вариант 2 - сменяш фирмата. Вариант 3 - ако имаш капацитет си правиш свой бизнес.Вариант 4 перманентно безработен хейтър.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казвайте му по три пъти на ден колко е умен и как добре ръководи фирмата.Работете и след края на работния ден и никога не искайте повишение.Правте му комплименти за външността и стила на обличане.И ако още не е разбрал,че му се подмазвате,значи е по-глупав от вас и имате шанс да му седнете на стола.

Мадона навършва 60 години
Мадона навършва 60 години

Мадона навършва 60 години

Дневен хороскоп за 16 август
Дневен хороскоп за 16 август

Дневен хороскоп за 16 август