Знаци, че приятелите не ви уважават

Завиждат ви и не го крият
23
Знаци, че приятелите не ви уважават
Снимка: Istock

Приятелите са неизменна част от живота ни. Те го правят завършен. Разбира се това важи за добрите, които в годините са доказали, че сме важни за тях. От друга страна, може би всеки има или е имал поне по едно токсично приятелство. То сякаш оставя усещане за напрежение, повече натоварва, отколкото да създава приятни емоции. Понякога е трудно да отсеем добронамерените приятели от тези, които не ни уважават. Вторите се прикриват добре, показват фалшива загриженост, често подвеждат с приказки, лъжат.

Кои са трите сигурни знака, че в обкръжението си имате приятел/приятелка, които не ви уважават?

Очакват винаги да сте край тях

Това е черта на характера на онези ваши приятели, които са егоисти и вярват, че те заслужават винаги да сте насреща, когато им се пие кафе, когато им е скучно. Очакват да зарежете това, с което се занимавате в настоящия момент, за да им угодите. Разбира се, че е важно да бъдете до близките си приятели, не само когато вие имате трудности или те, но и в хубави мигове. Но все пак всеки има личен живот, хобита, интереси.

Не ви е позволено да имате свободно време за себе си. Очакват да изоставите всичко, за да сте до тях. Когато вашият приятел се държи по този изискващ начин, манипулира, гневи се, без да зачита желанията ви и плановете ви, това е показател, че не ви смята за личност с интереси и занимания, извън вашите взаимоотношения.

Все няма време за вас

Може би на всеки от нас ежедневието е динамично. Имаме куп семейни задължения, натоварен работен график... понякога ни отнема часове, докато върнем обаждане, отговорим на съобщение. И все пак успяваме да намерим мъничко време, за да чуем приятелите си как са, да им пишем в социалните мрежи и дори да намерим час-два, за да се видим.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Mike Manning преди 1 година
ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ:Казвам се Майк. Искам всички тук да ми помогнат да благодаря на д-р Ogundele за добрата му работа, този човек е страхотен магистър, който върна жена ми за мен в рамките на 24 часа със своите правомощия, след като съпругата ми замина за друг мъж за 7 години. Но д-р Огунделе я върна за мен, сега сме заедно и сме щастливи. Ако някой тук има нужда от някаква помощ, съветвам ви да се свържете с д-р Ogundele на неговия WhatsApp или Viber: +27638836445. Д-р Огунделе е човек на думите си.
16
0
 
0
 
! Отговори
Amber Mike преди 2 години
Казвам се Амбър, искам да уведомя всички в този форум за д-р Ogundele, страхотен магистър, който върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа, този човек е мощен, пишете му в WhatsApp или Viber: +27638836445. Ако имате нужда от помощ.
15
0
 
0
 
! Отговори
Amber Mike преди 2 години
КАК ВЪРНАХ МЪЖА СИ СЛЕД 7 ГОДИНИ РАЗВОД:Аз съм Амбър Майк, изминаха 7 години, откакто съпругът ми ме напусна, миналата седмица намерих информацията за контакт на д-р Огунделе, който помага на други хора в интернет, така че се свързах с него за помощ, д-р Огунделе е силен и честен човек. Д-р Огунделе върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа с любовното му заклинание. Казах му, че ще споделя моята история, за да информирам всички за него, ако имате нужда от някаква помощ, свържете се с д-р Og
14
0
 
0
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
Света е широк и спасение дебне от всякъде.
13
0
 
2
 
! Отговори
1237 преди 3 години
До АнонименТова, че не ти харесва, не значи, че не е правилно, респективно разбрано и прокоментирано, не ти харесва, защото явно не ти изнася, а ти си свикнал да живееш на принципа на егоиста. Мисленето не ти е най-силната страна очевидно, но мисълта на теб да ти е добре, явно те е обсебила. Не спирай да броиш материалните придобивки, докато правиш това , ще изгубиш всички истински стойностни неща и хора в живота ти. Но проблема си е твой, явно имаш нужда да научиш доста уроци.
12
1
 
1
 
! Отговори
Данчо преди 3 години
Най-важното е приятелите да не са по -богати от теб, тогава рано лили късно ще има проблеми. трябват ви хора на сходна възраст , сходни доходи за основа, другото вече е интелектуално пасване и обща цел. Общите разговори и общи вечери не са приятелство.Какво каза антрополга харалан."Средната класа е свикнала да контролира живота си"Само да не им паднете в ръцете като приятел , брак или работник..
11
0
 
4
 
! Отговори
онзи с пикапа преди 3 години
До монтьорчеЯвно това е същият диньо монтьора който кръшка на жена си с надка маникюристкатаТя навсякъде разправя, че се виждат вечер между 6 и 8 часа, защото монтьора го било страх по друго време да не го хване жена му- затова се криели като мишки по отбивките на изходите на града, мъжа на надка е сто класи над монтьора, ама тя не е от най-умните, така че това обяснява всичко, държала монтьора като резерва, ако мъжът й пак я изгони. Монтьора пък паралелно се цели в една щерка с богат тати
10
5
 
6
 
! Отговори
монтьорче преди 3 години
До :((От коментара ти става ясно, че този с дребната, злобна душица явно си ти.Очевидно те интересува само материалното, обсебен си от мисълта за парите и придобивки и затова парадираш с тях, избивайки комплексите си по този начин.Не, категорично не предизвикваш завист, а съжаление и иронично-саркастичен смях у интелигентните хора. Но ти едва ли можеш да го осмислиш и разбереш, особено когато липсват образование и ценностна система, без тези неща нямаш бъдеще.
9
5
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
дори дъждовете не могат да спрат полетът на птиците
8
2
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
всичко опира до интереси
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това изобщо не е вярно че завиждаме на някого простотия от хиляда и една нощта както искате така талкуваите и не сме злобна душица а се опитваме да разберем некои нещата а като видим че събеседника не разбира или се дразни за нещо мисля че требва да сменим тактиката а не само да дсжим на своето
6
3
 
29
 
! Отговори
х преди 3 години
Какви приятели ве? Всички са сметкаджии, рано или късно истината лъсва. Дръжте си на роднините, които ви подкрепят, другото е преходно и фалш.
5
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважение има до безкрайност ако е истинско приятелство щъе бъде винаги и щте продължи въпреки всичко друго нема сами преценете миля че не правим пребарзани окончания а просто размишляваме а да ли правелно размишляваме това ще стане ясно като и когато някога се видим за да бадем по ясни целувки
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако се смятаме за манипулирани и лагани нямам думи просто не така но нека ние сами решим няко нещата искат разбиране
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата ще са други
2
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живи глупости аз сам доволен от приятелството но когато немогат да те разберат е друг въпрос радвам се че са били до мен винаги но ако си мислим че маниполирваме или се опитваме това не вярно просто приеарзанист и обич а това че не мога за сега нищо да направя за тях е друг въпрос рацете са ни варзании въпреки че го знаят настояват без да се позамислят ви сами преценете аз също имам нужда да описвам САС хора миля че това е малко разминаване и ако си дадем време да се видим на четири очи нещата
1
5
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Продавам кокошки ...