Знаци, че приятелите не ви уважават

Завиждат ви и не го крият
23
Знаци, че приятелите не ви уважават
Снимка: Istock

Приятелите са неизменна част от живота ни. Те го правят завършен. Разбира се това важи за добрите, които в годините са доказали, че сме важни за тях. От друга страна, може би всеки има или е имал поне по едно токсично приятелство. То сякаш оставя усещане за напрежение, повече натоварва, отколкото да създава приятни емоции. Понякога е трудно да отсеем добронамерените приятели от тези, които не ни уважават. Вторите се прикриват добре, показват фалшива загриженост, често подвеждат с приказки, лъжат.

Кои са трите сигурни знака, че в обкръжението си имате приятел/приятелка, които не ви уважават?

Очакват винаги да сте край тях

Това е черта на характера на онези ваши приятели, които са егоисти и вярват, че те заслужават винаги да сте насреща, когато им се пие кафе, когато им е скучно. Очакват да зарежете това, с което се занимавате в настоящия момент, за да им угодите. Разбира се, че е важно да бъдете до близките си приятели, не само когато вие имате трудности или те, но и в хубави мигове. Но все пак всеки има личен живот, хобита, интереси.

Не ви е позволено да имате свободно време за себе си. Очакват да изоставите всичко, за да сте до тях. Когато вашият приятел се държи по този изискващ начин, манипулира, гневи се, без да зачита желанията ви и плановете ви, това е показател, че не ви смята за личност с интереси и занимания, извън вашите взаимоотношения.

Все няма време за вас

Може би на всеки от нас ежедневието е динамично. Имаме куп семейни задължения, натоварен работен график... понякога ни отнема часове, докато върнем обаждане, отговорим на съобщение. И все пак успяваме да намерим мъничко време, за да чуем приятелите си как са, да им пишем в социалните мрежи и дори да намерим час-два, за да се видим.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


23
Още от Ако щете - вярвайте
Само за жени! Хороскопът ви за януари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Пунта Кана преди 1 седмица
Света е широк и спасение дебне от всякъде.
18
0
 
2
 
! Отговори
1237 преди 3 седмици
До Анонимен
Това, че не ти харесва, не значи, че не е правилно, респективно разбрано и прокоментирано, не ти харесва, защото явно не ти изнася, а ти си свикнал да живееш на принципа на егоиста. Мисленето не ти е най-силната страна очевидно, но мисълта на теб да ти е добре, явно те е обсебила. Не спирай да броиш материалните придобивки, докато правиш това , ще изгубиш всички истински стойностни неща и хора в живота ти. Но проблема си е твой, явно имаш нужда да научиш доста уроци.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До монтьорче

Нищо не си разбрал.
16
1
 
1
 
! Отговори
Данчо преди 3 седмици
Най-важното е приятелите да не са по -богати от теб, тогава рано лили късно ще има проблеми. трябват ви хора на сходна възраст , сходни доходи за основа, другото вече е интелектуално пасване и обща цел. Общите разговори и общи вечери не са приятелство.
Какво каза антрополга харалан.
"Средната класа е свикнала да контролира живота си"
Само да не им паднете в ръцете като приятел , брак или работник..
15
0
 
4
 
! Отговори
онзи с пикапа преди 3 седмици
До монтьорче

Явно това е същият диньо монтьора който кръшка на жена си с надка маникюристката
Тя навсякъде разправя, че се виждат вечер между 6 и 8 часа, защото монтьора го било страх по друго време да не го хване жена му- затова се криели като мишки по отбивките на изходите на града, мъжа на надка е сто класи над монтьора, ама тя не е от най-умните, така че това обяснява всичко, държала монтьора като резерва, ако мъжът й пак я изгони. Монтьора пък паралелно се цели в една щерка с богат тати
14
5
 
6
 
! Отговори
монтьорче преди 3 седмици
До :((

От коментара ти става ясно, че този с дребната, злобна душица явно си ти.
Очевидно те интересува само материалното, обсебен си от мисълта за парите и придобивки и затова парадираш с тях, избивайки комплексите си по този начин.
Не, категорично не предизвикваш завист, а съжаление и иронично-саркастичен смях у интелигентните хора. Но ти едва ли можеш да го осмислиш и разбереш, особено когато липсват образование и ценностна система, без тези неща нямаш бъдеще.
13
7
 
5
 
! Отговори
дедо мраз преди 3 седмици
уважавайте бойко крадец и мошеник и милиончева милиони с нравствена красота
12
4
 
2
 
! Отговори
какво ме интересуват преди 3 седмици
милионер/ки са си вирнали носа
11
5
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 седмици
дори дъждовете не могат да спрат полетът на птиците
10
2
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 седмици
всичко опира до интереси
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това изобщо не е вярно че завиждаме на някого простотия от хиляда и една нощта както искате така талкуваите и не сме злобна душица а се опитваме да разберем некои нещата а като видим че събеседника не разбира или се дразни за нещо мисля че требва да сменим тактиката а не само да дсжим на своето
8
3
 
28
 
! Отговори
х преди 3 седмици
Какви приятели ве? Всички са сметкаджии, рано или късно истината лъсва. Дръжте си на роднините, които ви подкрепят, другото е преходно и фалш.
7
3
 
19
 
! Отговори
:(( преди 3 седмици
Най-отвратителното: Имаш интимни отношения с някого, той/тя винаги се представя за добронамерен(а) спрямо теб, уж те подкрепя и съпреживява всичко, което ти се случва, винаги е на твоя страна, но когато чистосърдечно споделиш за свой успех или материална придобивка изведнъж в очите на това близко същество се мярва завист. Бързо се овладява и изразява задоволството си от това, че те е споходил късмет, но вече нищо не е същото. Ти вече знаеш, че човекът е неискрен и е с дребна, злобна душица.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мише, написала си една голяма истина - добре уредени хора са в състояние да завидят за нещо, което човек е постигнал сам с труда си, макар че те имат същото нещо или дори още по-хубаво.
5
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Уважение има до безкрайност ако е истинско приятелство щъе бъде винаги и щте продължи въпреки всичко друго нема сами преценете миля че не правим пребарзани окончания а просто размишляваме а да ли правелно размишляваме това ще стане ясно като и когато някога се видим за да бадем по ясни целувки
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А ако се смятаме за манипулирани и лагани нямам думи просто не така но нека ние сами решим няко нещата искат разбиране
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нещата ще са други
2
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Живи глупости аз сам доволен от приятелството но когато немогат да те разберат е друг въпрос радвам се че са били до мен винаги но ако си мислим че маниполирваме или се опитваме това не вярно просто приеарзанист и обич а това че не мога за сега нищо да направя за тях е друг въпрос рацете са ни варзании въпреки че го знаят настояват без да се позамислят ви сами преценете аз също имам нужда да описвам САС хора миля че това е малко разминаване и ако си дадем време да се видим на четири очи нещата
1
5
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 седмици
Продавам кокошки ...