Кои са признаците, че партньорът ви е незрял?

Досущ като малко дете, незрелият човек бяга от отговорност
29 юни 2022 23:00, Михаела Лазарова
5
Кои са признаците, че партньорът ви е незрял?
Снимка: Istock

Възрастта не е единственото мерило за зрялост. Понякога на хората им трябва много повече време, за да станат по-зрели и отговорни. Незрялостта може да се отрази във всеки аспект от живота, включително и върху връзките. Да имаш незрял партньор, когато ти самият си по-улегнал и имаш сериозни намерения към живота си, е истинско предизвикателство, което може да се превърне в кошмар.

Израстването е различно от порастването. Ето защо възрастта невинаги има значение и не гарантира висока степен на зрялост. Израстването и зрелостта зависят преди всичко от способността на личността да се отваря към света, да учи и да анализира, да осъзнава грешките си, да работи върху тяхното поправяне, да има критичност към света и себе си.

Да си зрял и да притежаваш подобни личностни качества и в същото време да имаш партньор, който е далеч зад гърба ти в това житейско израстване е трудно, нерядко дори е основа за провал на връзката.

Кои са признаците, че партньорът ви е незрял?

Ето най-отличителните от тях:

1. Защитна позиция.

Партньорът ви е незрял, когато се противопоставя на забележките ви с отбранителна позиция. Той започва да се защитава като малко дете, вместо да поеме отговорност. Вие искате да решавате проблемите си конструктивно, а той бяга от тях и предпочита да се скатае, докато бурята отмине.

2. Той винаги има последната дума.

Още едно много характерно детско поведение е последната дума. Ако при всеки спор партньорът ви държи да каже задължително нещо след вас, да ви „затапи“, просто защото смята, че последната дума има най-голяма тежест, това е белег на незряло и детинско поведение. Такива личности не осъзнават сериозността на проблемите и казусите, а държат думата им да се чува, без да се замислят за последиците.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледа и чете новини в БГ. Вярва в новините в БГ.