Защо е полезно за нас да сме мили с другите?

Добротата може да даде тласък на енергията ни
23 мар 2023 08:07, Михаела Лазарова
19
Защо е полезно за нас да сме мили с другите?
Снимка: Istock

Нещо, на което ни възпитават още докато сме деца е това да бъдем добри и състрадателни към другите. На по-късен етап в живота, понякога тези ценности се губят или са изместени от други черти на характера. Понякога милите хора са приемани за слаби, глупави. Тук е ключово поставянето на лични граници, защото не бива да спираме да сме добронамерени, само защото на някого не му допада и той не може да е такъв. Да си любезен е полезно, както за физическото, така и за емоционалното ни здраве.

Вижте 10 ползи от това да сте по-често мили с другите, а и със себе си.

1. Има положително въздействие върху здравето на сърцето – Това се дължи на факта, че добрината, състраданието, може да стимулират синтеза на хормон, наречен окситоцин, за който е известно, че има ползи за сърдечното здраве.

2. Засилва се имунната ви система – Когато сме благоприятно настроени към другите се смята, че това може да доведе до повишено отделяне на окситоцин, който играе важна роля в организма. Учени смятат, че той може да намали рисковете от определени заболявания, като хипертония, коронарна болест, диабет, рак.

3. Намаляваме риска от токсичен гняв – Вечно намусените хора, тези които винаги търсят интригата, конфликта, често са гневни, дори вътрешно, без да им личи. Гневът обаче е една от най-вредните емоции, която вреди на физическото и емоционално здраве.

4. Доброто се връща при нас – Чували ли сте за закона на привличането? Това, което изпращаме като мисли, действия, емоции към другите, се връща обратно при нас.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не винаги правим полезни неща. Наистина това спестява излишни конфликти. И повишава самочувствието.
14
0
 
5
 
! Отговори
Тони преди 1 година
Не е полезно да си прекалено мил с другите. Обикновено когато някой има мотив да те използва и си лабилен, може лесно да те манипулира за някакви си негови цели, включително с вменяване на вина, продължително мълчание, дозирано внимание и пр. Мила с милите, с останалите - "каквото сееш, това ще пожънеш", за да стане накрая "не прави на другите това, което те правят на теб: сърдят се".
13
0
 
6
 
! Отговори
Доброто преди 1 година
току - що го изпитах за пореден път на гърба си, баста!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според зависи от степента на искреност. И на мен понякога ми се струва, че съм мила, а истината е, че хората го правят за собствено удовлетворение.
11
0
 
2
 
! Отговори
аНОНИМЕН преди 1 година
фАКТЪТ Е СВЕТОВНО ИЗВЕСТЕН.
10
0
 
0
 
! Отговори
АХАХАХАХА преди 1 година
ХАХАХАХАХА
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами не знам защо да е полезно. Ей на, на Зелето му се получава да му дават каквото иска и без да е мил.
8
0
 
5
 
! Отговори
Дрис бг преди 1 година
Дайте 10 начина как да хлопна някой по главатс
7
1
 
6
 
! Отговори
4 преди 1 година
агресивността спрямо другите полазва в интелектуален план нерзбиране, че всичко е взаимосвързано. В народните поговорки имаме: "реже клона, на който седи", "недей да плюеш в кладенеца" и т.н. Човекът е абсолютно несамостоятелно създание.Докато например едно новородено сърне веднага се изправя на краката си, за детете но човека трябва много,много по-дълго време и многостранно обгрижване от себеподобни и по-рразвити от него.Ако го отгледат животни, то например, никога не може да се научи да говори
6
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4 - Вземи си алхимичните схеми и се махай.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ако това го - Любимите са ми тея, дето са много мили и лщбезни с мен. Като ги видя, все едно дебело дете вижда оставена отворена кутия с шоколадови бонбони - хап хап хап, готови за злоупотреба ;)
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
злобата, гневът и подобни са проява на пренапрежение в най-ниската чакра на тялото, тази, която е при опашната кост. Това е и мястото на сексуалната енергия. Когато енергиите в тялото не са хармонизирани, тялото боледува. Постоянната агресивност, която ни се налага от филми и други визуални медии сега като привлекателна и нормална, има своите цели за обработка на съзнанието на населението. Реално това не е напредък в развитието, а поддържане на хронична болест.
3
0
 
5
 
! Отговори
Ако това го преди 1 година
Разберът тези които искат война, ще е голямо израстване на мозъка им, до нови висини.
2
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
До Анонименда, така е, но до време.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изобщо не е полезно. Наглеците се възползват и ти се качват на главата. Ако усетят че си село без куче и стават нагли.