Армани евакуирал десетки хора с яхтата си от горящ остров

Разследват дали палежите не са били умишлени
19 авг 2022 21:00, Нели Христова
5
Армани евакуирал десетки хора с яхтата си от горящ остров
Снимка: БГНЕС

Джорджо Армани е помогнал за евакуацията на десетки хора чрез луксозната си яхта, след като горски пожар обхвана отдалечения италиански остров Пантелерия.

88-годишният дизайнер предупредил съседите си, че два горски пожара са пламнали на острова, който е близо до бреговете на Сицилия.

Армани току-що бил посрещнал гости във ваканционната къща на острова и се наслаждавал аперитиви, когато персоналът видял дим, разказва La Repubblica, цитирана от The Times.

"Чувствахме се отчаяни и безпомощни пред тези пламъци", разказва Мирта Мерлино, журналист, пред вестника. "Видяхме как пламъците изяждат хълма пред очите ни, едва имахме време да вземем портфейлите и смартфоните си."

Армани използвал лодката си, за да евакуира гостите си, както и някои съседи, съобщиха от италианската пожарна. След това гостите били прехвърлени на друга лодка и отведени до Сицилия.

Бреговата охрана казва, че 30 души са били евакуирани след пожар, избухнал в храсталака в североизточната част на острова.

Италианската противопожарна служба разследва дали двата пожара от двете страни на лятната вила на Армани за милиони евро са предизвикани от подпалвачи, според The ​​Daily Beast.

Говорител на дизайнера каза, че пламъците са се приближили, но не са повредили вилата на Армани. Щетите са ограничени до палмова гора в края на имота на дизайнера.

Винченцо Кампо, кметът, каза пред италианската информационна агенция Ansa, че два противопожарни самолета Canadair работят за потушаване на последните пламъци на труден терен и че вятърът е намалял.

"След големия страх от миналата вечер и нощта, прекарана в работа, Пантелерия се връща към нормалното", добави Кампо. "Изглежда, че най-лошото е минало."

Пантелерия, известна като "черната перла" на Средиземно море, е дом на около 8000 души. Армани притежава собственост на острова, който е известен със сладките си вина и исторически артефакти, от 1979 г.

Липсата на местни закони за планиране направи острова привлекателен за знаменитости, желаещи да построят вили, които е малко вероятно да бъдат разрешени в други части на Европа. Мадона, Джулия Робъртс и Стинг са построили вили на Пантелерия.

През 80-те години на миналия век актьорът Жерар Депардийо беше глобен за изграждане на градинска стена от руините на древни арабски ферми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това за всеки по една яхта, а за тези без излаз на море паричен еквивалент, та да са готови да помагат га отидат един ден на море!
2
0
 
0
 
! Отговори
Байдъна с ковида преди 1 година
Щом той, яхтата и вилата му са невредими, си отдъхнах. Иначе какво, медал ли да му дадем?
1
0
 
1
 
! Отговори
L. преди 1 година
Повече яхти за населението!