Чарлз и Даяна - в какъв момент двамата са се карали за децата?

Преди да се разведе Чарлз се оплакал, че не може да вижда синовете си
29 ное 2022 21:02, Дарена Найденова
3
Чарлз и Даяна - в какъв момент двамата са се карали за децата?
Getty
Има конкуренция, когато става въпрос за най-тежките моменти в брака между принц Чарлз и принцеса Даяна. Но въпреки всичките им непреодолими различия, никой не се е съмнявал в отдадеността на двамата към децата им. Принцът и принцесата на Уелс оставяха проблемите зад гърба си възможно най-дълго, за да запазят привидно непокътната семейна единица в името на принцовете Уилям и Хари.
 
Ситуацията обаче постепенно става токсична за двамата съпрузи, които, въпреки опитите си, пренасят част от проблемите и върху децата. Затова решават, че е време да се разделят, като разводът е бил последната им мярка. Според биографията на Андрю Мортън „Даяна: Нейната истинска история“, написана с тайното участие на самата принцеса, Даяна винаги е била готова да остане в брака заради децата и семейството. Що се отнася до развода, ако Чарлз е искал той да се случи, е трябвало да направи първата крачка.
 
И докато през 80-те години на миналия век Чарлз разпалва отново пламъка с бившата си Камила Паркър-Боулс, той все още е казвал на приятели, че се надява с Даяна да останат женени, дори и това да означавало да бъдат съпруг и съпруга само по документи и да водят двойствен живот.
 
В един момент обаче Чарлз стига до повратна точка в живота си. Според Мортън, спор с Даяна заради провалената му среща с Уилям и Хари в крайна сметка се оказала последната капка в брака им. Няколко седмици след обиколката им в Южна Корея, която се оказва последното им официално пътуване като двойка, Чарлз планира парти през уикенда на 20 ноември 1992 година в Сандрингам, насрочено специално по време на ваканцията на синовете му. В него е включена стрелба, която не е по вкуса на Даяна и тя отказва да заведе момчетата.
 
Интересното е, че желанието на Даяна да не се събере през уикенда със съпруга си идва само няколко дни, след като от Daily Mirror публикуват ексклузивна статия със заглавието „Тайното телефонно обаждане между Чарлз и Камила преди лягане“. Материалът е предшественик на скандала от януари 1993 година, станал известен като тампонгейт.
 
 
Но Чарлз очевидно не вижда защо Даяна може да е обидена и вместо да се опита да се извини, той ядосано съобщава на кралицата, че съпругата му не му позволява да види синовете си.
 
„Не разбираш ли, че тя е луда?“, казал принцът за отчуждената си съпруга, според книгата на Ингрид Стюард „Кралицата и Ди“. По ирония на съдбата, 20 ноември се оказа денят, в който избухва огромен пожар в замъка Уинзор, който унищожава 100 стаи и девет държавни апартамента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
Докато е бил само преди 1 година
престолонаследник, Чарлз е искал да си развява байрака и да не си дава зор за поне елементарна дискретност, за да не наранява много по-младата си съпруга, която не е имала любовници преди да се омъжи за него. Но е пренебрегнал факта, че тя също е кралска потомка, макар и праправнучка и може да му отговори чрез същите похвати, каквито прилага и той в непукисткия си живот. Камилата пък е по-възрастна и по-опитна от него. Усетила е слабите му места, преценила е как да го манипулира и да има изгода.
1
1
 
6
 
! Отговори
Ибн Ебн Ал Камил преди 1 година
Аз съм истинският крал на Англия!