Хари и Меган били преследвани от папараци: Преувеличава ли двойката или е имало опасност?

Говори таксиметровият шофьор, който ги е превозвал
18 май 2023 18:00, Нели Христова
15
Хари и Меган били преследвани от папараци: Преувеличава ли двойката или е имало опасност?
Снимка: БГНЕС

Шофьор на такси от Ню Йорк, който вози херцога и херцогинята на Съсекс за около 10 минути във вторник вечерта, докато те се опитвали да избягат от група папараци, казва, че двойката явно е била нервна по време на краткото пътуване.

Сукчарн Сингх, който носи името Сони, твърди пред BBC, че ги е взел от местен полицейски участък в центъра на Манхатън.

Говорителят на Хари и Меган каза в изявление, че двойката е преживяла "безмилостно преследване", продължило повече от два часа. Той дори намекна, че то е можело да бъде и "фатално", събуждайки спомена за майката на принц Хари, Даяна, която загина след като беше преследвана от папараци.

Но Сингх, който става свидетел на част от драмата, не характеризира шофирането си като опасно преследване от папараци.

Облечен в тъмносиня риза и говорейки с репортери пред дома на семейството си в Куинс, той разказва: "Бях на 67-ма улица, когато охранителят ме извика. След това принц Хари и съпругата му да скочиха в таксито ми. Бяхме блокирани от камион за боклук и изведнъж дойдоха папараци и започнаха да ни снимат. Хари и Меган се канеха да споделят дестинацията си, когато охранителят се обади да се върнат в полицейския участък. Изглеждаха нервни, мисля, че ги преследваха цял ден или нещо подобно. Бяха доста нервни."

В изявление говорителят на Хари и Меган каза, че са преживели "почти катастрофално преследване с кола" във вторник. Полицията в Ню Йорк потвърди инцидент и каза, че много фотографи са "направили транспортирането им предизвикателство" - но че няма съобщения за сблъсъци или наранявания".

Един от шофьорите на папараците, за които се съобщава, че са участвали в преследването на колите, каза, че е било "много напрегнато", опитвайки се да се справят с автомобила си.

Говорейки анонимно пред Good Morning Britain на ITV в четвъртък, шофьорът каза: "Имаше много блокировки и колата им направи много различни видове маневри, за да спрат това, което се случва."

"Ако е било опасно и катастрофално, то е повече от вероятно вината да е в техния шофьор", добавя той.

Фотоагенцията Backgrid USA съобщи, че е получила снимки от събитието от фотографи, "трима от които са били в коли и един от които е карал велосипед".

Агенцията заяви, че приема твърденията на принц Хари сериозно и ще проведе собствено разследване, но според фотографите "не е имало сблъсъци или катастрофи по време на този инцидент".

"Важно е да се отбележи, че тези фотографи имат професионална отговорност да отразяват значими събития и личности, включително публични личности като принц Хари и Меган Маркъл", допълва агенцията.

Двойката беше в Ню Йорк на церемония по раздаването на наградите Ms Foundation Women of Vision - заедно с майката на Меган, Дория Рагланд.

Говорителят каза, че когато са били преследвани, след като са напуснали, те са се опитали да се скрият от папараците, като са отишли в полицейски участък в Манхатън - където ги е взел Сингх.

Поне за няколкото минути, в които бяха в колата на Сингх, той не е смятал, че са в опасност.

"Не мисля, че това е вярно, мисля, че всичко това е преувеличено", коментира той изявлението. По-късно той добави, че "това трябва да се е случило преди", когато се качиха в таксито му.

"Ню Йорк е най-безопасното място", продължава той. "Има полицейски участъци, ченгета на всеки ъгъл, няма причина да се страхувате в Ню Йорк."

Папараците не са били агресивни по време на шофирането му, твърди той.

"Те бяха зад нас. Искам да кажа, те останаха над нас, това беше всичко. Те запазиха дистанция", допълва шофьорът.

Той описва Хари и Меган като "хубави хора".

"В края на пътуването те ми казаха: "Приятно ни е да се запознаем" и ме попитаха за името ми", разказва Сингх. Докато пътниците му слизали, охранителят платил и му дал бакшиш за пътуването.

"Беше страхотно. Десет минути с кола, 50 долара", признава той. "

Беше ли Сингх заслепен от известните си пътници? Не особено.

"Качвал съм и Кийт Ричардс в таксито си", казва Сингх пред BBC. "През цялото време качвам знаменитости. И аз не се замислих много, когато влязоха."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само У тунел да нИ влизат, чИ да нИ станИ някоя беля пак... Кат плИУха по семейството му (или по полу- брат му) нИ рИваха.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-скъпо платените безработни търтеи в света.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоз път настъпиха мотиката, защото, ако Кралското семейство не може да си пзоволи да влезе в сел_ташкия им тон, за да им опровергава лъжите и драмите, в САЩ нещата не стоят така. Вече знаем, че "бясното двучасво преследване" е било в натоварения трафик на Ню Йорк в рамките на 15 мин. Буди недоумение защото са оставили колата си със затъмнени стъкла и са се нахулили в такси, в което всичко се вижда. И защо тя пак е ухилена. Кой нормален човек, когато е тормозен, че щастлив?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не ме интересуват АнглоСаксонци " Нелката"!-:)))Скучно ли ти е нещо,та си се " хванала" за тях? Твоята " сила" са Русия,Китай,Корея,-:)))))
7
1
 
12
 
! Отговори
i'm преди 11 месеца
Е като ги преследват папараци, с пушки ли ги стрелят, че не мога да разбера точно? За каква опасност точно става въпрос, освен за откровена досада?
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тия се умерисаха вече, немат никва мерка, то бива пиар, ама тва техното ...
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къде име охраната къде полицията как че преувеличават ,като знаем кви нахални статия журналисчета
4
1
 
16
 
! Отговори
Самарин преди 11 месеца
Рижият послуша долната си глава,колибарката го омагьоса,затова ще страда горната глава,ако е останало в нея нещо качествено,а не суроватка.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И тези като Сарафов се страхуват за живота си :-))
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като искаш да си известен и да живееш без да работиш ще търпиш да те гонят папараци. Горките милионери. Защо ли не им съчувствам
1
1
 
13
 
! Отговори
Леле преди 11 месеца
Страхотия! Също като "атентатът" на Гешев...