Втора сватба в Йордания за годината - вижте пищната церемония

Принц Хюсеин се венча за своята избраница Раджва ал Саиф
3 юни 2023 22:30, Иванка Гъркова
7
Втора сватба в Йордания за годината - вижте пищната церемония
БГНЕС

Приказна сватба, за която ще се говори дълго, вдигна йорданското кралско семейство. Престолонаследникът – синът на крал Абдула II и кралица Рания, се ожени за Раджва ал Саиф на 1 юни.

Пищната церемония се състоя в Аман, като на нея присъстваха кралски особи от цял свят. Сред тях бяха принцът и принцесата на Уелс, както и братовчедка им принцеса Беатрис заедно със съпруга си Едоардо Мапели Моци.
 
„Нека Бог да ви благослови и двамата и да изпълни дома ви с любов и щастие. От сватбената церемония на Хюсеин и Раджва“. Това написа кралица Рания в своя профил в Instagram и побърза да качи първи кадри от събитието, за което цялото семейство се подготвя от месеци.
 
На кадрите в социалната мрежа виждаме как принцът, облечен в своята униформа, води булката под ръка. Сред тях има и момент, в който неговият по-малък брат, който завърши колеж наскоро, придружава ослепителната булка. Фотографите са запечатали и как майката на младоженеца го поздравява, пристигайки в двореца.
 
Булката с рокля по поръчка на ливански дизайнер
 
Архитектката Раджва се е доверила на Ели Сааб за своята булчинска рокля. Тя се отличава с асиметрично деколте и широк бял шлейф, бродиран с цветя.
 
Преди сватбата имаше спекулации, че избраницата на принц Хюсеин няма да носи тиара. Но тя опроверга тези твърдения, появявайки се с именно такава на главата. С нея тя е фиксирала своя воал.
 
Булката и младоженецът са преминали през улиците на столицата Аман, возейки се в специален автомобил с отворен люк, за да поздравяват събралото се множество. След пристигането пред двореца Захран, принц Хашем бин Абдула, по-малкият брат на престолонаследника, поел под ръка красивата Раджва. Неговите сестри – принцеса Иман и принцеса Салма, са били зад тях, държейки дългия воал. 
 

Преди сватбата – абитуриент и в йорданския кралски двор

Кралица Рания с къна парти за снаха си

Кралицата на Йордания показа приготовленията за сватбата на сина си

Принц Хюсеин и годеницата му се врекли във вечна вярност на същото място, на което през 1993 г. се венчаят крал Абдула II и кралица Рания. Там по-рано тази година сключи брак и принцеса Иман – второто дете на двойката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
4, 'след 5 години Близкият Изток ще се превърне в следващата Европа' -- много интересно виждаме за Изтока имаш. В БГ наричаме ОАЕ Близкия изток, а всички на запад го наричат Средния изток. Тоест отде мислиш почва Близкия изток?
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хубава ама турска!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По Нова година Саудитският принц на голям форум заяви, че след 5 години Близкият Изток ще се превърне в следващата Европа.
3
0
 
6
 
! Отговори
Дър Джон преди 10 месеца
Тази арабска принцеса е по-хубава от нашата Камила!
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ееееееееее сетихте се на напишете нещо по въпроса. А за пишманковида всеки ден сводки.
1
2
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 10 месеца
Хубава сватба!