За Сирия: Където са САЩ, има и конфликт!

Според Мажд Алгафари е добре да няма кюрдска държава
10 апр 2018 09:40, Елка Василева
76

Има ли точка по света, където САЩ да присъстват и да няма конфликт? Дали ще е Тръмп, дали ще е Обама - никой американски президент няма работа в Сирия! Такова бе категоричното мнение на журналиста и преводач Мажд Алгафари в студиото на "Денят ON AIR".

Думите му идват след новината, че сирийската правителствена военно-въздушна база Тайфур край Хомс е била обстрелвана с ракети. Жертвите са най-малко 14.

Официално съобщение за това кой е извършил ракетната атака обаче все още няма. САЩ, Франция и Израел категорично отрекоха техни военни да са отговорни за въздушното нападение.

"Продължаваме да сме свидетели на една жестока агресия на САЩ спрямо целия регион. Намесата на Русия обаче беше очаквана и това не се хареса на американската държава", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Алгафари припомни свое интервю от 2003 г., когато не е приет насериозно след твърдението си, че една от основните причини за войната в Близкия изток е създаването на кюрдска държава. С годините обаче, подчерта анализаторът, думите му се потвърждават.

"Добрият сценарий тук е този, в който Русия няма да позволи на САЩ да създадат държава с името Кюрдистан", уверен е Алгафари.

По-рано външният министър Сергей Лавров заяви, че твърденията, че сирийското правителство е извършило газова атака, са фалшива провокация, за която Москва нееднократно е предупреждавала.

По думите му руски военни части са посетили мястото и не са открили следи от хлор или друга химическа субстанция, която да е ползвана срещу цивилни.

Но каква ще бъде развръзката и какво ще е решението на Съвета за сигурност на ООН все още остава неясно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
0
 
! Отговори
Коев преди 6 години
Едва си задържам най-лошите думи които знам за този журналист и за тази медия!!!!
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, дали ще пише Боби или анонимен е все едно. Защото всъщност и Боби е анонимен - нима някой те познава?Иначе съм съгласен, че не трябва да се обижда.Обидите и псувните са оръжие на този, който няма аргументи и възпитание.
64
6
 
3
 
! Отговори
sd преди 6 години
жужето ще умре от спукване на черепната кутия. освен ако не бъде поругано като кадафи или обесено като садам
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
долу американските агресори
62
2
 
12
 
! Отговори
агресори преди 6 години
Края на агресора Америка наближава.Русия е крайно време да смачка всички убийци на света.Беше Щгославия,Либия,Украйна,Иран,утре може да бъде България!Да живее Башар Асад и Путин!
61
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е видяхме чия фирма се продава за копейки за да ***, подчерта дебело че и тук се води война и няма никаква демокрация, ако чичкото беше казал в Сирия дали нямаше да поеме към разбития запад, ех Алгафари продал си се за копейки.
60
1
 
16
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 61Всички конфликти в които има ЕТНИЧЕСКИ ЕЛЕМЕНТ СЛЕД ВСВ СА ЗАБЪРКАНИ ОТ БИВШИТЕ КОЛОНИАЛНИ СТРАНИ - ТАКА СА РАЗЧЛЕНИЛИ КОЛОНИИТЕ СИ ЗА ДА ПРЕДИЗВИКАТ КОНФЛИКТИИндия/Пакистан/БангладешАрабските страни и КюрдитеПрочиеПоследния пример - разцепване на СССР по административно деление не по ЕТНИЧЕСКО - ПРОБЛЕМ И КОНФЛИКТИ
59
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 58Анонимни тебе по брой коментари никой не може да те надмине ...Или страдаш от разчленение на личността?Знам че множество хора се крият за "Анонимен" - техен избор. Но поне не обиждайте тези които пишат под някакво име, ако не можете да спорите по съответната тема, а написаното не ви харесва.
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние имаме право на собствена държава, защо кюрдите да нямат същото право?
57
28
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 6 години
Ако където е Русия - властва мир и благоденствие (Сирия, Чечения, преди време Афганистан).
56
3
 
13
 
! Отговори
Защо преди 6 години
Е защо да няма държава на кюрдите ?
55
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби пак са го изтървали санитарите, добрал се е до компа и бълва коментари до като може :))))))))))))))))
54
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, сирийският народ не заслужава тези мъки! Където се намеси САЩ от лошо става много по-лошо!
53
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 55Мисля че ти трябва да решиш - Да приемеш нещо което е истина, но по някаква причина не ти харесва и ДА НЕ КОМЕНТИРАШИЛИДА СИ ИЗМИСЛИШ АВАТАР и НИК за да знаем че си ти и само знаеш да обиждаш като нещо не ти харесваза да те игнорираме
52
15
 
4
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Аз "виждам" един човек, който трябва да се прегледа при специалист!
51
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много експерт, много специалист! Разбиват на пух и прах всяка дума , която е различна от казаното от дребния и външният му министър Гнидов. Най добри са по военно-политически теми. Не го правят за пари , а от невежество.
50
7
 
40
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
"САЩ помагат на другите народи"Кажи ми кои са те? Кажи ми на кого помагат? Или си от тези които още вярват че отидоха да изравнят до земята Сирия, Либия и Ирак за да им помогнат!? Бог да пази народите на които САЩ са "помогали" или искат да "помагат"! Каква случайност, всички с петрол! Чувал ли си за икономическите им "чакали" ? Хора които поставят 3 условия на управляващите страните към които имат интерес. 1Даваш ни това което искаме2. Ембарго и санкции 3. Военни действия! Край! Това е САЩ!
49
7
 
23
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 51Хронология на БОВ1. Задушаващи (ПСВ) Хлор - ПРОМИВКИ и ПРИНУДИТЕЛНО НО ОТ АПАРАТ ДИШАНЕ2. ОБЩО ОТРОВНИ (ПСВ) ИПРИТ (САМИЯ ПАЦИЕНТ Е ОТРОВОНОСИТЕЛ)- ДЕГАЗАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛЕН РАЗТВОР НА АЛКАЛНА ОСНОВА, АНТИДОТ и ПРИНУДИТЕЛНО ОТ АПАРАТ ДИШАНЕ, ХЕМОДИАЛИЗА3. НЕРВОПАРАЛИТИЧНИ (САМИЯ ПАЦИЕНТ Е ОТРОВОНОСИТЕЛ) - ДЕГАЗАЦИЯ СЪС СПЕЦ РАЗТВОР,!!! ИЗОЛАЦИЯ !!!, АНТИДОТ, ПРИНУДИТЕЛНО ДИШАНЕ ОТ АПАРАТ, ХЕМОДИАЛИЗАНЕЩО ТАКОВА ДА ВИЖДАТЕ ПРИ КЛИПОВЕТЕ НА БЕЛИТЕ КАСКИ?
48
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При така наречената "газова атака" през лятото, компетентни хора коментираха действията. Тогава се говореше за иприт. Абсолютно противопоказно било да се пипат обгазените със голи ръце, но точно това правеха " специалистите. Да не говорим, че от чувалите за мъртви се подаваха хора да видят какво става.
47
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мажд Алгафари,гледахме вчерашния анализ със вас!Браво,Браво,Браво Господин Алгафари!Безпощадно прав и право в десятката!