Успешна инвестиция в имоти? Само офис или хотел с централна локация в София

Моментът не е подходящ за навлизането на нови инвеститори на пазара на имоти
Обновена: 18 мар 2013 12:11 | 18 мар 2013 12:11, Миглена Иванова
4
Успешна инвестиция в имоти? Само офис или хотел с централна локация в София
Майлс Съмърфийлд (л) и Ричард Макдоналд (д). Снимка: Личен архив

Офис сграда и хотел на много централна локация в столицата са активите, които биха имали успех на пазара на имоти у нас. Това смятат Майлс Съмърфийлд и Ричард Макдоналд - основатели на компанията MRPI, която е инвеститор в Bulgaria Mal.

По думите на Съмърфийлд моментът не е подходящ за навлизането на нови инвеститори на българския пазар на имоти.

Почти невъзможно е да се генерира нов бизнес. Много бизнеси все още се закриват. Разбира се добрите компании устояват, но пазарът е изключително конкурентен“, коментира той в интервю за Investor.bg.

Имотите не растат, почти невъзможно е да се стартира. За да генерирате пари и да увеличавате капитала си, се нуждаете от ръст в стойностите на имотите”, допълва Макдоналд.

И двамата обаче са на мнение, че в страната все още има много добри възможности за бизнес, особено в търговския сектор, хотелиерството и туризма. Ниската ценова база у нас също е изтъкната като предимство.

Двамата са оптимисти за българската икономика заради ниското ниво на задлъжнялост в сравнение с останалите страни.

Нещата са доста стабилни – ако успеете да задържите плоския данък на 10%, за което мисля, че ще има натиск от ЕС за увеличение в даден момент. Но ако успеете да го задържите и да запазите стимулите за компаниите да идват тук – колцентрове, ИТ компании и др. - мисля, че България има доста добри перспективи“, коменитра Съмърфийлд.

Цялото интервю с инвеститорите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
хахахаааа преди 11 години
Къде ги намерихте тези смешници.От търговии,хотелиерство и туризъм цъфнахме и вързахме.Кол центрове и ИТ,казваш.Поредните глупости,Като се има предвид че се иска перфектно езиково и ИТ образование.И що ми се струва че има доста празни офис сгради и хотелчета за продан.Една икономика има нужда от производство,селско стопанство и високи технологии с цел намаляване на разходите.После идват услугите,търговията и туризма.
2
1
 
3
 
! Отговори
Хамериканец преди 11 години
Само лудаци оценяват бизнеса на парче! България не е само София? Ние като сме в североизтока,за нас столицата Букурещ ли да бъде? Май трябва на там да се насочим? Пазарим си в Румъния,посрещаме си приятелите на Отопени или Бъняса,при нас са Румънците,те пазарят от нас! София е гадна далечна и отвратително далечна от нас!Защо така се получи? Ние се возим на метрото на Букурещ,ползваме тяхните летища-София-МАЩЕХА!!!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе какви са тези знайни и незнайни ''експерти'', дето имат мнение по всички въпроси в България??? Каква е тая статия, колко ви платиха за нея???