Чуждите компании да спазват законите, зове Стойнев

Business Europe се притесни от ситуацията с ЕРП-тата у нас
Обновена: 25 апр 2014 14:12 | 25 апр 2014 14:09,
21
Чуждите компании да спазват законите, зове Стойнев
Снимка, Архив: Булфото

"Чуждите компании трябва да спазват българското законодателство и да уважават българските институции",  заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на Общото събрание на Българската стопанска камара по повод проблемите с ЕРП-тата.

По време на форума стана ясно, че Европейската бизнес организация Business Europe е изпратила писмо до премиера Пламен Орешарски, в което изразява своята загриженост по отношение на ситуацията с електроразпределителните дружества у нас.

"Проблемът трябва да бъде решен в съда, а не с административни процедури", коментира заместник-генералният директор на организацията Жером Шовен. Опасенията са, че подобни действия ще изгонят чуждите инвеститори у нас.

Още по темата
Според Стойнев диалогът между електроразпределителните дружества и Националната електрическа компания (НЕК) вече е започнал, като "една компания вече е две крачки пред другите". Тя е изготвила предложение за намиране на решение, което от енергийния министър беше изтълкувано като признание на вина.

Вчера Драгомир Стойнев обясни ситуацията и на енергийния комисар Гюнтер Йотингер по време на среща в Брюксел.

Припомняме, че в началото на април стана ясно, че ЧЕЗ България внесе предложение за решаване на финансовия спор с НЕК. От електроразпределителното дружество отказват коментар на съдържанието с аргумента, че не искат да влияят на решението. От държавната компания пък коментираха досега, че се запознават с внесения документ.

Междувременно през седмицата и EVN България изготвиха предложение до НЕК.

Стъпка към развръзката на кризата ще има в началото на следващата седмица, за когато е насрочено ново открито заседание по казуса на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
18
 
! Отговори
шофьор преди 9 години
Цените на горивата в Европа, според руснаците у нас най-скъпо!energywatch.blog.bg/politika/2014/04/27/cenite-na-gorivata-v-evropa-u-nas-nai-skypo.1260394
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кога ще търпим това неграмотно пелтечещо комунистическо недоразумение? Всичките "експерти" от това правителство говорят само в бъдеще време", а народа става все по-беден и по отчаян. До кога!?!?!?
14
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изглежда че европейския бизнес се загрижва за нас само като подгониме наглите айдуци в лицето на ЕРП-тата,абе господинчо Жером Шовен да те питам как някаква нормална европейска фирма не дойде а ни пращате само откровенни крадци и айдуци санким си нямаме такива.Другото което искам да попитам тоя, ЕВН и ЧЕЗ така ли правят в техните държави като у нас или там не смеят да наглеят.Призовавам м-р Стойнев да им взема лиценза че избори идат.
13
5
 
24
 
! Отговори
аз до БГ преди 9 години
Много си *** и елементарен. Явно си платен *** на комунистите.
12
5
 
21
 
! Отговори
men преди 9 години
хахаха кои чужди компании бе джингиби, тези на чиято хранилка сте всичките продажни *** или тези дето викат роситу на инструктаж във виена? че и нашета мижетурка на крака им ходи да им духа.... смех
11
15
 
24
 
! Отговори
БГ преди 9 години
За сега единствения министър на енергетиката който се противопоставя на чуждите за България и Българския народ интереси. БРАВО !
10
11
 
27
 
! Отговори
?!?!?!? преди 9 години
Това не е министър на енергетиката на някъв клюкар сложен там който "ЗОВЕ" разни хора да направели нещо ? ? ? УАХАХАХА Когато Бойко го наричаше пощалион направо е било повишение в сравнение с това .... ОСТАВКА
9
13
 
25
 
! Отговори
гадове преди 9 години
Що за продажни хора ни управляват ! ЕС, НИ ПАЗИ ИНТЕРЕСИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ !Ако , условията са изгодни за нас - добре , но до колкото се чува, май те са изгодни само за Русия! И най -сетне нямали да спрът, заради комисионните си да допускат да ни ограбват /Р -я/ и да ни държат най - бедния народ в Европа ! Ние колкото искаме да се отървем от зависимостта си от Путин ,те толкова точно обратното правят. Защо, крият договорите и не ги правят публино достояние. Променят закони заради този пр
8
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Business Europe България да каже онова, което сащианката Вик Нюланд каза на ЕС (фък) преди седмици, нищо че после Бърозу я прие на колене, вместо да си подаде оставката, защото не я обяви за персона нон грата. А бай Жеромът да си гледа работата, че съдът трябва да реши. Място за съд няма. Има договор и БЪЛГАРСКИ ЗАКОНИ, селски хитрецо. Не съдът подписва договора, а НИЕ БЪЛГАРИТЕ. Свикна Франция нейният велик учен Кусльо от птичи поглед скасапи атомната ни енергетика, а ние мълчахме като зад.ници. Вече НЕ! Стига унищожаваха България. Стига европейско лицемерие и диктат!!!
7
14
 
30
 
! Отговори
стига де преди 9 години
Имам усещането, че това правителство работи усилено в посока ,пълно отказване на западни фирми от интереси да правят нещо в Б -я и пълната ни зависимост от Русия като допускаме само техни фирми с изгодни за тях условия. Точно, както беше по Живкаво време и съответно застоя ни беше пълен ,развитие -0 !!! Всичко ,което правят е в тази посока, и ни най -малко не ги интересуват интересите на хората - нали точно тях ще ограбват братушките !
6
10
 
29
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Другарят Стойнев пак ли мънка? Пак ли е прецакан нещо? Значи да очакваме другият другар Чобанов и другарката Мая в скоро време да ни обяснят как след година-две стигаме ако не Германия то поне Чехия
5
4
 
30
 
! Отговори
?!?!?!? преди 9 години
Пелтеков свърши няква работа стига плямпа,щото при следващото поскъпване на тока ( А ТО ЩЕ ДОЙДЕ НЯМА КАК ) ще ядеш хурката,ти и хунтата ти :@:@:@
4
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как си позволява Европейският съюз да се меси и грубо да диктува нашите вътрешни работи? Кой е по име този представител на ЕС, който днес е имал наглостта да дърпа ушите на нашето управление, че безпокои крадливите ЕРП-та, които не са никакви инвеститори, а лъжци и обирници. Такива експерти направиха от България пустиня без селско стопанство, без индустрия, без заетост, без образование, без армия, без здравеопазване. Марш вън от България, марш, наглеци! Няма да командвате дома ни, корумпирани типове. Не ни трябва такъв ЕС!
3
10
 
22
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
не искаме такива инвеститури да си отиват
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен, нещата стоят по следния начин:А дължи на Б 100 кинтаБ дължи на А 200 кинтаСпоред нашето законодателство първо А трябва да се издължи на Б и после да запали свещичка Б да не фалира за да си получи дължимото.Според международните закони, Б дължи на А 100 кинта.
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да благодаря ,он няма да плаща ,а аз ще му плащам по-скъпия ток ,че да хванел келепиреца!Ганъо ще го учи Иречека!

Спонсорирани публикации