Ципрас готов за сделка с Меркел: Връща си мигрантите

Трябва да споделим тежестта, убеден е гръцкият премиер
28 юни 2018 07:50,
34
Ципрас готов за сделка с Меркел: Връща си мигрантите
Снимка: Reuters

Атина е готова да сключи сделка с Берлин, с която Гърция да приеме обратно търсещите убежища мигранти, които напуснаха територията ѝ и се отправиха към Германия. Това обяви гръцкият премиер Алексис Ципрас в интервю за списание "Файненшъл Таймс", цитиран от ТАСС и "Фокус".

Както Dnes.bg вече писа Германия вече преговаря с няколко европейски държави за сделка пари срещу мигранти. Българският премиер отрече страната ни да е сред тях.

Още по темата

"Не ни вълнува, че е възможно при нас да се върнат някои поискали статут бежанци от Германия", заявява в интервюто си Ципрас. Той добавя, че така нареченият Дъблински регламент е "нежизнеспособен".

"Трябва да намерим път, в рамките на международното право, който да ни позволи да споделим тежестта и да избегнем това несправедливо положение, в което са поставени държавите на първа линия, както и Германия. Несправедливо е, че всички тези хора са изпратени в Германия, ако ние считаме този проблем за общоевропейски", допълни той.

По думите на гръцкия премиер, споразумение с Германия не би оказало съществен ефект на ситуацията с мигрантите в Гърция, тъй като през северната граница пресичат само 50 до 100 лица търсещи убежище всеки месец. "За нас това не е проблем", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и гръцкият крал Константинос I е имал про-германска политика,но тя довежда само до установяването на режим на полковниците през 1967 г. Така наречената Военна хунта-диктатура на военните продължила седем години.Ципрас май е забравил това.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишете си каквото щете, но Германия ще направи всичко възможно да се отърве от гостите си и да ги изпрати на периферията, влючително България. Колкото по-бързо се разпадне прокажения ЕС, толкова по-бързо европейците ще могат да овладеят собствените си граници, икономики и политики и да кажат БАСТА на Германия. Успех на Италия и Вишеградската група! Няма да им е лесно. А *** немското васалче е вечно в национална катастрофа.
31
0
 
10
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Ципрас се учи много бързо от Баба си в манипулирането...(все пак е византиец). "Тия хора" не са изпратени в Германия, а бяха поканени ! Поканени, Ципрасчо и отишли доброволно в тая страна !!!
30
1
 
6
 
! Отговори
нищо ново преди 5 години
Ципрас готов да играе номера на Ердоган.Тука има ,тука нема....джагалските номера.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А иначе името на македония им е проблем. Т*пaци.
28
1
 
4
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
Премахване на зелената граница между България и Гърция и построяване на бетонна висока 5 метра стена по цялата ни южна граница с Гърция и Турция.Ердоган и Ципрас да си контролират бежанците и да не ги прехвърлят в България защото им знаем тарикатлъците.Взимат пари от ЕС и пак пробутват мигранти.И повече никакаква почивка на юг от нас.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоз ще.... на държавата си,жал ми е за гърците,а след гърците са съседите на ред,ужас!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не го очаквах от гърците,особено след като им съсипаха страната.И те клекнаха.Предполагам,че го правят за пари.
25
2
 
12
 
! Отговори
Боко преди 5 години
Ама Ципрас как така ще ме засенчиш?Аз съм личното куче на Меркел!Взимам нашите мамуни плюс вашите и да не съм чул повече да се обаждаш!
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги приеме, ще вземе добри пари и ще ги натири към България и "братска" Северна Македония.
23
3
 
18
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Евреина Ципрас пуска незаконни емигранти в ЕС,а се прави на загрижен за Меркел!!!
22
1
 
20
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Гърците са царе да измъкват пари-шмекери от класа!И са си направили сметката добре.Ние сме на обратния полюс-нито сметките ни излизат,нито политиците бранят нац.интерес.Тежък случай....че и безнадежден.
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименРегистрирали сме на бабати фърчилото! Основният мигрански поток беше от Гърция през Македония.Регистрирали сме потока от Турция и малко от Гърция. Това е достатъчно. Не търси официална статистика - няма да намериш. Тя е тайна като номера на изпитните теми по български на матура :)
20
0
 
22
 
! Отговори
Тънки сметки преди 5 години
Гърците са регистрирали едва няколко % от тези и ги пускаха директно. Ние регистрирахме стриктно всички. Сега Ципрас ще вземе едни пари/много пари/ от Танте, за да може тя да пробие с това и да натисне и другите, напр. Бате. После Бате ще прояви евросолидарност и ще ни Го вкара регистрирания ...мигрантски поток. И отново ще нъдем отличници - потупване, снимки и похвални грамоти! Човек за едното име живее!
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах кво стана с гостоприемството на меркел, що така?
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vs *** schte doidat v bg ujas
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитреци са тези, те изобщо не регистрираха бежанците, а ги пропускаха свободно до нашата граница, където ние ги регистрирахме.Я кажи кой ти каза да напишеш подобни лъжи? Регистрирали сме на бабати фърчилото! Основният мигрански поток беше от Гърция през Македония. Имаш ли официални данни колко са мигрантите влезли от Гърция у България и регистрирани тук? Ако имаш би ли ги споделил, да видим и ние! Лъжец голям при това!
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не изключвам сценария, при който Борисов и БСП разиграват сценка, при която батман тегли голям заем, БСП инсценира "улични протести" и "социално напрежение", батман в негов стил - хвърля оставка, идват "социалистите" и тихомълком почват да правят "социална политика" (за която са "намерили резерв в бюджета") с парите теглени от Герб, а в същото време официално се оправдават, че този заем е "лошо наследство"!
15
2
 
31
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Византийците са хитри хора. Имат над 400 милиарда дългове и сега виждат начин да ги намалят срещу едното ... НИЩО. Тези разиграват целият ЕС, като маймуни!
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До няма време...Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 5 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?..народа се гърчи в недоимък, защото го ограбихте ве, "социалистическо" патриотични капиталисте! Що не делиш печалбата на фирмата си с работниците? Ето ти моментално "увеличение на доходите"... моментално! Нещещ, защото си алчен и лаком в дъното на червата си