Коя е Мария Петровна Галицина - правнучката на последния владетел на Австро-Унгария

Принцесата умира заради здравословен проблем
18 юли 2020 20:44, Иванка Гъркова
13
Коя е Мария Петровна Галицина - правнучката на последния владетел на Австро-Унгария
Pixabay

Тя е наследничка на една от най-големите фамилии в руската аристокрация. Като правнучка на последния владетел на Австро-Унгария, тя носи титлата принцеса, но животът ѝ е скромен, далеч от кралския лукс. Държейки да живее съвсем обикновено, тя среща любовта, при това в човек, който няма знатно потекло и е от друга култура и религия. Подкрепяйки я, родителите ѝ не ѝ пречат да се омъжи и да следва мечтите си, но за съжаление я загубват твърде рано. През май тя почива, при това само дни преди да навърши 32 години, оставяйки съпруг и малкия си син. 

Мария Петровна Галицина е родена на 11 май 1988 г. в Люксембург. Дъщеря е на Пьотр Галицин и принцеса Мария-Анна Галицина. Нейният прадядо е Карл I, (Карл Франц Йосиф), което я прави потомък на Хабсбургите – известна аристократична династия, управляваща редица европейски страни. 
 
Бащата на Мария е руски аристократ, а майка ѝ е дъщеря на известен ерцхерцог на Австрия. Има още пет братя и сестри – принцесите Ксения, Татяна и Александра, както и принцовете Димитрий и Йоан. Когато е на 5 години, семейството ѝ се завръща в Русия, като я записват да учи в немско училище в Москва. 
 
След като завършва 12 клас, принцесата започва да се интересува от интериорен дизайн и се премества да живее в Брюксел, където записва същата специалност. После работи в Чикаго и Хюстън.
 
 
Без титла в името на любовта 
 
„Животът ми е почти нормален, с изключение на поканите за кралски сватби. Понякога в пощата си намирам писмо, на което пише принцеса“. Това казва тя в едно от малкото интервюта, които дава като кралска особа. По думите ѝ, тя не обича светлината на прожекторите и постоянното преследване от страна на медиите. Предпочита да ходи по улицата, без да я разпознават и спират за снимки. 
 
Заедно със сестра си Татяна, Мария Петровна живее в Хюстън, САЩ, където повечето американци нямат и представа, че двете са принцеси. Така тя води съвсем обикновен живот и никога не парадира със своята титла. Именно там се запознава със съпруга си, който е индиец. 
 
Още от историята на Мария Петровна Галицина  четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Прети снимка те те видим теб, колко си хубав/а.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали украинската 14 SS-дивизия би се кръстила "Галиция", ако знаеше за какъв ще се ожени тази ***. Изграврила се е с живота на всичките си прадеди и на белите хора.
7
0
 
12
 
! Отговори
Оболенски преди 3 години
До гост 1: Поручик Галицин се обръща, там дето е, откакто видя съпругът й!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре да бяхте споменали че точно тези аристократични фамилии имат пръст в превземането и разделянето на Велика България на руска и османски територии.А ако ви е страх да не настъпите някой с това,поне да бяхте написали,че почти всички василевси и султани са раждани все от майки българки.
5
8
 
14
 
! Отговори
това до тук добре преди 3 години
Само не разбирам за какво ИЗОБЩО е цялото това писане!?Кви са тия аристократи,родословни дървета и всякакви други комплексарщини!Вместо да се интересувате от този протест,да зададете точните въпроси и да получите отговори,вие се занимавате с откровени глупости!И от сайта ви нищо не се разбира за протеста!Съжалявам,но като медия не струвате!
4
3
 
12
 
! Отговори
Гост преди 3 години
И за какво е необходимо на нас, българите, да знаем за някаква си неизвестна Галицина? Сякаш българите нямат български царе и царици, та чуждите такива да ни натрисват?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не е като наш Симо Имота да парадира
2
7
 
8
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Айде бе, всеки голям руски аристократ е с 50% татарска мазна кръв,щото бабите им са били робини в шатрите на диваците с овчите кожуси .
1
3
 
8
 
! Отговори
гост преди 3 години
Не падайте духом, поручик Голицын!

Спонсорирани публикации