16 полицейски служители замесени в катастрофата с мигранти в Бургас

Те не са изпълнили своите задължения, заяви Демерджиев
3 ное 2022 12:00, Нели Христова
24
16 полицейски служители замесени в катастрофата с мигранти в Бургас
Снимка: БГНЕС

Има данни за 16 полицейски служители, които са нарушили свои задължения или са извършили действия, които могат да се третират като дисциплинарни нарушения”. Това каза в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев. Данните са резултат от проверка, наредена от министъра.

Още по темата
Той се срещна с роднини на загиналите полицаи при катастрофа с автобус в Бургас през лятото.

Най-фрапантни нарушения са допуснати от служители на "Гранична полиция", подчерта министърът. "В доклада се съдържат имената на директор на РДГП (Регионална дирекция „Гранична полиция”, бел. ред.), началник на ГПУ - Бургас, началник на ГПУ - Малко Търново, зам.-началник на ГПУ - Малко Търново. Най-общо, тези лица, които са замесени в извършването на това престъпление, са били установени, задържани предишния ден. Били са освободени и след като са освободени, са стигнали до Харманли, взели са втори автобус и са се върнали тук и са извършили това, което знаем всички", каза още Демерджиев.

По думите му не е подадена навременна информация. "Могло е да бъде подадена 17 мин. преди инцидента. Подадена е 3 мин. преди инцидента", каза ресорният министър. Той подчерта, че в следствие на това двамата загинали полицаи не са разбрали, че автобусът, който се движел към тях, е склонен да не се подчинява на полицейски нареждания.

"Сред 16-те проверявани служители, за които има събрани данни за извършени престъпления, са началниците на гранична полиция Бургас и Малко Търново, както и на регионалното управление. Един от началниците вече е подал оставка, други двама са били командировани", каза още Демерджиев.

Разследват се и още няколко служители на гранична полиция, които са заподозрени, че са прибирали лични вещи от заловени мигранти.

Относно украинските бежанци Демерджиев каза, че държавните бази, в които ще бъдат настанени, са с капацитет 34 хиляди места и вече са получени списъци за тях в областните дирекции на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Убиват с камери преди 1 година
Свидетели потвърдиха убииство с инфаркт на колега ударно пресканиран от видео терористични ТОЛ Камери.. Сниман пресканиран слиза от колата пада и умираМОгат да причинят инсулти и инфаркти на водачи и пътници по време на движение.. ДА с е провери за подобни убииства и разболявания.. След ударно видео пресканиране жертвите получават остро главоболие ,болки в очите,пулсации на слепочия и увреждане на сърца.. МНого трунно лечение.. Вижте поразени КИРИЛ ПЕТКОВ /дясно око..
22
0
 
0
 
! Отговори
Убиват с холограми преди 1 година
вече много години терорисит изпробват оръжия за манипулиране на водачи .. Много тежки манипулации след полуени сигнали засякохме през дигитално холограмни стикери лепени при технически прегледи на предни стъкла вляво от водача. Обсебени водачи бяха озверявани през тези пси активни стикери с цел убииства и показни катастрофи. По жестоко вредни са новите ЕКО стикери...ПОлзват сателити за обемно следене на всеки стикер,ДА се докладва какви оръжия има инсталирани в тях. Имали и антени вероятно и
21
0
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
САмоубииствената маневра на загиналите вероятно е предотвратила жертви на друго място със същия автобус..Бог да ги прости..Експерти да огледат джиповете след автобуса и видео за автобуса с цел анализ на вероятно използвано дигитално холограмни зомбиращи водачи оръжия вкл на предни стъкла и в автомобилите..Виждат се обсебени водачи ...
20
0
 
1
 
! Отговори
Чорбаръ преди 1 година
Джандарите са организирана въоражена банда на държавна заплата.То и при султана и при царя пак така е било да не се лъжем
19
0
 
1
 
! Отговори
Инспектор Стрезов преди 1 година
Предният ден го фащат и се разбират. Той обаче прибира сичко и го погват. Точка.
18
0
 
4
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 1 година
Само 16 ? А тия по върха на пирамидата и тоя най от горе?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИТЕ!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава в продънената държава. Време е за завръщането на Първо Управление.
15
1
 
3
 
! Отговори
БебчУ преди 1 година
Защо аз живея ЗЛЕ ?До кога ще съм в категория ЗЛЕ ?
14
0
 
22
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Не е ли по-лесно да посочим 1,2,3-*** служители на МВР дето не пият, не друсат , не убиват деца и други полицаи по пътищата.... не са замесени в схеми за емигранти, ескортиране на пияни шофьори и прочие, протектиране на престъпници, полицаи и политици..., А?
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех полицайчета, гледате всичко да измислите, да дори и да замирише да може да кажете, че не е от вас. А на Витоша возите ли хора???
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви оставки какви командировки. Аз ако извърша престъпление от което не пряко последва смърт, никой няма да ме командирова или да ме кара да напускам работа. Ще ме вкарат в панделата и това е.
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И граничната полиция замириса. Колко полицои си купиха апартаменти и нови коли през последните 10 години , особенно тези на турската граница, колко мобилни апарати прибраха и препродадоха, стълчи, ножици, флекси на батерии и пр. Проверката трябва да продължи и да се получат заслуженото.
10
12
 
6
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Нищо от това не е престъпление. Това са дисциплинарни нарушения и ако министъра смята, че са тежки да уволни служителите си. Няма как за ПТП да обвиниш в престъпление, който и да е от тези началници или служители. Извършителят е ясен и е в ареста. Тук Демерджиев много силно заприличва на Рашков. Говори някакви неща, колкото да каже нещо. Както преди мен накой беле написал "да те у юриста"
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"в следствие на това двамата загинали полицаи не са разбрали, че автобусът, който се движел към тях, е склонен да не се подчинява на полицейски нареждания". Да ти се и юриста. Как 14 минути разлика е щяла да повлияе на познавателните процеси?Кой е можел да каже, какъв маршрут ще избере водача на автобусаКак точно ще докажеш какви са били мислите и възприятията на двана вече починали хора?
8
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След една година рашковизъм в МВР е така
7
0
 
19
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Има ли едри риби между тях, или пешкира обира отново цацата?
6
1
 
20
 
! Отговори
И преди 1 година
И ко прайм ся?
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родната полиция ни пази.
4
1
 
27
 
! Отговори
Кух профил преди 1 година
И къде и защо сте ги командировали? Искате да ги скриете, докато мине бурята ли? Пуста тоягаааааа.

Спонсорирани публикации