Янев с призив да гласуваме: Важно е, това е демокрацията

Премиерът увери, че са взети всички мерки за свободно гласуване
105
Янев с призив да гласуваме: Важно е, това е демокрацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Стефан Янев призова българските граждани да гласуват на изборите в неделя и увери, че са взети мерки за честността на вота.

Това е изключително важно, защото изборите са основата на демократичния процес, механизмът, който ни дава възможност да влияем върху процеса на вземане на решения кой да управлява, как да управлява, какви политики да бъдат прилагани, каза той в началото на заседанието на правителството.

Янев опроверга спекулациите, че има нещо нередно в подготовката на вота. Според него целта им е да дискредитират изборите предварително.

Основната цел на тези внушения е да бъдат демотивирани българските граждани да излязат да гласуват и това е изключително тревожно, подчерта служебният премиер.

Взели сме всички мерки, за да се гарантира свободата, прозрачността и честността на вота, няма място за притеснение, че едва ли не има нещо нередно в подготовката на предстоящите избори. Българските граждани ще могат да гласуват свободно и без притеснение, увери той.

Премиерът подчерта, че очакванията към партиите са да генерират идеи и управленски политики, а не "активни мероприятия, които целят да дискредитират основни демократични процедури", което по думите му не е в полза на никого.

Премиерът призова българите да гласуват, за да имаме по-устойчив и ефективен парламент и редовно правителство, подкрепено от стабилно парламентарно мнозинство, което да започне необходимите реформи.

Янев изрази надежда то да започне от реформата в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Стефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
янеф, още ли имаш усещане, че някой те подслушва?
91
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност, демокрацияте НЕ Е в това да караш някого да прави нещо.......
90
3
 
2
 
! Отговори
До За кого преди 2 години
Абсолютно си прав! Лъжливи и крадливи политици ни отнеха 32 години от живота в измами и долнопробни далавери! И какво? Едни и същи от ДС, МВР и БКП, разпръснати в различни партии!
89
3
 
3
 
! Отговори
В преди 2 години
България няма демокрация, а СЛУГИНАЖ.....Всички само седят и чакат инструкции отвън, и изпълняват БЕЗПРЕКОСЛОВНО всяко разпореждане като БОТОВЕ.....
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие си играйте на демокрация, пък ние като наблюдатели ще ви гледаме сеира. Сякаш много ви интересува какво иска народа? Накрая и с 2 % гласували ще си промените законодателството, че все някой некадърник да дойде на власт. Просто няма да участваме в мръсните ви игри.
87
3
 
0
 
! Отговори
но по- преди 2 години
важно е да напълним гушите
86
3
 
4
 
! Отговори
Срамувам се отвас! преди 2 години
Важно е да гласуваме, но ако ви вярваме! Вие сте слуги на Радев, а ви плащаме с народни пари! Колко пъти потъпквате закони и конституция! Защо си назначихте децата на високо платени позиции?
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А каква е ролята на 400-те тайни машини в демокрацията?
84
3
 
6
 
! Отговори
Въпросчо преди 2 години
А защо да гласувам , бе Янев ? Да гласувам , за да вземеш още 10 милиарда заеми ли ? Кой ще ги плаща бе, карък ? Ти ли ? Или твоя Фигурант ?
83
6
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Само военните ще вкарат ред в хаоса на пожарникаря.
82
4
 
6
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙТЕ ,БЕ.... преди 2 години
ЗА ЯНЕВ И МИС ПИГИ ! ....БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ---ВЕЧЕ ЕДИН ГРАД ОТ БЪЛГАРИ , КАТО ШУМЕН , СИ ОТИДЕ У ГРОБИЩАТА....ХА,ХА,ХАААА......ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ОЩЕ...
81
4
 
7
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙТЕ ,БЕ... преди 2 години
РАДЕВ И ЯНЕВ ...СА ОБЕЩАЛИ "БЕЗПЛАТНИ ПОГРЕБЕНИЯ " СЛЕД ИЗБОРИТЕ....!!!!!
80
5
 
3
 
! Отговори
За кого преди 2 години
Живота ми мина в лъжи да гласувам, всички си оправиха,деца, внуци,правнуци аз зарит в л.а.й.н.а и милионер не станах,изучих децата си с труд и заеми.съжалявам ,че не отидоха в чужбина.ама с мои пари а не от тия деца на министри.докато съм жив няма да гласувам.вие живеете,децата ви близките а аз къде съм вашият важен гласоподавател.я всеки да си знае гьола.
79
5
 
5
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Единствените мерки който сте взели е министърът на МВР да очерня една политическа партия. След тези действия няма как да твърдите, че изборите са чесни. Те вече не са, и остава само да се види колко сте гнусни.
78
7
 
4
 
! Отговори
НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ! преди 2 години
НЕ ИСКАМ ДА ОЗАКОНЯВАМ ЛЪЖИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ И ЧАЛГАРИТЕ...!ТЕ СЪС...ИЛИ БЕЗ МОЯТ ГЛАС ---ЩЕ ФАЛИРАТ И ОПРОПАСТЯТ БЪЛГАРИЯ!АЗ--НЯМАМ КАКВО ДА ГУБЯ--РАБОТАТА И ПАРИТЕ СА МИ В ЧУЖБИНА!
77
7
 
6
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ЯНЕВ СЕ БОРИ И ПРИЗОВАВА "ДА СЕ ГЛАСУВА" ----ЗА ДА СЕ ОЗАКОНЯТ "ИЗБОРИТЕ -МЕНТЕ" , КОИТО, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА УДОСТОВЕРИ , ДАЛИ СА ИСТИНСКИ ...И ЛИ НЕ!!!!!!!
76
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не гласува българина,полза ще има само ГЕРБ! Масово ще излезем този път!! ГЕРБ е време да си ходи нацяло от властта! На власт няма да я върнем повече!-:)))
75
9
 
1
 
! Отговори
Попов преди 2 години
За бога братя, не гласвайте!
74
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще гласуваме г-н Премиер! Няма да гласуват само Герберите я! -:) Полиция,администрация и пожарна! Това са Герберите! Но излязат ли тези които Не са гласували от години ГЕРБ ще бъде просто участник в тези избори! Ще бъде претопен! Колкото повече гласуват по добре! Излез и масово гласувай на тези избори българино!-:) Твоят глас е значим!!!!! Крадците трябва да си ходят вече! 12 г Стигат!-:))
73
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората умират!!!!!