Проф. Герджиков: Сертификатът не трябваше да се въвежда прибързано

Той иска да види текста на конституцията на Радев
16 ное 2021 11:02, Нели Христова
126
Проф. Герджиков: Сертификатът не трябваше да се въвежда прибързано
Снимка: БГНЕС

Постигнахме главната си цел да има балотаж, не сме доволни, че разликата продължава да е голяма. Тези 25 процента могат да се преодолеят. Това каза пред БНТ кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет.

По думите му това е мажоритарен избор и трябва да се сравнят качествата за президент.

"Аз не познавам господин Карадайъ и никога не съм го виждам, това твърдение е лъжа и е абсурдно. Бих се видял с всяка политическа сила, която ни предложи подкрепа", допълни проф. Анастас Герджиков.

Той призова Румен Радев да покаже текста за съдебната реформа, която предлага, особено тази част, засягаща правата на президента.

"Зеленият сертификат не трябваше да се въвежда прибързано и изведнъж, той принуждава хората да се ваксинират, което е проблем. Очевидно е, че промяна трябва да има. Всички хора са убедени, че г-н Радев е начело на тази промяна, което не е така. Ако не успея на балотажа в неделя, ще се върна като преподавател в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е отделна тема, това ще се обсъди в университета", добави проф. Анастас Герджиков.

Той определи идеята, че защитава партийни интереси в университета като "абсурдна".

"Телевизия "Алма Матер" никога не е съществувала. Това може да се случи, ако се намерят средства. За момента тя е едно учебно студио", уточни проф. Анастас Герджиков.

Според него ролята на президента за съставяне на кабинет е важна.

"Аз познавам Кирил Петков, смятам че е чудесен човек, ентусиазиран и амбициран. надявам се, че ще бъде успешен премиер, ако бъде избран. Говори се, че дебатът с г-н Радев ще се състои в четвъртък, надявам се да се състои, това е важно. Оптимист съм, реалистичното ми очакване е, че в неделя имаме голям шанс", каза още проф. Анастас Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
1
 
! Отговори
Емилия преди 2 години
Гербаджийски и Депесарка ***! Трябваха ми две минути да ти чуя мляскането, за да разбера ,че си лъжец и мошенник! А , оная фатмачка само се зъбохили и мига на парцали! Отврат!
108
1
 
1
 
! Отговори
Студентка преди 2 години
Не гледай Радев ,няма да го стигнеш скоро! Кажи за Финансовите далавери в Алма матер , за Башар Рахал и малката К....ва!
107
1
 
1
 
! Отговори
ректор на университе преди 2 години
Два мерцедеса карам, сто гаджета сменявам.Никога на сухо не оставам!Два мерцедеса карам с тях всички задминавамНикога на сухо не оставам!След кратко време почнах да си пускам аз ръката.Съвсем случайно, може би, й бръкнах под полата.Но тя ми каза: Спирай, тука, искала да слезе.А мислех си късметът пак ще ми излезе!
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя е за зелените хвърчащи бележки. Явно неделя-ден за гъби пак.
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб с БСП и ДПС могат да ги натирят обратно в Харвард.
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха , сетила се Мара (герджикова)- да се побара ! Сега ли разбра , че има зелен сертификат ?! Или сега реши , че ще ти е от полза ?!
103
3
 
3
 
! Отговори
Алабала преди 2 години
Герджиков ти си абсолютен ***! За зеления сертификат се говори от лятото още. И изобщо не е вкаран прибързано, и освен това е изискване на Европа, алоооу аланколу такъв. Ти против Европа ли си бе? Говориш тотални простотии, а ако случайно слънцето не изгрее в неделя и бъдеш избран за президент ще обърнеш дупето на горе и ще говориш че всъщност зеления сертификат е необходимост. Ама че си про*т, чак пък и ректор бил. Ама то ректор си станал по времето на предишното управление така че ясен си.
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бай Танасе, на дебата си задай простичкия въпрос " защо Румене така немъжки се отнесе към Нинова" и го остави да кръжи като от време на време му казвай пилотското 5 метра до среща със Земята.
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тоя положението е малко като - ти го плюваш той вика дъжд вали. Същата работа като Боко. Не стига че ги наритаха като мръсни кучета ,той ще ми обяснява, че изпълнили целта си хаххаха
100
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма шанс срещу ПPOCТОТИЯТА господин Герджиков... Ще загубиш със сигурност от Фигуранта. В България 70% от избирателите са с два пръста чело и изобщо не ги интересува, колко мозък има в главата на бъдещия президент.
99
8
 
14
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 2 години
Как един журналист не влезе в СУ да види каква е мизерия-тъмно,мръсно,смръдливо,аудитории не пипани с години.Той беше 2 мандата зам-ректор и 6 г.ректор.Направена е една пушалня в градинката-няма университет в ЕС,в който да има таков място.А пред вратата самият Герджиков с цигара в ръка-минават студенти,никой не го поздравява,не го познават.Ама той много направил в СУ-мижави заплати за едни и мнооого добри за други.В СУ липсва какъвто и да е академизъм.Да си чете лекциите и да не ни занимава.
98
3
 
6
 
! Отговори
Е, каква стана тя преди 2 години
Аз тъкмо мислех да ходя в неделя да гласувам не толкова за Герджиков, колкото против Радев,ама този щом ще ми подкрепя лъжеца Киро, нема да стане.
97
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво ще стане ако отидем до машините и масово гласуваме с неподкрепям никого? Между другото има ли такава опция? Защото аз категорично отказвам да се подчинявам на нацистката политика, без значение дали ще ми я налага Радев или Герджиков, или ГЕРБ, или БСП! Та наистина, има ли опция не подкрепям никого на балотажа?
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ти ли като Радев си за сертификатите? Я да си го кажете в прав текст. Че един фашист и още един фашист вещо много ни идвате.
95
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Професор ГерджиковИнтелигентността не му достига за да осъзнае кой и накъде го тика ! Край и на кариерата му ! Нарушава един от законите- университетът не е място за политическа пропаганда !
94
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков, нямаш никакъв шанс, откажи се от балотажа. Икономисай бюджетни средства за деца в нужда!
93
1
 
3
 
! Отговори
до Няма да е лошо преди 2 години
какво като го избереш бе Куррee, България е парламентарна република и при нормално правителство президентина ти е един паркетен паун. Нищо не зависещо от него.
92
20
 
1
 
! Отговори
Няма да е лошо преди 2 години
да изберем професор Герджиков за президент за да се нормализира политическата обстановка и да се спре свободното падане, обаче с тея 300 ли 600 машини ли дето са ги нагласили за смяна между първи и втори тур подозирам, че ще спечели машиниста.
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ще ни струва отново на нас данъкоплатците балотажа след три броя избори за една година???Стотици милиони вместо линейки,подобряване на болничните заведения и отварянето на нови диспансери- стотици бяха затворени- затова умиратат масово хората и заради липсата на адекватна и квалифицирана медицинска помощ....Единият да се откаже и да не харчи парите на една нация,родложена на геноцид от години,а сега ударно.
90
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф. Герджиков няма представа на кой свят е и с какво се е захванал. В случая той е просто новото мисирче на Бойко.