Нови правила за влизане в България от 1 септември

Министър Кацаров подписа нова заповед
27 авг 2021 18:46,
28
Нови правила за влизане в България от 1 септември
Снимка: БГНЕС

Считано от сряда, 1 септември, от държави, попадащи в червена зона, на територията на България се допускат и чуждестранни студенти, притежаващи виза тип „Д“ за дългосрочно пребиваване с цел обучение. Това нарежда министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров със своя заповед, издадена днес.

Припомняме, че ученици, студенти и докторанти, които живеят в Гърция, Турция, Сърбия, Република Северна Македония и Румъния и пътуват всекидневно или най-малко веднъж седмично до България с цел обучение, както и ученици, студенти и докторанти, които живеят в България и пътуват всекидневно или най-малко веднъж седмично до Гърция, Турция, Сърбия, Република Северна Македония и Румъния с цел обучение, се допускат на територията на страната, без да е необходимо да представят документи за COVID-19.

Още по темата
Също от 1 септември Република Северна Македония, Черна гора, Република Косово, Република Казахстан, Съединени Американски щати, Света Лусия, Федерация Сейнт Китс и Нейвис и Ирландия попадат в червената зона. Това става с промяна в списъка на държавите по цветови зони, съгласно който е определен редът за влизане в България.

От същата дата от червена в оранжева зона преминава Италия, а от зелена в оранжева – Германия, Естония, Хърватия, Италия и Сан Марино. Румъния вече преминава в зелената зона.

Със същата заповед се създава списък на държавите, чиито сертификати за ваксинация, изследване и преболедуване на COVID-19 се считат за равностойни на цифровия COVID сертификат на ЕС. Това са: Република Северна Македония, Република Сан Марино, Конфедерация Швейцария, Република Турция, Украйна, Държавата град Ватикан (само по отношение на издаваните сертификати за ваксинация).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Елка преди 2 години
Значи, студенти могат без никакви документи, без никакви ПСР-тестове да се размотават насам-натам из държавите, да внасят заразата, а ние тук да му мислим, нас ще ни натискат за тъпите, убиствени ваксини! Зщото ли? АХ, да, те плащат обучението си. Значи, когата става въпрос за пари, в единия случай корона я няма, не толкова страшна, в другия -обратно!
25
1
 
1
 
! Отговори
Комуниста преди 2 години
е безсмъртен!
24
0
 
2
 
! Отговори
южномакедонка преди 2 години
Защо пък на всички от наредените държави, които са републики не сте им написали, а само на Северна Македония и` пише че е република? Поздрав от Солун.
23
1
 
4
 
! Отговори
До 23 Тралала преди 2 години
За тех няма. Ти недей така . Те са добри бежанци и идват да са интигрират в социялната сфера . Нетрябва да говориш за тех защото това е срещу евроатлантическите ценности
22
2
 
10
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
А за пристигащите от Афганистан какви са изискванията?
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123 Не, не е редно да затварят кръчмите и хотелите преди училищата! На кръчма и хотел се отива- по желание, а на училище- е задължително!! А присъствено обучение по време на делта щам е равносилно на геноцид, особено без сериозни мерки, както е в другите държави! В Бг учителите не са ваксинирани, тестове- родителите не са съгласни да се правят, маските не спират вируса, а децата в една стая са по 6-7 часа заедно, това е трамплин към тъмно червена зона. Кой ще носи отговорност за това??
20
0
 
2
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
Мене по ме интересува къде завале снег у България! Манете ги тие правила за влизане у България...Довечера я че влизам у Пена!!! Да знае целио български народ!!!
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Румъния напълно ваксинирани са 30% . Нищо не е спряло. Ваксинацията върви!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До # 15, защо Радев да подаде оставка , защото ти- негодни ко , си симпатизант на ГЕРБ ли? Кой докара пандемията, нима това не беше дело на тиквуна? Не стига, че над два милиона избягаха и продължават да напускат, заради некадърно управление на ГЕРБ , но и сделка сключиха с производителите на ваксини, и народът умориха, заради пари. Долно племе сте това, герберите и това е.
17
2
 
10
 
! Отговори
Обяснете ми преди 2 години
"Румъния вече преминава в зелената зона." при положение,че Румъние дори спря ваксинирането преди повече от 1 месец, поради липса на интерес?!
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацарав, в Пазарджик има пациенти на кислородно дишане настанени в коридора. Скоро ще ги настанявате и по стълбите пред болниците. Изпуснахте положението. Нямало драма. От това по- голяма драма ще е индийски сериал. Счупихте държавата. Некадърниции!
15
7
 
6
 
! Отговори
Мафия преди 2 години
Фигурантът да хвърля оставката!Мафия!
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, Тиквун извади и даде малко пари на троловете си и плиткоумните налазиха.Марш при талибаните, герберасти
13
0
 
16
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Явно, според Кацаров, КОВИД Вируса е Интелигентен и не ходи по Студенти и Докторанти от Съседните на България Държави! В Същото време, обаче ходи по Българите в СуперМаркета и Метрото и за тове те са подлагани на всякакви НеЧовешки Унижения!!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, не се спряха и тия да тормозят народа!!!
11
3
 
12
 
! Отговори
умен преди 2 години
как един свестен няма в това правителство! крадец,лъжец,некадърник.крадец,лъжец,некадърник и тн.
10
7
 
12
 
! Отговори
Кацаров Вън преди 2 години
Оставка! Това е НеДопустимо и Лудост!! Повече никога няма да гласувам за Радев, не че имам нещо против Президента, но Кацаров го свали от власт, то е истината!!!
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФИГУРАНТЕ СЪБИРАЙ СИ НЕКАДЪРНИЦИТЕ И ДИМ ДА ВИ НЯМА
8
6
 
9
 
! Отговори
123 преди 2 години
Б***си ужаса... Всички са полудели или така им изнася... Всеки ден нови идиотии, рестрикции и ограничаване на всички права, включително за пътуване. Както се очертава, пак ще затворят децата и ще симулират онлайн "обучение". Кръчмите и хотелите, кога? Редно е преди училищата!!!
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Кацар върви след събитията. Ало защо не затвори границите и не спря полетите. Изчака хубаво да се напълним с прокажени и чак тогава издаваш мерки. Все не адекветни сеяндури сте се събрали кой от кой по Умен изотзадека.