Двама лекари отговарят на въпроси за ваксините по телефона

Целта е гражданите да получават научно обоснована информация
24 ное 2021 07:49, Ния Христова
99
Двама лекари отговарят на въпроси за ваксините по телефона
Снимка: БГНЕС
Всеки гражданин от днес може да получи информация за ваксините и ваксинацията срещу COVID-19 на открита специална телефонна линия - 02/ 9301 445. 
 
Отговори на всички въпроси ще дават д-р Филип Тенчев и д-р Димитър Страшимиров, асистенти в Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към Медицинския факултет на МУ-София.
 
Гражданите ще могат да получават научно обоснована информация, свързана с противопоказанията за ваксинация, със съхранението на ваксините, с препоръките за приложение на ваксина при определени заболявания, както и при бременност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
ВАСИЛ преди 2 години
Може ли да си поставя трета бустерна доза? Ваксинирах се през Март и трябва ли да отговарям на някакви условия?
81
0
 
2
 
! Отговори
ИНФОРМАЦИЯ БЕЗ ЦЕНА преди 2 години
Една е истината тези ваксини ще бъдат най-тестваните ваксини в света.Само това е факт всичко останало са догадки.Нито тези госпожи и господа на телефона са ги правили нито това ,че са чели брошурката и са виждали хора в реанимация може да ги направи достоверни относно информацията за нещо за което знаят точно толкова колкото и всички ние :))))))
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой от вас дали вече им звъня? Знаят ли къде е Кунчев? Има ли графен в коктейлчетата? Къде може да проверим точната бройка на починали след ваксинация в БГ?.....
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 80 от нова тв и БТВ не са открили данни за починали от ваксини. Но бройките ги има на страницата на ЕМА за Европа. Ако си грамотен а не а телевизор на главата може да си ги потърсиш и да не ръсиш глупости че няма починали от ваксините.
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
До Анонимен 76 и Анонимен 77 - Сърдечно Ви благодаря за хумора! Освежаващо ми подейства Вашето хрумване да направите обществено достояние телефонните номера на определени лица, които са и преди всичко хора като нас! Не ги защитавам, но и публикуването на телефоните им в публичното пространство не би следвало да бъде толерирано. А и вероятно не отчитате нуждата на човек, в определена ситуация, от професионален съвет. Хубав ден!
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бонусите за тази тежка телефонна линия колко са? Все пак ще хабят нерви да слушат пс.вни
76
0
 
2
 
! Отговори
Глъм преди 2 години
До 81 Пълни глупости. Шанса за усложнения при здрави деца до 12г от ковид е 2 на 1мил,хронично болни деца 17 на 1мил. Шанса от миокардит/перикардит след "ваксинация" при здрави деца 17до24 ,при хронично болни деца 28-36.По клинични данни подадени към FDA за одобрение на препарата. Съотношението риск=полза говорят в полза на препарата ??Не ми е жал изобщо за всичката набодена oxygen wasters *** ,тъкмо земята ще си отдъхне .
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 78: Благодаря Ви!
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГлъмМодерна, зиновак, Спутник, новавакс, тях нещо не ти се получи да ги намесиш, май? Теорийката нещо май не държи много. смеш-ни-ци!
73
1
 
3
 
! Отговори
Глъм преди 2 години
Facts checker на Facebook относно информацията във Facebook се финансира от фирма основен акционер в Janssen ,директора на Janssen е бившият директор на CDC американското РЗИ. Сегашният директор на CDC е бивш шеф в Пфайзер,сегашният директор на FDA е бивш шеф в Пфайзер. Факти факти факти. Боц боц.
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 79 Три милиарда ваксинирани, шанс за тежка реакция 0.15%, шанс за смърт при ваксиниране не е открит. Брейктру умирания, тоест ваксиниран, но не изгражда имунитет и умира от ковид (примерно хора със слаба имунна система) - 0.8%Отвори и чети, всичко е изнесено като данни.Препаратът не е отровен, вашите фейсбук статийки са отровни.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен При всяка инжекция важи правилото, стой 20мин в коридора след това, казват го и сестрите. Ако стане нещо не дай се боже, боц с противолергичната игла и си готов.Ако са ти правили операция, знаеш алтернативата, цялата ръка отгоре до долу в резки за алергени.
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама на всички въпроси ли? Дали знаят колко са жертвите на тоя отровен разтвор? Ще звънна да питам.
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един доктор каза че проблемно било само ако си алергичен към някоя от съставките на ваксините.И аз как да разбера дали съм застрашен от някоя от съставките на ваксината, като съдържанието им е засекретено? Това се нарича руска рулетка.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия двамата лекари знаят ли къде е Кунчев?
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, какво е подробното съдържание на ваксините на Модерна и Файзер? Как тогава инжектирате пациенти като не знаете какво им биете? ....... Ама не било нужно да знаем, важен бил резултата......
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как бе хора най-големите разпространители са децата. Вече месец са си в къщи и нищо не се променя. Е и тоя мит си отиде. Ваксъри са кой ви е крив? А и трябва да убиваме заразените за да може ваксърите да живеят спокойно. Щото те били социално отговорни или с други думи социопати. Гледат само телевизора и ме мислят. Тази информация им стига. Още си мислят че няма починали и увредени хора след ваксинирани. Ама не гледат официалната статистика за Европа и Америка. Нека си живеят в измисления си с
65
2
 
2
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Е как да няма, нали всеки ден ни обясняват как толкова много хора загинали, как мерките са необходими и ни спасяват.. Пък то видиш ли няма епидемия, ама нищо вие си се ваксинирате и маските да не забравите!
64
2
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Айде де, кажете как има епидемия, обстановка или каквото там при 5 положителни (не болни) на 38000 теста при децата, които са най-достоверен индикатор при въздушно капкови инфекции?
63
2
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Ето, дайте да коментираме това и как точно има пандемия / епидемия или там каквото друго страшно положение :".. При направени близо 38 000 теста на ученици бяха регистрирани пет положителни проби - две в София и по една в Добрич, Варна и Пазарджик..."Изт. БНР