Още осем области у нас въвеждат COVID мерки

От утре ограничения се въвеждат и в област Ловеч
Обновена: 22 юли 2022 08:11 | 22 юли 2022 08:08, Анисия Иванова
31
Още осем области у нас въвеждат COVID мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

19 области в страната попадат в Етап 1 според Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. В тези населени места се наблюдава нарастване на интензивността в разпространението на COVID-19 и увеличаване на заетостта на болничните легла от пациенти със SARS-CoV-2. Съгласно Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19 със заповед на директора на съответната регионална здравна инспекция се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на конкретната област,  съобщиха от МЗ.

От 19 юли временни противоепидемични мерки действат на територията на областите София град и Бургас, от 20 юли – в Софийска област, Добрич и Ямбол, а от 21 юли – в Габрово, Варна, Враца, Сливен и Силистра.

Новите 8 области, в които се въвеждат временни мерки от днес, 22 юли, са Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Стара Загора и Хасково.

В посочените области са въведени следните противоепидемични мерки:

- носене на защитна маска за лице в лечебни и здравни заведения, обекти за предоставяне на социални услуги и др.;
- спазване на физическа дистанция от минимум 1,5 м в места със струпване на хора;
- хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване;
- работа от разстояние при възможност;
- провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести;
 - провеждане на ежедневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване.

От 23 юли противоепидемични мерки ще бъдат въведени и на територията на област Ловеч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксинирана Австралия има 20 пъти повече смъртни случая на ден от неваксинирана България, която е пълна с ***. А е само 5 пъти с повече население. България пък е 3 пъти по-малко ваксинирана. Та колко работят ваксините, а? Ваксъри, добри ли сте по математика?
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На народа му омръзна от този политически ковид тормоз с маските които както разбрахме не вършат нищо а и между другото тези с ваксинираните и буствани имате 20% защита против вируса. Четете и стойте будни не лягайте на медиите на глупостите.
24
0
 
2
 
! Отговори
Честър преди 1 година
На септември няма да има какво да ядем с празни магазини.***
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Ковид истерия да ни прехвърлят вниманието от цените,инфлацията и политическият цирк които се случват в момента.
22
4
 
18
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Това ковид-истериците са страшно глупаво племе!!Явно ваксините им е премахнала мозъчната дейност,една овца е по-умна от тях..та уважаеми ковидари,като сте ваксани,защо се страхувате от външния свят и носите парцали на устата?Нали ваксината ви пазеше и щяхте да живеете хилядолетия/
21
4
 
22
 
! Отговори
Додежурнияфарматрол преди 1 година
Щом днес се опитваш да ни убедиш , че носенето на маска е едва ли не най-нормалното нещо и признак за добра хигиена, значи утре ти ще си първия който ще си завре банан в задния двор по препоръка на медицинските власти като средство за борба с маймунската шарка, а това си е чиста проба псевдомедицина. Смешен и жалък си.
20
4
 
19
 
! Отговори
До анонимен 22 преди 1 година
Значи целта на мерките е наказание за това че не сме не наболи с Пфайзер ли? Значи са противоконституционни и псевдомедицински.
19
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искали са се мият, не искали да се къпят, не искали да се тестват, не искали маски в аптеката. Добре! А искате ТЕЛК за постковид , искате аз да ви плащам леченията в болниците, искате аз да ви плащам карантините и болничните . Е, аз пък отказвам.
18
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За такъв народ, такива мерки! Да сте се ваксинирали! Завиждайте сега на западна Европа! За кой ли път.
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да се въведат маски навсякъде в черноморските курорти- инкубаторът на фалшиви вируси. Да видим реакцията на овцете.
16
3
 
21
 
! Отговори
Бате Сечко преди 1 година
Ковидарите ликуват-пак маски и бустери до припадък ... Ето, че пак идва нашият час! Уррааааа..Хайде на опашките за тестове ,маски и ,,вълшебна"течност от Пфайзер....После започваме да къртим пейки и пребиваме неваксинирани ... Нашият нещастен живот придобива отново смисъл!
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никъде няма мерки в западна Европа. Ходиш даже болен на работа, но с маска. Така е за ваксинираните, безопасно. А вие пак пълните болниците.
14
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ау, какъв ужас -препоръчаха да си мием ръцете. Ау, дистанция да пазим в магазина и на опашката! Ама аз искам да се навра в съседа? Ау, маски! Нееее , аз искам плюнките ми да хвърчат навред! Аууу, фашисти!
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе нали ваксините уж носеха свобода? Какво стана?
12
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изискването за носенето на маски в транспорта в тази жега е престъпно! Нека да има разяснителна кампания сред рисковите групи и те да носят маска ако смятат че така предпазват себе си, но нямат право да задължават здрави хора и особено деца да се задушават с тези парцалаци в тази жега! Омикрон не е по-опасен от обикновен грип, а навремето не е имало задължителни маски заради грип!
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Галин Костов Българинът пак се държи на положение с оглед на грозното 33 годишно робство, в което се намираме по настоящем. Да видиш западняците как са се прегърбили, направо вече по корем пълзят. Аз съм горд с народа си и го представлявам в чужбина като вече втора година не им приемам змийската отрова. Повечето българи, които познавам съшо не са се пречупили все оше и не приемат знака на Звяра, предпочитат дори да загубят живота си навместо да попаднат в Казана на вечните мъки.
10
5
 
22
 
! Отговори
Галин Костов преди 1 година
Българинът е изключително *** и наивен. Вече трета година го лъжат с едни и същи долнопробни лъжи, а той се снишава, страхува се, кротува и се оставя да се гаврят с него. Тестове, масчици, клизмички, иглички...и на тарикатите в джобовете -парички!
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Вова им беше разбил лабораториите в Украйна. Докато спинкате и сънувате филма за доброто и лошото ченге, просто събудете и погледнете, какво ръсене в небето варварско става всеки ден и особено нощ, като не се види много много.
8
3
 
15
 
! Отговори
ваксина за хрема преди 1 година
Е, няма да се ваксинираме за ковид хрема!
7
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само преди две седмици хората се перчеха че нямало да позволят да им сложат маски, а вече тихо и кротко се маскират в половин България. Така и с бизнесите до две седмици. Ще ги затворят с полиция и пак нито гък.