9-годишен е най-високоплатеният ютубър - печели $29 млн. на година

Раян Каджи започнал с разопаковане на играчки в мрежата
22 дек 2020 20:12, Нели Христова
75
9-годишен е най-високоплатеният ютубър - печели $29 млн. на година
Снимка: Instagram

Едва на крехката възраст от 9 години Раян Каджи оглави списъка на сп. Forbes за най-високоплатени ютубъри. Момченцето, което разопакова играчки, печели по $29 млн. на година. Това е третата година, в която малкият Каджи е начело на класацията. Той има 41,7 млн. последователи, а клиповете му са гледани от 12,2 милиарда пъти.

На второ място в класацията е новакът в сферата Mr. Beast (Джими Доналдсън), който печели 24 млн. долара на година, а видеата му са гледани 3 милиарда път. На трето място са петимата братя от Dude Perfect, които си поделят 23 млн. долара. А малкият Раян успява да победи дори и световно известният Джефри Стар, който печели едва 5 млн. долара от своя канал в YouTube и се нарежда на 10-то място.

Каджи, който сега е трети клас, придобива популярност в мрежата, едва когато е на 4 години. Той записва видеа как разопакова своите нови играчки. Видеоклип, на който той разопакова и преглежда играчки от филма "Колите", стана хит и събра повече от милиард гледания, а каналът му "Светът на Райън" се изстреля на челните позиции по последователи.

Видеоклиповете, в които деца преглеждат играчки или игри, станаха изключително популярни в YouTube и хиляди се качват в платформата всеки месец.

Успехът на Райън, казват родителите му Шион и Лоана Каджи, се дължи на факта, че той е в състояние да създаде специална връзка със своите зрители.

"Връзката на Райън с феновете му е уникална и  много по-различна от таланта по телевизията", каза Шион пред Business Insider по-рано тази година. "Връзката му с феновете е по-скоро приятелство, при което всеки път, когато се срещаме с феновете на Райън и тяхното семейство, те винаги казват: "О, моят син или дъщеря си мислят, че са най-добри приятели на Райън."

Семейство Каджи успя да оформи успеха си в YouTube в доходоносни лицензи, брандиране и телевизионни сделки. Сега семейството ръководи 30-членна продуцентска компания, наречена Sunlight Entertainment, която им помага да продуцират видеоклиповете.

Според Forbes името на Ryan's World е лицензирано за над 5000 продукта. Семейството също произвежда редица стоки за Walmart, а Райън има свои собствени предавания за Nickelodeon и Roku. В началото на декември той стартира и виртуален свят на популярната платформа за видеоигри Roblox.

Като цяло марката империя на Каджи се оценява на около 500 милиона долара, според Wall Street Journal.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
4
 
! Отговори
Съгласен с № 58 преди 3 години
Проверих го та да видя кво толкоз му гледат на това лапе и гледам клипче 31 мил. гледания. Пълна глупост, Райън отива на море със семейството си подреждат багаж, качват се в колата, бутат колички и куфари - с две думи, пълна безмислица. Обаче на, и аз станах 31 милион и първия зрител, нищо че не го издържах и 30 секунди това. Свят тотално деградирал умствено, но... на който както му харесва.
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този свят е луд
54
1
 
4
 
! Отговори
Млад Гласоподавател преди 3 години
Това да сравнявате Слави Трифонов с Николай Бареков ви е най-голямата грешка.Ако искате да постигнете нещо, трябва да смените плочата с Бареков, защото не върви.
53
1
 
1
 
! Отговори
СТРАХУВА ЛИ ВИ СЛАВИ преди 3 години
ТИ СИ МНОГО ПЕЧЕНА, ЗНАЕШ ГИ ЕЗИЦИТЕ!
52
7
 
3
 
! Отговори
Аз съм и Ад и Рай преди 3 години
Слави Тригонометров = не следващия, а първия.МАЧКАЙ СЛАВИ. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ЗАД ТЕБ!Аз съм и Ад и Рай!Господар съм и съм Роб!Начало съм и съм Край!Демон твой съм и твой съм Бог!САМО СЛАВИ ТРИФОНОВ! ИЗБИРАМ СИ ГО ИЧ МИ НЕ Е!
51
3
 
3
 
! Отговори
Истината 2020 преди 3 години
Всеки е пич, докато не се Пеевски и Борисов поинтересуват от дейността му.ХАХАХАХХАхахахахаахХАХХАХх4-5-6 бона заплати взимат момчетата, а дори не ходят на работа.БОКО ТИКВАТА и ШИШИ нямат повече от 3 работни дни в държавата - и това взети заедно.Нищо де - гласувайте си за тях. Ваша си работа
50
1
 
0
 
! Отговори
Ютуп-Гуруто преди 3 години
До До 47Ама тва от дивана ли го направи, седнал или полегнал от леглото?Как точно постигна този нечуван успех? ... шопе? Пхахахаха батаф цъpвула... млъкни най-хубаво, момче... млъкни и не си отваряй устата никъде... писаници може, ама с мярка, че си бая кyх.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да отбележа, че вторият най-успешен български канал в Ютюб след официалния на телевизия "Планета" се казва "Vegatoys детски играчки" с почти 1 милион абоната. Което казва много за родителите в България и по света.
48
1
 
9
 
! Отговори
ех преди 3 години
голяма простотия за 29 м долара много са затъпели хората
47
2
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
"Диван-разбирач" съм, защото следя статистиките на много канали и знам, че много от известните в момента хора в началото не са имали никакви гледания и са растели бавно, докато в даден момент са били забелязани от алгоритъма. Някои канали дори са си променяли цялостната концепция няколко пъти, преди да станат известни с нещо. Това е нормално.
46
12
 
3
 
! Отговори
Има Такъв Народ преди 3 години
Няма човек, да е направил повече за българите през прехода от Слави Трифонов.
45
2
 
3
 
! Отговори
Наздраве Българи! преди 3 години
Горо ле, отвори се,през тебе да преодя,клонете ти вдигни си -в небето да ме качат.Юнаци, дружино ле, кога орли видите,юнаци, дружино ле, за мн да ги питате!
44
1
 
2
 
! Отговори
Ютуп-Гуруто преди 3 години
До Анонимен 45Тихо бе, диван-разбирач
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"опитай да направиш канал в тубата. Ще откриеш, че имаш 5 гледания и си ги направил сам. То е комбинация от чар, излъчване, тембър на гласа и т.н."С постоянство там може да се постигне успех, но бавно. Повечето хора успяват чак години след като започнат да качват за първи път. Много от средно големите канали в момента са от 2012 - 2016.
42
2
 
11
 
! Отговори
haha преди 3 години
"Гениалните" инженери се светнаха, че парите са в децата.Тва, дето Уолт Дисни се е светнал преди 80 години.... то хубаво, ама даже не го видяха от Уолт Дисни, ами от китайците (ТикТок)Ей хора, положението е: "Спасявайте се по единично" Всичко започва да си ***
41
0
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
Логан Пол в момента е някъде между 10-то и 20-то място. Първите 10 са бъкани с деца.
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
PewDiePie има 4 пъти повече абонати, но печели по-малко, защото част от съдържанието му е демонетаризирано или старо. В момента печели към 300-400 хил. евро на месец.Канали като на детето са бутани от алгоритъма, защото нямат рисково съдържание (политическо, обидно и т.н.) и могат да се бъкат с реклами. Иначе е както го описа 39 - малко дете, превърнато в касичка, за да го гледат други изоставени деца. Хем безскрупулно използвано, хем разглезено до лудост с предмети, вече психично болно.
39
1
 
16
 
! Отговори
Мисля че преди 3 години
Това са симптомите на кризата на нашето време.Целият свят вече е полудял с тая глобална шизофрения и масов дебилизъм. И това няма да свърши добре!
38
3
 
8
 
! Отговори
ТТ преди 3 години
В БГ е пълно с нищоправещи. Ама няма кой да ги снима. И са обречени на немотия...
37
1
 
1
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Какво са това 12 милиарда гледания? Като се съберат десетките и стотиците милионо гледания на наште чалга звезди, ще се получат много повече.