Откриха над 2 кг хероин в кутии с локум на Капитан Андреево

Дрогата била в личния багаж на иранец
1 юли 2019 17:00, Анисия Иванова
9
Откриха над 2 кг хероин в кутии с локум на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари откриха над 2 кг хероин при проверка на автобус на Капитан Андреево. Дрогата е намерена на 26 юни в автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния с 31 пътници, съобщиха от Агенция "Митници".

Превозното средство  е отклонено за щателна митническа проверка. Един от пътниците, ирански гражданин, декларирал пред митническите служители, че пренася 3 кг тютюн за наргиле, без акцизен бандерол, който е задържан с разписка поради надвишаване на нормите за безмитен внос.

При извършване на проверка на личния багаж на пътника митнически служител открива полиетиленова торба, пълна с кутии с локум и баклава. В част от кутиите сред локума са открити шест пакета, обвити с кафяво тиксо, съдържащи  бежово прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на високорисковото вещество – хероин.

Общото количество на задържания наркотик е 2.170 кг, на стойност за нуждите на съдопроизводството 130 200 лева.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.  Към наказателна отговорност за престъпление по Наказателния кодекс е привлечен 51-годишен ирански гражданин. С постановление на Окръжна прокуратура-Хасково той е задържан до 72 часа, като впоследствие съдът му е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЕ САМО , ЧЕ ПРЕНАСЯЛ ДРОГА НО И 3 КИЛА ТЮТЮН !!ХВАНАЛИ СА ГО САМО, ЗАЩОТО САМ СИ Е ПРИЗНАЛ , ЧЕ Е ПРЕСТЪПНИК КАТО Е ПОПЪЛНИЛ ТЮТЮНА В ДЕКЛАРАЦИЯТА И ТАКА СА МУ НАПРАВИЛИ ЩАТЕЛНА ПРОВЕРКА!!!ТОЛКОВА СА ЗЛЕ , ЧЕ АКО САМ НЕ СЕ ИЗДАДЕШ ЩЕ ТЕ ХВАНАТ НИКОГА!-----------ИНАЧЕ СИ Е ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК!!!АЗ ЩЕ ГО СЛОЖА ОТДОЛУ ВЪВ КУТИЯ СЪС ОНОВА МИРИЗЛИВОТО СИРЕНЕ ДА ВИДИМ КУЧЕТО КАК ЩЕ ГО НАДУШИ :D------ЛОКУМА Е ЛЕК ТО СИ ЛИЧИ , ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯ НА ТЕГЛОТО КУТИЯТА!
5
1
 
2
 
! Отговори
ahha преди 4 години
Е бива ли да лишите ДПС от рахат локума
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манете го този хероин бе, в днешно време не съм виждал истински хероинозависим, само агресивни батки щъкат насам натам
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА ЦВЕТАНОВ СА...
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що тъй провалят курортния сезон? Ангелкова да се намеси веднага
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей на туй му се вика рахат локум.