Пребиха до смърт мъж в Пазарджик заради тикви

Пияният ром бил хванат да краде от собствениците
Обновена: 11 окт 2019 09:49 | 11 окт 2019 09:49, Елка Василева
89
Пребиха до смърт мъж в Пазарджик заради тикви
Снимка: архив, Булфото

Мъж на 55 години от ромския кв. "Изток" на Пазарджик е починал в ареста на местното полицейско управление, след като е бил пребит от търговци на тикви, пише "24 часа", позовавайки се на полицията в града.

В ранните часове в сряда починалият се прокраднал до купчина тикви, разтоварени за продажба на паркинг в близост до църквата "Св.Петка" в града. Успял да вземе няколко, когато бил усетен от търговците, собственици на стоката, които дремели в автомобила си.

Двама мъже и непълнолетно 14-годишно момче - и тримата от Добрич, се нахвърлили върху крадеца и го смазали от бой, след което се обадили в полицията.

Пристигналият на място полицейски автопатрул арестувал крадливия ром и го откарал в полицейското управление. След преглед от лекар, който не установил причина задържаният да бъде освободен, мъжът бил оставен в ареста.

След около два часа обаче дежурните в полицейския арест видели, че арестантът не дава признаци за живот. Извиканият на място медицински екип само констатирал смъртта на мъжа. Съдебно-медицинска експертиза на трупа показала, че мъжът е с множество травматични увреждания от нанесения му побой, вследствие на което е починал.

След като това станало ясно, тримата търговци от Добрич са били незабавно задържани. На двама от тях, единият от които е 14-годишното момче, са повдигнати обвинения за убийство и с постановление на окръжната прокуратура в Пазарджик са задържани за 72 часа. Третият е освободен, след като не са установени данни, че е участвал в побоя над крадеца.

Починалият мъж е с криминални регистрации за кражби и отдавна е известен на полицията. По неофициална информация, когато тръгнал да краде тиквите, той е бил пиян. Разследването на случая е поверено на следствения отдел към прокуратурата заради участие на непълнолетно лице в убийството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
11
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Оправете си заглавието,не е пребит заради тикви,а заради кражба.
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали и собствениците на тиквите са роми?Значи конфликтът е вътрешноетнически и е от компетентността на Мешерето да го реши.
71
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
Sega lekarska greska policeiska greska se teglqt nevini hora no niama da ostane taka az licno gi poznavam horata
70
0
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Интересен съдебен казус ,при който лекаря изпраща здрав човек в ареста ,а излиза от там мъртъв Лекарска грешка ,побой в ареста ,това са все версии дето ще нищят адвокати и прокуратура. Интересно ще е каква ще е развръзката ,ще следим делото с интерес . Между другото и рпродавачите са от етноса на убития ,взимах си много хубави дини от тях .
69
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, браво, за няколко тикви-смърт, плюс това човечецът е бил пиян т.е. неадекватен, когато ги е откраднал. И тук списващите одобряват това, явно вече копаем още и още дъното. Вече сме зверове, а не хора.
68
1
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
За това не скачайте срещу Боко тиквата , че това ви чака.
67
4
 
1
 
! Отговори
Balgaria преди 4 години
Zq vsico e vineven policaite zastoto nesa napravili rabotata si dobre kou im dava pravo bolen covek da go fkarat v aresta i tozi lekar kif lekar bil pirvo kazal niama nuzda ot bolnica sled dva casa zagina s oko li go pregledal seki si prai tasak s rabotata si a nakraia nevini hora stradat niama takava darjava
66
1
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Horata targovcite niamat vina te sa samodbranili a i nesa go bili do smirt kradliviya policaite zasto nesa go dokarvali v bolnicata togava imal sans dase spasi tozi kradec bit covek zasto na kiliata sa go zatvorili
65
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да би мирно седяло, не би чудо видяло.Ромът е виновен, макар че за такава кражба заслужава вразумителен пердах, а не смърт.Но основната част от вината за този неприятен случай имат управляващите, които десетилетия наред създаваха у ромите впечатлението, че са над закона и че народ и държава са им вечно длъжни да им дават всичко, което им е необходимо.
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези с тиквите са ги арестували защото идват избори, а те са пребили един от електората на ГЕРБ.
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да почистим Българиа от крадливите роми!!!!!!!
62
0
 
22
 
! Отговори
Слуга на народа преди 4 години
Криминално проявен, ама на свобода и пак краде. Браво. То, пък ако се замислите, ние имаме и бивш посланик, хваната с кремове... Добре, че с посланика постъпиха цивилизовано.
61
8
 
6
 
! Отговори
Нинова преди 4 години
Това е долна стратегия на ГЕРБ.Опитват се да ни избият електората преди изборите
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи са го били заради премиера?
59
0
 
18
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Защо всички роми са рецидивисти.Без значение дали е на 14 или 60г всичките имат регистрации за кражби.
58
1
 
2
 
! Отговори
тиквеник преди 4 години
До ***"толерантностТа" имах предвид ;)
57
1
 
3
 
! Отговори
тиквеник преди 4 години
До Sichtpunktаве неграмотникнаучи се първо да пишеш пък толерантноста остави за после
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не им завиждам на полицаите! Началниците им ще им бръснат по едно наказание,като за начало,че са силно възмутени и че са взели някакви мерки,а всъщност за да си измият ръцете,оттам нататък прокурори,следователи,адвокати с яки хонорари и отиде та се не видя поне 2-3г.!Най-вероятно ще ги отстранят от работа за този период от време и десетки още неприятни последици от това,че са си свършили съвестно работата! Е,как да работи полицията тогава?!
55
0
 
21
 
! Отговори
бай х преди 4 години
ромъ е умрел от препиване с менте рикиджос няма виновни
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласен съм с Ханс.Абсолютно е възможно полицаите да са решили, че боят му е малко и да са му "досипали" още една порция, след като са освободили другите!