Кобрата може да се бие за световната титла на "Васил Левски"

Това може да стане, ако Руис или Джошуа овакантят титлата
15 ное 2019 12:26, Красимир Ангелов
4
Кобрата може да се бие за световната титла на "Васил Левски"
Снимка: Булфото

Националният стадион "Васил Левски" е сред вариантите за домакин на битката на Кубрат Пулев за световната титла на IBF, разкрива мениджърът на топ боксьора ни Ивайло Гоцев пред "Тема спорт".

Кобрата се завърна от САЩ, след като постигна 28-ата си победа (14 с нокаут) в 29-ия си мач на професионалния ринг. Той надигра по точки в 10 рунда Райдел Букър и така защити званието за официален претендент на международната федерация.

Българинът ще пътува за Саудитска Арабия в началото на декември, за да гледа на живо боя на актуалния шампион Анди Руис с Антъни Джошуа. Кубрат трябва да се изправи срещу победителя от мача, а ако той откаже, ще се проведе среща за вакантната титла между Кобрата и следващия в ранглистата (Агит Кабайел или Адам Ковнацки).

Според мениджъра на Пулев - Ивайло Гоцев, вариантите за организиране на срещата са няколко. Една от опциите е "Васил Левски", а други такива са САЩ, Великобритания и Саудитска Арабия. Всичко това зависи от съперника, с когото ще боксира Кобрата. Ако мачът е за вакантна титла, шансовете България да е домакин на събитието ще нараснат значително.

Мениджърът допълни, че следващата седмица ще бъде потвърден и съперникът на Тервел Пулев на галавечерта в Пловдив на 14 декември. Той трябва да боксира за вакантната Интерконтинентална титла на WBA. "Всичко е ясно и всичко е много добре наредено. Противник има и ще го обявим официално в следващите няколко дни. В Пловдив ще съобщим името и детайлите около срещата", каза още Гоцев.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Радо преди 4 години
В ъчли прелисъма може да пуснете национала да направят една контрола, за ко мейн ивънт може да излезе Слави за един концерт и майн ивънта на вечерта да е Кобрата.
2
0
 
4
 
! Отговори
Бг фен преди 4 години
Може на Васил Левски и преди бокса да има мач на националния да се порадват на пълен стадион и те завалите.
1
1
 
9
 
! Отговори
Суши преди 4 години
А може и да не играе за световната титла.Теоретично и Джорджано може да играе за световната титла на Васил Левски.Само трябва да потренира малко бокс, да стане професионалист, и да се изкачи до претендент. Добре е след това да не седи като щъркел на един крак пред световния шампион!