Париж: Путин иска да заличи Украйна от картата

Ситуацията е поврат в историята на Европа
25 фев 2022 12:45, Елка Василева
69
Париж: Путин иска да заличи Украйна от картата
Снимка: архив, БГНЕС

„Путин иска да извади Украйна от картата“, заяви в интервю френският външен министър Жан-Ив льо Дриан. Европа е единна в действията си срещу руската инвазия, уверява той, цитиран от БНР.

Още по темата
„Войната е тотална. (...) Путин иска да подчини Украйна, конфликтът в Донбас е само претекст. Той ще продължи офанзивата си докрай“, заяви френският външен министър Жан-Ив льо Дриан пред радио Франс ентер.

Ситуацията е поврат в историята на Европа, добавя той.

След разговор с украинския си колега Дмитро Кулеба министър Льо Дриан увери, че Европа ще предостави необходимата помощ на всички нива - хуманитарна, финансова и военна, без да дава подробности за това.

Относно ядрените заплахи, споменати от Путин, министърът напомни, че НАТО също е ядрена сила и че руският президент познава съотношението на силите.

Льо Дриан увери, че безпрецедентно суровите санкции, приети от Европа, ще задушат действията на Москва.

„Не съм сигурен, че Путин е предвидил цялата им мащабност“, каза той.

Министърът смята, че европейските държави са единни срещу Русия, което е обратното на очакваното от Путин. Според него руският президент не може дълго да действа сам в света като постоянен агресор.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
ЛДНР преди 2 години
Време е руските военни да прекратят хуманитарното отношение към врага. Време е да действат, като демократичните убийци от ФАЩ и н.а.т.о., а именно използването на тежко въоръжение, масирани бомбардировки, унищожение на военна техника в градски райони, стратегически самолетоносачи. Без милост, която коства живота на много руски войници. Милостта към врагът е пагубен. Стига чест и достойнство, време е за тотална война, западът Ви показа как. Действайте и скоро ще има мир.
49
1
 
2
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
Фашистите на Украйна трябва да бъдат унищожени или изгонени до канадската граница.
48
0
 
0
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
Трябва да го изтриете.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не одобрявам инвазията. Обаче французинът дрънка небивалици, що се отнася до съотношението на силите (ядрените). В момента то не е в полза на Запада. При конвенционалните сили - да, в икономиката - несъмнено е западното превъзходство. Предполагам, че ще наваксат в следващите години и стратегическото въоръжение, но сега изостават и затова, главно затова стоят за момента на страна във военно отношение.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви глупости! Иска да изчисти Украйна от фашистите. Не е дала 27 милиона жертви за да ги търпи до границата си да обстрелват руското население в Донбас вече 8 години. Даже много се забави.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа никога не е била единна и няма да бъде
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
tova e voina protiv korupciata i mafiata.
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 "Чух едно много силно обръщение на жители на Донбас" Това не е обръщение на жителите на Донбас. В Донбас живеят повече украинци отколкото руснаци. Това е обръщение на руската пропаганда.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има основателна причниа за това Кримската вйна от 1850 г. когато Франция и АНглия нахлуват в Русия а преди това 1800 г. Наполеон нахлува в Русия без санкции.
41
2
 
7
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Вижте там правата на ***-бендърите,да оправите,кокошките да са достатъчно щастливи и краставиците да са прави.Връзката ви с реалноста е отдавна прекъсната,тъй че не се мъчете да давате становища.И вие гледате по новините събитията,точно както всички останали.
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То вече няма Украйна ,информацията ти е стара .
39
4
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Франсетата дали пазят онзи исторически вагон,който германците специално докараха в Париж,по случай обединението между Германия и Франция?Не е зле да му пуснат една прахосмукачка,после няма да имат време.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и аз това искам. урки , ляхи и шиптери са най - отвратителните шовинисти в Европа.
37
6
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Путин постигна каквото искаше,а вие дори това не разбрахте.Смешници.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ммм да, кофти. Сега ще трябва да се печатат нови учебници по география, атласи, контурни карти, глобуси...
35
3
 
6
 
! Отговори
До poskit преди 2 години
Не 8 години. Поне 15. Когато свалиха с преврат Янукович - законно избран президент на Украйна, бунтовете бяха уж заради отказа на ЕС да започне преговори.
34
1
 
7
 
! Отговори
някой преди 2 години
МОНШЕРИ, КАКВИ ГЛУПОСТИ ПРЯМПАТЕ?
33
3
 
11
 
! Отговори
до34 преди 2 години
На времето те и към Хитлер заеха любимата френска поза със силно изнесени задни части, но след това тичаха да се вредят сред победителите...
32
4
 
14
 
! Отговори
poskitt преди 2 години
Западът имаше 8 години, за да приеме Украйна в НАТО и ЕС. Проспаха това време, като не спряха да лъжат хората с неизпълними обещания. Сега стана късно вече. Путин ги изигра. Не оправдавам Путин за грозните действия, но как е възможно цяло НАТО и ЕС да бъдат надлъгани за пореден път от един човек? ЕДИН! Как? Хората казват, че две глави са винаги по-умни от една, а какво илзезе? Защо 30 "лидери" не можаха за 8 години да излъжат един човек? Това са нашите управляващи, хора. Вижте ги! Срамота!
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"...да си гледат лака по ноктите, че от друго не разбират", казва бай ти *** на нация, която е владяла цяла Европа и половин свят, докато ние сме пасли овцете и сме се чудели как да си платим аваризите на султана. Леле-майко