Зеленски: Украйна единствено защитава своите земи

Няколко територии в Русия бяха ударени от минометен и артилерийски обстрел
3 май 2022 10:05, Нели Христова
106
Зеленски: Украйна единствено защитава своите земи
Снимка: БГНЕС

Военните операции, провеждани от въоръжените сили на Украйна, не се разпростират на територията на Русия, заяви в интервю за телевизия Ал Арабия президентът Володимир Зеленски.

"Въоръжените сили на Украйна не провеждат военни операции на руска територия. Те защитават своите земи и не се стремят да окупират руските", заяви Зеленски.

Междувременно територията на Белгородска, Брянска и Курска област беше многократно подложена на минометен и артилерийски обстрел от страна на Украйна, а руската система за противовъздушна отбрана прехвана няколко безпилотни самолета, включително във Воронежка област. Русия съобщава и за украински бойни хеликоптери, нахлули в руското въздушно пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
2
 
! Отговори
УКРАЙНА С ТЕБ СМЕ преди 2 години
Няма да допуснем кремълските орди да завземат един свободолюбив народ
82
3
 
2
 
! Отговори
Зелен трол преди 2 години
Земите не са ваши, а вие сте марионетно правителство на несъществуваща вече държава.
81
4
 
1
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Колкото и да е 221ДРОГИРАН333 тоя комик казва истината!! ЛНР и ДНР защитават земите си, а РФ им помага!! Браво 11ЗЕЛКО!!! хубав !!@МУАБЕТ1112 правиш, ама 123трийни123 малко нослето че имш малко 112бело112 там, 32мърсоли2121 ли е, кво е??!!
80
2
 
3
 
! Отговори
Сес преди 2 години
Земите да ами населението кога?
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че пък и нагъл!
78
4
 
10
 
! Отговори
До 79 БZП преди 2 години
Факт е,че Русия нападна Украина.Това не отхвърля възможността Зеленски да е в тясна връзка с интересите на Байдън и семейството му.Не пращайте хора в Сибир само,защото се съмняват в истинността на информацията,която се поднася от медиите.Повече трябва да ви интересува какви ще са последствията за България и българите в този конфликт- икономически и политически.
77
5
 
19
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Че какво има да защитаваш бре фашага напушен? Донецка и Логанска области са с рускоговорящо население, те отиват към Русия, Крим си е руски, а това че селяка Хрушчов ви го дари бе грешка, която се поправя. Вероятно ще се лишите и от Одеса. Та какво има да защитаваш, дето да е украинско?
76
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля,че украинците допускат голяма грешка като позволяват русофобията.Сега им изнася,но след време (след много години) някой умен ще направи ДНК изследване,ще докаже как са с руско потекло и всички русофоби ще се обърнат срещу тях.Пак ще страдат.
75
9
 
5
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До ха-ха-ха 77 - тези земи не са твои! Генерал Колев, Георги Мамарчев и още десетки български герои не могат да намерят мир от русофилски хоботи като теб. И още нещо - тръгваме веднага за Киев само ако те видя да тръгваш доброволец за Вова. Така поне да решим проблема. Но такива лал/аджии като теб не им стиска.
74
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БZП:Значи тези,които подкрепят Украйна да ходят в Сибир?Нали украинците били истинските руснаци значи,който е русофил подкрепя украинците.Украинците говорят руски диалект.Рускоговорящи са и всеки,който ги подкрепя е русофил.
73
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма, какво да се лъжем. След всички предупреждения да не напада Украйна... кремълския пcиxoпат реши да се прави на Хитлер и сега ще си получи юмрука в зъбите, който вероятно ще му отнесе и кратуната и държавата.
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е целта.Да се разпадне РФ ,да стане на неутрални независими държави,да махнат атомните бомби от територията й и на безценица да вземат газта,петрола и всички природни богатства.Жал ми е за тях,жал ми е и за Украйна,защото ги жертваха да си постигнат целите.
71
9
 
5
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До ха-ха - а мястото на русофилите е в Сибир! Направете ни тая услуга, вървете в Москва да Zункате вожда си Путин по камбаните! Освободете ни от пенсионерските си полуции за СъвеЦка власт! Перспективата за България е или младите които искат Запада или пенсионерите с руските си измислици. Аз лично нямам никакви съмнения!
70
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 70 Ами знаеш ли, всъщност... е точно така. И правилно разсъждаваш. Едни рускоговорящи се бият с други рускоговорящи. Лично аз познавам както украинци, така и руснаци. Помежду си никога не са имали проблеми, даже много от тях са роднини. Проблемите идват от руската държава, от Москва, първо при Сталин, който е искал да ги унищожи чрез Голодомора, и втори път сега при Путин. Представи си все едно Франция да обяви война на Канада, за да защити френскоговорящите там в Квебек?
69
5
 
2
 
! Отговори
Писано е преди 2 години
Украйна и БЪЛГАРИЯ ще изчезнат от картите преди 22век.
68
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един завършен мегаломан и пcиxoпат в Кремъл започна една безсмислена и самоубийствена война, която в крайна сметка ще вкара него и фашистка Русия в гроба...
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 75:Не му се връзвай.Той сигурно не е в България.Просто е на заплащане да пише платени коментари.Тук някакви агенти,които въобще нямат бг гражданство се опитват да ни разделят,настройват и да ни вкарат във война.Никакво връзване!
66
4
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 71 Дано. Надявам се да се разберем, защото ми писна от *** които възхваляват имперските амбиции на кремълския фюрер Путин. Знам че сме 2022 г., но от историята можем много да научим. А това което виждам (слава Богу не съм само аз) е, че Путин копира едно към едно своя идол Адолф Хитлер. Понякога се чудя дори как няма капка въображение - буквално го копира! И да, не сме 1939 г., така че ако тогава са могли да прекрояват държавни граници, сега не може.
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Демократ 65.... По-добре се преименувай на глу-пак самият ти! За какво ти е тая маска на ДЕМОКРАТ? Ах, да - сетих се - то демократите така праят! Викат ний сме демократи, а вий, вий се глу-паци..... На края на месеца обаче глу-паците може да са други! Айде, демократствай си сега, къш!
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи според номер 45 украинците са истинските руснаци и следователно руснаци се бият с други руснаци.Ако решиш да си "русофил" следователно си украинофил?Сригаме до извода,че няма как да сме русофоби,защото как и да го гледаш рускоговорящи се бият по между си.