Най-големите вестници в света подкрепиха Асандж

Призоваха САЩ да променят своето решение
29 ное 2022 18:20, Росен Стойчев
12
Най-големите вестници в света подкрепиха Асандж
Снимка: БГНЕС/EPA

Петте най-влиятелни вестника в света призоваха американската държава да свали обвиненията към Джулиан Асандж.

Това са изданията Ню Йорк Таймс, Гардиън, Льо Монд, Шпигел и Ел Паис. Те подкрепят позицията на Асандж.

Основателят на Уикилийкс стана източник на най-голямото изтичане на секретна информация в историята. Това доведе до директни обвинения от САЩ, които могат да доведат до огромна присъда.

Още по темата


Самият Асандж години наред се укриваше в еквадорското посолство в Лондон. Преди няколко години обаче страната свали своята подкрепа и той беше задържан от британските представители.

Великобритания даде разрешение за неговото предаване на САЩ. Редица правозащитници се обявиха срещу това решение.

Международни медии също настояват, че неговите действия са били оправдани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Протестър преди 1 година
Ассандж, разбира се, е Герой. Той е англосаксонско чадо - те са си го отгледали, тяхно е правото да си го "колнат" за пример на себеподобните. Австралия никога не си помръдна пръстта да му помогне, камо ли да го спаси. Ашколсум, англосакси! Ама Сноудън не е вчерашен, а - духна ви хитро под опашката, демонкратски лицемери.....
8
6
 
4
 
! Отговори
Алиян Хасандж преди 1 година
Когат Путинягата освободи Навални, тогаз Байдънагата ше освободи Асандж. Хората и обществата вече са апатични мизерници както в Америка, така и в Русия. Ето пример : През 30-те години на миналия век (около 1930) работниците са протестирали за 8 часов работен ден в Америка. В резултат на тая борба е първия Кодекс на труда в Света изобщо.Сега 90 процента от работодателите принуждават работниците по цял свет да работят между 9 и 12 часа и...никой не реагира.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** тва и вестници ли са останали и "независими" *** ли са останали, тва не го вервам)))
6
1
 
13
 
! Отговори
elo преди 1 година
Не вестниците не милиони ?- милиарди да излязат в подкрепа на Асандж за това,че каза истината тоя престъпна *** няма да си промени решението .Мнозина си спомнят когато хиляди бяха излезли на протест срещу войната в Ирак в Либия нищо не се промени и няма никога да се промени .
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задържанено на Асандж е един от най-срамните епизоди в над половин вековния ми живот! А съм виждал много срамни неща в него. Човечеството се затрива с бързи темпове, щом такива свинщинни се допускат от хората, без масови протести!
4
0
 
25
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
На всичкото отгоре Асандж не е изкарал документи , а просто е представил платформа/сайт за публикуване на такива документи. Смешно е колко много шум се вдигна точно срещу него , а за безчинствата на една страна зад океана разкрити от тези документи не се казва нито дума...
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога пък точно левите подметки станаха "най-влиятелни" ? Телефграф, Дейли Мейл ... това са вестници, а не УП, НЮ Таймс и Гардиън
2
0
 
15
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Сетила се Мара да се побара !
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито веднъж ДНЕС не каза за какво точно искат да опандицят Асандж и какви документи изкара в WikiLeaks за Ирак, Сирия, Египет, Сомалия и Джибути, че така изгустира чичо Сам. :)