Всяка четвърта българка – жертва на насилие

20% от жените в ЕС живеят под домашен тормоз
Обновена: 4 юни 2011 19:09 | 4 юни 2011 19:07, Красимир Ангелов
294
Всяка четвърта българка – жертва на насилие
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жертва на насилие се оказва всяка четвърта жена в България, сочи доклад, представен на кръгла маса на тема „Превенция и европейски политики срещу насилието срещу жените".

На нея зам.-вътрешният министър Веселин Вучков отчете, че за изминалата година броят на жените, пострадали от престъпления и посегателства е 26 497.

От тях 27 жени са станали жертва на умишлено убийство, има 173 изнасилвания, 61 отвличания, а като цяло най-голям процент са жертвите на кражби и грабежи.
 
От своя страна българският евродепутат Антония Първанова представи стряскащите данни, че 45% от всички жени в ЕС са били жертва на някакъв вид насилие, а всяка пета жена в Европа е обект на домашно насилие.

Антония Първанова очерта възможностите за действие, които се състоят в приемането на директива за борба с насилието срещу жените, както и на стратегия и европейски план за действие в областта.

Необходимо е също така да се гарантира високо качество на специализираните услуги за жертвите на насилие, както и за превенция и защита, отчете родната ни евродепутатка.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още по темата: насилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
3
 
1
 
! Отговори
Цвети преди 12 години
Не се и учудвам,че повечето от злобните статии са написани от ниско интелигентни и злобни женчовци,които явно са разпознали себе си като насилниците в тази статия.Те за нищо не стават..или по голямата част от тях...така,че те по този начин си избиват комплексите.Вие мъже, сте станали толкова некадърни и смотани,че ние трябва да ви налагаме физически и психически тормоз,та да вземете да живнете малко..Аз имах такъв мъж-насилник,но се разведох много бързо...и сега съм много по щастлива!
274
1
 
1
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Ами бройката значи, че останалите от другия пол не се приемат като жени, а като нещо друго - мангизотърсачи. То и без друго вече голям процент не приличат на женски същества - злобни, завистливи, алчни, дебели и мазни, пълни с проблеми като кучета с бълхи. И най-вече като се замятат с тия шалвари въобще не приличат на човешки същества.
273
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако всяка четвърта жена яде бой у дома, а общия брой, на битите е 26 500, то колко са общо жените в БГ ?
272
6
 
3
 
! Отговори
ДЕДО ПЕТКО ОТ БУСМА преди 12 години
Всяка четвърта българка жертва на насилие. Това са лъжи. На нас )(*** не ни рипат от гладуване при 270 лв пенция, а тука ми говорят че сме насилвали жените! Лъжи ! Я гледайте, що е мажко се прави секс , ама отзад.Иебат се за пари.
271
3
 
3
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Добре де ... защо слагат в един кюп домашно насилие, сексуален тормоз, грабежи, отвличания и убийства ? Че то всеки мъж може спокойно да се каже е жертва и то всекидневна ? Психически, физически и нам къв си тормоз и най-вече финансов от страна на половинката. И то по няколко пъти на ден. Безмислени истории и отчитане на дейности.
270
6
 
3
 
! Отговори
3 преди 12 години
всеки трети мъж - жертва на използване по който начин се сетите
269
7
 
1
 
! Отговори
257 преди 12 години
264 и 266, ако всяко семейство се разтуряше от един шамар или крива дума, досега светът да е свършил. Айде пътувайте, стерилни смешници!
268
1
 
3
 
! Отговори
до 276 преди 12 години
Не съм го писал аз. Друг е автора. И ми е през ХУшенцето за твоята минута!xxl
267
2
 
9
 
! Отговори
Samodiva преди 12 години
А случайно да знете че насилието далече не е само обидни думи и бой ? Има много по-префинени начини по които могат да ти извадят душата . И от това боли много повече отколкото от боя. Не одобрявам никакви форми на насилие . Аз съм за свободата и Правете Любов а не Война !
266
3
 
1
 
! Отговори
до 275 преди 12 години
Ти си графоман /човек ,който си въобравява ,че пише стихове / ! Никаква литературна стойност , дори и минус не заслужаваш ,жалко ,че ми отне 1 минута за да ти прочета глупостите !
265
6
 
2
 
! Отговори
xxl преди 12 години
Защо напусна ме, бре жено?Ти всичко светло от мене взе,вярно,че бюджета ни изкреше все в червено,но аз освен тумбак имам и сърце!Децата, може би и дветесътворихте ти и Той,затуй аз нивга не подарих ти цветеи всеки ден ядеше бой!
264
5
 
8
 
! Отговори
знаят си правата преди 12 години
Аз поздравих две колежки : пиленца , как сте ? Те ме съдиха , за обида и за опит за склоняване към секс ! Платих им по 2500 лв. и разходите по делото !
263
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пък аз казвам всеки четвърти българин за доктор Психиатрев на 5-тия километър
262
1
 
13
 
! Отговори
абе..... преди 12 години
......"който си бие жената ,си бие кесията".Това са го казали възрастни хора,преди доста години.Важно е да се разбираме и да си живеем в сговор вкъщи,другото - празни думи.
261
7
 
5
 
! Отговори
:))) до жена преди 12 години
"добавен от: жена преди 6 часаНасилието върху жените не е само в семейството, а и на работното място. На мен ми казаха, че ако се съглася да ме ***, щели да ми дадат по-голяма заплата. И това го казват ***, ......" Ами да ти кажа, наистина са си ***:)) ха ха ха Лично Аз, обикновено безплатно не ощастливявам! Не го давам на измекярки от които келепир няма. Да си ги гледат *** им мъже!:)))Боже боже ..*** народ
260
5
 
2
 
! Отговори
До 251/267 преди 12 години
Средата на работното място способства за "по-близки" отношения. Не съм срещал недостъпни, целомъдрени и т.н. Просто единствено зависи дали те харесва или не, а в някои случаи дали си началник и тогава харесването отива в по-долна категория. Останалото са неискрени празни приказки
259
3
 
3
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Всяко населено място е като едно голямо семейство. Разбира се, че ще има тупаници. Само, че всеки изкривява истината както си иска и всички са невинни. Остава да се спомене селяшкия манталитет и болезненото чувство за собственост и картинката е пълна. Само се чудя на ниското ниво на битови тежки престъпления. Явно все пак мъжете са милостиви
258
2
 
6
 
! Отговори
@ 251 преди 12 години
Това няма никакво значение , че съпруга ти взима по-голяма заплата от тях НИКАКВО , унижават те на работа , например ако дойде при мен някой и ми каже , дай да *** жена ти или теб и ще ти повиша заплатата ще му изкарам лицето , това което можеш да направиш ТИ е да ги съдиш за сексуален тормоз и те съветвам да го направиш , а не да си мълчиш за да не си загубиш работата , майната и на работата , ще намериш друга , кажи какво се е случило и на мъжа си и действайте.
257
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ще си посягате на жените бе *** , никога не се посяга на жена , това показва колко слаби мъже сте , ако имате проблеми си ги решавате по цивилизован начин , как ще биеш жени ? 257 !?
256
5
 
2
 
! Отговори
до 256 преди 12 години
обръсна ли си мустаците та ръсиш акъл