Волен е вменяем – съзнателно тъпчел

Боян Расате: Биячът му беше наш кандидат за депутат!
Обновена: 27 окт 2015 09:35 | 27 окт 2015 09:34,
126
Волен е вменяем – съзнателно тъпчел
Снимка: БТА

Лидерът на Българския национален съюз Боян Расате обави, че не е съгласен с твърденията, че Волен Сидеров има психични проблеми и затова действията му не трябва да се наказват.

"Всичко което върши той е съзнателно", настоя националистът и изброи инцидентите с френската дипломатка в самолета за Варна и с клекшопа на "Раковска".

Още по темата

Той определи действията на лидера на "Атака" като компрометиращи национализма.

"Вече десет години този човек прави всичко, за да отблъсне хората от идеите, които ние в Българския национален съюз защитаваме", каза Расате пред bTV.

Националистът обясни поведението на атакиста с дългите години, в които е изпълнявал заповеди и е бил в подчинено положение и изведнъж се е оказал с власт и милиони левове в сметката.

Той определи като неприемливи действията на Волен Сидеров и защити бияча му Камен Попов, срещу който има вече съдебно производство. Расате спомена, че Попов е бил и кандидат за депутат от гражданската квота на БНС.

На свой ред психологът Росен Йорданов, който е и бивш зам.-директор на Института по психология към МВР обяви, че действията на ръководството на МВР по случая "Сидеров" в никакъв случай не са били професионални.

"Цялото ръководство на министерството се изложи изключително много. Нито министърът има работа там, нито главният секретар на МВР, шефът на СДВР и шефът на полицията. В МВР витае страх. От години в МВР има силно политическо влияние, шефовете се страхуват да не ги махнат, полицаите се страхуват техните шефове да не ги махнат", обобщи той.

Според него сме свидетели на влошаваща се картина на психичното състояние на Сидеров.

"Хората непрекъснато спорят дали става дума за някаква форма на душевно заболяване, или за добре режисирано представление. Нека се замислят дали е възможно той да е напълно различен в друга среда и други условия. Аз лично започвам да се съмнявам, защото случаите, в които той поддържа нормалитет на поведението, стават все по-редки", коментира психологът.

По думите му като симптоматика става дума за личностно разстройство.

"Често съм се сблъсквал с импотентността на държавата да реагира в ситуации, когато има гротескно поведение, в случая представено от депутат е много по-страшно", посочи Йорданов.

Според него съдбата на политически партии от радикален тип като "Атака" е една - все повече се стесняват, "защото техните лидери като цяло са параноидни. В тези партии се търси врагът отвън, за да се преживява солидарност сплотеност отвътре", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Психологът Росен Йорданов, бил експерт и зам. директор на Института по психология МВР и специализирал към Interaction Associates / USA - на какво са го научили там интересно, след като му се вижда нормално някой, докато си се разхожда тка, случайно, да халоса с юмрук човек ограден от тълпа полицаи и после да забрави какво е станало ?!
73
2
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
До Анонимен 99И да заплашвате с затварянето на ТВ АЛФА това няма да ви спаси от възмездието на народа.
72
7
 
3
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Това за параноидните лидери не се ли отнася за лидера на гЕРб, чиито врагове редовно им провалят всички "огромни усилия"???
71
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 8 години
Болен е пладл на тоя да го фрасне ,ама не стана как иска и сега ще духа супата ..БИТА КАРТА
70
6
 
1
 
! Отговори
To6 преди 8 години
Волен може да е всякакъв, ами другите около него. 50 полицаи, гл.секретар, министър пълен циркл Но всъщност, какво да очакваме
69
2
 
8
 
! Отговори
kuku преди 8 години
Всички в бг са куку! Волен най-вече, изперкало старче
68
0
 
2
 
! Отговори
до 103 преди 8 години
какъв национален траур, какви 5 лв, няма никакви умрели! така се обаждате чули-недочули. аман от *** народ!
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Просто фактиА ти сигурен ли си, че като малък не е обичал да къса крилата на мухите и да ги гледа?
66
10
 
6
 
! Отговори
Коце Маце преди 8 години
След тези платени и опорочени по същество избори и от задушаващата ни"прегръдка" на Гейбераската Хунта, започва ерата на ЕДНОЛИЧНО и ТОТАЛИТАРНО управление у нас!То е подготвено с участието на услужливите казионни медии BTV и NOVA , и с дейното участие на Главния прокурор и Задокеанските им покровители и ще представлява "Грандиозен спектакъл" утре сутринта пред Народното събрание:Извеждането на Волен Сидеров и Десислав Чуколов с белезници на ръцете от Парламента !Срам и позор за този народ !
65
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя се какво ще правят горките атакисти след като партията им изчезне... тя и телевизия Алфа ще бъде закрита скоро, така че дори инея няма да могат да гледат :)
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледал съм как танцуват марионетките водени от неопитни актьори
63
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хакнати сайтовете на МВР и на ЦИК.Сидеров прави скандал в центъра на София.Всичко това мирише на "руска водка".
62
15
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Сидеров е политически труп, а този който го удари скоро ще е физически труп. Факт !
61
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 71 - Това бяха студенти, които имаха пълното право да бъдат там. Университетът си е техен и те могат ад се събират там когато си поискат.
60
0
 
7
 
! Отговори
qanonimen преди 8 години
Знаех думата шоп, но не знаех думата клекшоп, то било магазинче за цигари и алкохол. Да ви облагодаря аз клекшопите на вас.
59
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров е политически труп, а Атака е изчезваща партия. На следващите избори няма да вземе и 1%.Свършиха рублите, какво да се прави :P
58
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато фактите говорят и воините-атакисти МЪЛЧАТ!
57
17
 
4
 
! Отговори
ВОИН АТАКИСТ преди 8 години
Рептилско-илюминатската шай-ка продължава да облъчва народа с холограмно оръжие и да проектира фалшиви образи в съзнанието на хората, с цел да злепостави Волен. Всички ги е страх от Волен, защото именно АТАКА спечели най-много гласове на изборите.
56
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 79 Волен успя да осъди Трави Слифонов за изнасилване...
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТи си най простия Български гражданин наистина ,ако те видя на улицата ще те смачкам лично