Чудотворна икона, предсказваща бедствия, дойде у нас

Според вярванията Св. Богородица-Седмострелчица пази от злоба и завист
8 авг 2016 14:14,
14

Снимка: Булфото

Икона на Света Богородица, известна с чудесата си, пристигна в България. Различни случки и вярвания, свързани с иконописа, разказват, че тя предсказва природни бедствия, предпазва от недоброжелателни помисли, от завист и злоба.

На уникалната икона Света Богородица е без младенеца, а със седем стрели в ръката. Тя носи името: "Успокоение на злите сърца".

Чудотворната икона на Света Богородица-Седмострелчица пристига за първи път в България. Тя ще остане два дни. Днес, във Велико Търново, беше посрещната от десетки миряни.

Света Богородица-Седмострелчица пристигна от Москва, за да се докоснат до чудото и православните българи. Според разказите за нея пред иконата често се покланят Путин, Медведев и дори Обама.

"Чувал съм, че имало е случаи при разни събития да плаче с кървави сълзи. Вземат научни работници от тези сълзи. Пробват, изследват. Оказва, се че това е действително съставката на кръвта. Само групата на кръвта не могат да определят. Защото е от икона. Така, че чудестата са много", казва Великотърновският митрополит дядо Григорий пред Нова тв.

Пазителят на иконата в Москва Сергей Фонин разказва, че за първи път кървавите сълзи потекли в Русия, когато потънала атомната подводница Курск. Това се случи на 12 август 2000 г.

"На иконата се появиха малки капки с червен цвят. И после забелязахме, че като се случат големи и страшни терористични актове, на иконата се появяват такива капки", разказа Фонин.

Мистиката, която съпътства иконата е, че тя сама избира своя път. Първоначално е трябвало да бъде изнесена за поклонение само в Поморие, но изненадващи обстоятелства разширяват обиколката й из Великотърновската епархия.

Пътят на чудотворната икона е още в градовете Горна Оряховица и Стражица в днешния ден. Утре тя ще бъде в Поморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗ ГРИГОРИЙ ЛИ Е..КЪВ Е ..Е РАЗВРАТНИК ПИЯНИЦА И СРЕБРОЛЮБЕЦ!НЯМА ПРАВО ДА Е В ЦЪРКВАТА КАМО ЛИ ПЪК ДА ДОКОСВА ИКОНИ!ЗАРАДИ ТАКИВА РАЗВРАТНИ ПОПОВЕ ХОРАТА БЯГАТ ОТ ХРИСТИЯНСТВОТО!
6
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Моля се на Света Богородица да помогне на нашия беден и изстрадал народ.И ако има 10 праведника,Бог да пожали всички ни.В тези трудни времена имаме нужда Бог да ни пази от бедствията и бедите,които биха връхлетели земята,може би за това идва Св. Богородица.
5
2
 
2
 
! Отговори
НТ преди 7 години
Високи технологии...
4
7
 
5
 
! Отговори
. преди 7 години
Много работа ще и се отвори на иконата в рОдината мила...
3
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говоря за общата ви колективна човешка простотия на тази планета, която си създавате да преживявате в този момент.
2
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никаква религия няма да ви спаси, никакъв бог, никакъв син на бог, никакви лидери, никакви политици, никакви учители, пророци и т.н., всичко сами си правите и винаги всичко сами сте си правили в тази реалност, която е отражение на начина ви на мислене, докато не го научите, ще живеете в разделения, конфликти, мизерия, войни, болести, стрес, драми, бедствия, негативност.
1
7
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Щом икона, предсказваща бедствие, е дошла у нас, нещо трябва да се случи. Я Бойко да загуби президентските избори, я Цецо да стане президент. Не е на добре.