Станишев: С Борисов оставаме опоненти, но битките ни са политически

Интервюто на президента на ПЕС гледайте на 6 юли от 17;30 часа по Bulgaria ON AIR
Обновена: 5 юли 2019 20:29 | 5 юли 2019 18:25, Екип на Bulgaria On Air
74

"Това, което виждам след заседанието на нашия конгрес, е, че поуки от напреженията, които възникнаха в партията, не са извлечени, защото мотивите за освобождаване например на Валери Жаблянов не издържат на никаква критика". Това каза председателят на ПЕС Сергей Станишев за предаването "Брюксел 1", което ще бъде излъчено в събота от 17.30 по Bulgaria ON AIR.

"Най-смисленото нещо, което заседанието на конгреса направи - да разгледа и приеме политически анализ за причините на нашата изборна загуба, където имаше сериозни поуки, и това не е негово лично творчество (б.р. – на Жаблянов), а беше резултат от сериозна работа в продължение на може би две седмици на идейната комисия на БСП и това да се изтъква като мотив е неадекватно според мен. Повече прилича на наказание, заради различно мнение и това не е добър знак. Както е и по отношение на Антон Кутев – всички знаят в парламентарната група, че той е един от най-ефективните и идейни депутати особено по отношение на парламентарния контрол. Никакви сериозни мотиви не съм чул за неговата смяна, освен това, че е бил критичен към ръководството", заяви Станишев пред Милена Милотинова.

По отношение на позицията на Изпълнителното бюро на БСП, че се разграничава от изказването на Станишев, че Бойко Борисов е действал не като политик, а като държавник, пред Милена Милотинова лидерът на ПЕС коментира така:

"Аз винаги съм смятал, че преди да коментираш нещо, добре е да го прочетеш. И всъщност аз не вярвам, че се е събирало Изпълнителното бюро. Някой е написал това и го е обявил за позиция на Изпълнителното бюро. Нека всъщност бъдем наясно какво съм казал. Аз казах, че в дадения случай, подкрепяйки моята кандидатура (б.р. – за председател на ЕП) г-н Борисов като българин се е държал като държавник, а не като политик. В други случаи той е допускал други грешки, както беше с Ирина Бокова. Моето изказване беше по конкретното му поведение в рамките на Европейския съвет. В същото мое участие аз казах: "Ние с г-н Борисов сме политически опоненти – били сме и оставаме. Честно казано има и хора, които много яростно подкрепят днес председателя на националния съвет, които са правили не една сделка с г-н Борисов зад гърба на партията и на мен като председател. Няма те да ми дават оценка, аз съм провел най-много политически битки, спорове с г-н Борисов и това го знае цяла България, но те винаги са били политически, а не личностни".

Защо Станишев се оттегли от надпреварата за председател на ЕП, как се разпределиха важните постове в ЕС, защо Франс Тимерманс не получи подкрепа за председател на ЕК и ще остане ли той зам.-председател, ще блокират ли социалистите кандидатурата на Урсула фон ден Лайен за председател на ЕК - целия разговор на Милена Милотинова с председателя на ПЕС Сергей Станишев гледайте в събота от 17.30 в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Толкова ниско падна, нямам думи.
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко знае как да създава интриги,а Сергейчо веднага му се върза.Не може да преглътне,че г0 игнорираха в началото от списъка за ЕС и всеки ласкател за него е приятел.Май му трябваше един по-силен шут отзад за да се освести.
55
0
 
6
 
! Отговори
Тояга преди 4 години
ГОЛЯМА ТОЯГА за тази ПАТЕРИЦА на ГЕРБ
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bulgarskia parlament i europeskia parlament sa palni s teroristi i agresivni kucheta ubiici.
53
1
 
5
 
! Отговори
Другаря Борисов преди 4 години
Kомунягите винаги се подкрепят.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 54Я стига с тези заблуди ! От 89 г. говорите за мирен преход ....и накрая България изчезва...Другите соц. страни вече не можем ги стигна ,защото сме навели глави и издигаме *** лозунги ! България съвсем ще изчезне от картата а ти пак издигаш тъпите лозунги. Толкова навед народ не виждаш ли че няма никъде ,тия наглеци танцуват по главите ни и ние издигаме *** лозунги !
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България Над Всичко ! СТИГА С теЗИ ДРЕБНАВИ КОМЕНТАРИ !!!!!!!!!!!
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова Корнелия не те иска ,защото разбра че играеш заедно с Борисов и Доган и Пеевски в една игра. Такова лакомо същество си ......Ти направи толкова золуми ,които сега твоят приятел Борисов продължава и съвсем довършихте България !
49
0
 
2
 
! Отговори
кажи баба тен КЮ преди 4 години
Коментара 51 е до 50 българин а не анонимен , извинявам се !
48
0
 
2
 
! Отговори
кажи баба тен КЮ преди 4 години
До 50 анонименРазбира се че има истина в това което пишеш.Никога не съм бил ни комунист от БКП ни после от БСП но-Истината рано или късно излиза-Виденов може би е най некорумпирания мин.председател до днес !Идва ОНЯ дедо и иска от него , *** му тук да бъдат финансирани от държавата демек от всеки нас ! Виденов го изгонва /може би това е пръв случай в света дедо да е гонен отнякъде/.След което му спретнаха това което стана.Но първо медиите им натдадоха вой до небето и те така !
47
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Анонимен: Така е ,но свои и чужди го махнаха и хвърлиха вината върху него ,а и му кръстиха Виденовата зима. А , зимата си беше чисто седесаро-ликвидаторска ,защото до 1995 г./когато Виденов стана премиер/,сините ликвидатори бяха разтурили Държавата. Справка : УКАЗИТЕ НА ЖЕЛЮ ЖEЛЕВ ОТ 1992 г. ЗА ЛИКВИДАЦИЯ. Четете ги и не вярвайте на дуото СДС-ГЕРБ ! Виденов беше премиер само година и половина и *** си да беше съдрал не можеше да извърши този погром ,за който го обвиниха и
46
6
 
5
 
! Отговори
Курнелия за смях... преди 4 години
Хората от село Шарково разказват, че *** Нинова и козата, която тя прегърнала носели еднакви фланелки с надписи Герб ни убива...
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44Жан го махнаха същите които махнаха и Станишев и взеха имотите на Кобурга.Всеки УМЕН знае КОИ са те.Всеки *** *** (95% от населението на това забравено от Бога БЛАТО) НЕ РАЗБИРА ЗА КАКВО ГОВОРЯ.
44
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишката отеба бългаpaците когато го предадоха на изборите.Той беше единствения политик който се бореше със зъби и нокти да свали от власт клоуна БорисоУФ и да спаси българетата от този бандит.И какво получи??Презрение от опростаченият ИлИкТУАт.В едидн момент си е дал сметка че НЕ СИ СТРУВА да си съсипва живота за това жалко селако племИ.Поздравявам го за проявения РАЗУМ!Този жалък плазмодиен народ не заслужава жертви.Едно време бях готов да дам живота си за българия а сега 5 стинки не
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И двамцата са кръщавани в църквата ,,Св. Девети Септември''. И сега се правят че не се познават от ,,преди''. Захранени са с ,,майчино партийно'' мляко и двамата, една майка ги е кърмила.*** народа ***,вярва на ушите си,вместо на очите си.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 28Жан си беше честен и това му беше грешката.Повече никой не чу за него....
41
1
 
11
 
! Отговори
11 преди 4 години
Кво убаво беше, когат тоз съсел беше у дупката. Сеа изпълзе и почна една воня ...
40
2
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Много странно защо в Българския език честен се ползва като синоним на глупав?Това че не можем да видим или докажем че Жан е откраднал недвижима собственост или пари в брой не го прави честен. По негово време се говореше че Гърците са субсидирали БСП с 40 милиона за изборната му кампания.Колко имущество взе гръцкия бизнес на безценица, колко още е връцете на гърците и за колко го продадоха? Какви са икономическите загуби на България от неговото кратко, но катастрофално управление?
39
3
 
4
 
! Отговори
ППО се сдавиха преди 4 години
Този за някакви кирливи 5 милиарда дето ги взеха от газовата надбавката за България създаде анклав от руснаци в България само да съдават проблеми. За да ни подложи на същите, бетонира черноморието.И в резултат всяка година България субсидира Русия с 10 милиарда долара чрез осигурения монопол на Русия на газовите доставки.Ако беше похарчил същите пари за интерконектори, нямаше да субсидираме Русия всяка година. Да оставим другите по-дребни золуми дето направи.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТАНИШЕВ СИ БАЧКА ЗА АНГЛОАМЕРИКАНЦИТЕ ЧОВЕКА И ЗАТОВА НЕ МУ ПУКА.