Депутат от НФСБ: Гражданите не желаят да гласуват машинно

Смяната на Сидеров не нарушавала коалиционното споразумение
10 юли 2019 22:30, Екип на Bulgaria On Air
28

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на малката коалиция "Обединени патриоти".

Във вторник групата се е събирала и е взето решението. Днес то беше официално съобщено от шефката на НС Цвета Караянчева.

"За съжаление, г-н Сидеров от почти една година не изпълнява функциите си като председател на парламентарната група, което пречи на парламентарното мнозинство да прокарва идеите си в синхрон. В една коалиция трябва да има диалог", заяви депутатът от НФСБ Христиан Митев пред Bulgaria ON AIR.

Той предположи, че "Атака" няма да излезе от голямата коалиция с оглед заявката на Волен Сидеров, че мандатът трябва да бъде изпълнен.

"Ако това се случи, коалицията ще има само два субекта - НФСБ и ВМРО", посочи той.

По думите му няма нарушение на коалиционното споразумение, а Сидеров смесва коалиционното споразумение заедно с правилника за работа и оттам идва грешното становище.

Според него парламентарната група е тази, която решава самостоятелно дали ще избере едно лице от нейния състав или не.

"Последните седмици, даже месеци, не присъства на заседанията на парламентарната група по уважителни причини, включително и колегите от "Атака". Всички те знаят, че има заседание", допълни гостът в студиото на "Денят ON AIR.

Той коментира отмяната на машинния вот като заяви, че най-важното за премахването му е, че гражданите не желаят да гласуват машинно. И допълни, че ако този вид гласуване остане, има риск за касиране на изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПЪРВО НЯМАШЕ НИКАКВИ МАШИНИ И ВТОРО КАКЪВ ДЕПУТАТ Е ТОЗИ КАТО НЕ ЗНАЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА В СТРАНАТА И ТРЕТО ИСКАМЕ ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕОТ ВКЪЩИ НАТИСКАШ БУТОНА И ГОТОВО РАЗХОДИ НИКАКВИ,СТИГА СЕ ХАРЧИЛИ ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА.
18
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
А този дупетат,знае ли че машините кебапчета не ядат,и не се носят на гръб,а колкото до нежеланието на гражданите за машинно гласуване,не е вярно че не искат машинно гласуване,при машинното гласуване,такива,като него нямат,никакъв шанс,да станат депутати.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако преди 1-2 години съм имал колебания дали да гласувам за БСП или Патриотите, ВЕЧЕ нямам никакви колебания! Аз за патерици на опг-то няма да гласувам никога повече! Сами си отрязаха клона тия нещастници - обединените ***!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той коментира отмяната на машинния вот като заяви, че най-важното за премахването му е, че гражданите не желаят да гласуват машинно.Тоя под гражданите имаше предвид гражданите за европейско развитие на българия, които ние нормалните им викаме ШАЙКАТА! А ШАЙКАТА не ще машинно гласуване щото няма да могат да си правят мушенгиите както си ги правят с хартиените бюлетини и особено няма да могат да правят невалидни бюлетините за БСП!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искахме намаляване на субсидията, намаляване броя на депутатите и машинно/електронно гласуване! Щом не ни чувате, ще гласуваме за онези, които са ЗА машинното гласуване! Другият път да знаете, че не всичко зависи от вас и Константинов!
14
2
 
9
 
! Отговори
Machine gun преди 4 години
Защото при машинното гласуване не може да се драскат и мачкат бюлетините на опонентите, да се подправят протоколите, да се дописват зомбита и за половин час, към края на изборния ден, внезапно да гласуват 1000 ***.
13
2
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Това е лъжа, ви не искате да ни дадете тази възможност. Трябва сами да си я извоюваме.
12
2
 
14
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Не желаят ли?Желаят даже по интернет.Как се преброиха преди време мнозина без грешка?Същото е с администрацията.Назначават се калинки и свои хора на позиции които могат да бъдат заместени с интернет приложение,но то не гласува нали?!Няма как да го държиш на работа и да го плашиш,че ще го изгониш ако не гласува правилно.Ръководят ни хора с примитивно поведение от 18 ти век.Феодализъм!
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ви вярваме!!!Ако ще и на пергамент да са бюлетините, ние знаем, че лъжете!
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изглежда, че трябва пълен бойкот на изборите, да се случи , за да разберат, тези *** политиците , че не машините са проблема.
9
1
 
12
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 4 години
От върли противници на мафията , станаха нейни стражи . Пуснете се СКАТ отпреди 3 години и ще се питате " Какво стана с борците за правда " -- станаха *** . Вече почти всички пенсионери си вземат пенсиите от банкомати . Във формата на банкомат трябва да са и машините за гласуване и всичко ще си дойде на мястото , но дотогава тия ни водят право в пропастта
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махат машинното гласуване, защото гражданите не желаят да гласуват машинно. Ама гражданите май въобще не желаят да гласуват - ще махнат ли гласуването въобще?
7
4
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Не хората не искат,ами вие не искате! Иначе как ще спечели само Тиквата и лакеите му с *** електорат неразбиращ български,камо ли машини?
6
2
 
18
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Мамин групчо! Хората не желаят да гласуват защото само 8-маци като теб се кандидатират... А простият ви електорат от съдедна Турция и от Мургавците къде не знаят имено да си напишат им е проблем.машината... Наздраве!
5
2
 
14
 
! Отговори
Gost преди 4 години
Дадоха сумати пари за машини сега да ги ползват.
4
2
 
16
 
! Отговори
Дядо Ви преди 4 години
Наистина специално отидох на предишните избори да гласувам машинно. Казаха ми че нямат машина и не знам си къде трябвало да отида. Е не ми се разхождате и гласувах с бюлетина.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колиция орел,рак и щука.
2
1
 
18
 
! Отговори
и аз да допълня преди 4 години
Отдавна съм се отказал да участвам в шашмалогии!
1
3
 
25
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ АМА ИЗОБЩО НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ.