БСП пак зове: Да се стимулира раждаемостта с повече средства

Депутат: 41% от децата в България живеят в риск от бедност
Обновена: 18 юли 2019 21:56 | 18 юли 2019 21:51, Веселина Йорданова
23

Народното събрание отхвърли на първо четене предложението на БСП за увеличение на еднократната помощ при раждане на второ и трето дете на 5600 лв. и разширяване на еднократна помощ за учениците до четвърти клас.

"Обвиниха ни, че предлагаме "политика на парче". Това категорично не е вярно. Още в началото на политическия сезон представихме цялостни пакети от закони. Тази седмица разгледахме част от тях, предстои да видим какво ще се случи с останалите", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Виолета Желева.

Тя подчерта, че проблемът с демографската криза в страната ни е голям. Затова трябвало да се вземат спешни мерки за насърчаване на раждаемостта и стимулиране на отговорното родителство.

"41% от децата в България живеят в риск от бедност. Увеличава се и броят на работещите бедни. Голяма част от анализите и на управляващите сочат, че проблемът е социално-икономически. Много от родителите нямат финансова възможност да закупуват учебници и помагала, да плащат таксите за детски градини", допълни още Виолета Желева.

Пред Bulgaria ON AIR тя бе категорична, че въпросът за социалните помощи ще бъде повдигнат отново, защото когато става въпрос за децата в родината ни, по един или друг начин е задължително да се стигне до консенсус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Трябва да се премине от сегашната политика "държава дава", към политика "държавата не взима". Това означава, че трябва да се намалят задължителните тежести - данъци и осигуровки за работещите с деца. Време е и държавата да определи кои са вече малцинство в България и да премине към поощрение на новото малцинство - българите, а не да поощрява предишното малцинство, което вече е мнозинство.
18
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Принципно БСП са донякъде прави, че проблемът с демографската криза е голям. Грешката им е, че това не е демографска криза, а демографска катастрофа, която започна през 1990 година. Грешка е и продължаването на досегашната политика - да дадем на най-бедните дето и без това имат много деца и да не дадем на тези, които не са от най-бедните. но не искат да имат деца, защото нямат достатъчно средства за тях.
17
0
 
3
 
! Отговори
Идея преди 4 години
Тази мярка има смисъл! Само че в друг вид. Примерно:1. Детски и помощи само на родители, навършили 18год и 9 мес.2. Еднократна помощ за второ и трето дете, равна или пропорционална на внесените от родителите през последните две години осигуровки,3. Примерно 40% намаление на ДОД за следващите две години за всяко дете. Така, ще се стимулират работещите и можещите и ще се елиминират тези, които правят само деца от 13 год. възраст без един ден трудов стаж и смучат системата.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРВЕНИТЕ ПАК ВНАСЯТ ОЧЕВИДНИ ГЛУПОСТИ. ПО ДРУГО Е КОГАТО ТЯ БЯХА НА ВЛАСТ- МИН ЗАПЛАТА2600ЛВ, 1 ДЛ- 3000ЛВ И ИНФЛАЦИЯ НАД 2000%СПРАВКА- НСИ.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да има сериозни данъчни облекчения за нормалните, работещи семейства, а не да се раздават пари на калпак на сещате се кой!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що не я стимулирахте до като бяхте на власт бе другаре и другарке?
13
1
 
8
 
! Отговори
? преди 4 години
Защо не намалим данъците на семейства с повече.от едно дете. Хем държавата няма да вади пари за помощи, хем ще насърчим раждаемоста при средната класа - там където проблема е най-голям.БСП иска да насърчава избиратели с еднократно подпомагане в най-силната социална прослойка. Това е безмислено решение. Просто трупат предизборни точки.
12
1
 
6
 
! Отговори
olo преди 4 години
Да направим национален сайт за запознанства за повишаване на раждаемостта, само за хетеросексуалните. Частните сайтове само реклами и абонамент предлагат.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вдигнем мощно пенсиите, може пък и либидото на пенсионерите,най-вече на тези от БСП, да се вдигне, а оттам и раждаемостта...
10
1
 
13
 
! Отговори
пенсионер от БСП преди 4 години
Пенсионери с червени мозъци вече не раждат ,но тъмнокожите *** ще се размножават като зайците през три месеца щом не работят ,а държавата плаща за сметка на работещите.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормалните хора зовем : вън комунистите от властта форевър !!!!!
8
4
 
17
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
Ей, тези е могат да се отърсят от комунистическите си идеи. Не става така бе, другаре, само ще стимулирате раждаемостта на оня етнос.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това при нас е съмнителна мярка! Виж, за преизчисляване на по стари пенсии са прави, но правителството пести пари и си е напазарувало достатъчно електорат.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Унгария има такава политика, но там предполагам, че финансовата подкрепа я вземат унгарци. Миналата година имат 100 000 бебета, ние бяхме май 55 000, от които 20% българчета, от които 90% герберастчета!
5
3
 
18
 
! Отговори
Нищо лично преди 4 години
БСП просто защитава своя електорат от т.н. малцинства .....
4
1
 
20
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Пак демагогия,патент на комунистите.Ако се направи ревизия на мафиотският т.н.преход и се върнат в хазната десетки милиарди лева,тогава всичко ще тръгне по правилата.Но,комунист с кръв завладява и пари не дава.
3
2
 
17
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
С какви точно средства -спукани през-ервативи ли?
2
2
 
24
 
! Отговори
NZ преди 4 години
Да се бяха сетили когато бяха на власт. След дъжд качулка...
1
1
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Съгласен съм да се плаща на другарете да не се размножават :)