По 1000 души дневно избират "Чети във влака"

Кампанията стимулира четенето на е-книги в железницата
10
По 1000 души дневно избират "Чети във влака"
Снимка: БДЖ

Между 500 и 1000 потребители средно на ден отчитат за кампанията на БДЖ "Чети във влака".

Много нови автори, издателства и асоциации се включиха към инициативата, като предоставиха своите произведения за виртуалната библиотека на националния железопътен превозвач.

За улеснение на читателите разнообразният избор на книги вече е разделен на четири основни категории, съобщиха от БДЖ.

БДЖ съвместно с български издателства започна кампанията в края на месец юли. Тя цели да стимулира четенето на електронни книги по време на пътуване.

Всички пътници, притежаващи смарт устройства, могат да сканират разпространените във влаковете стикери с QR код, който ще им даде достъп до виртуалната библиотека на "Чети във влака".

Всеки автор и издателство могат да се включат в инициативата, като се свържат с БДЖ на официалната електронна поща: bdz@bdz.bg.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че е по добре да четат нещо вместо да ти надуват главата или да ти пеят стари градски песни с нещо с което ти не си запознат тава е така ама аз не съм видяла някава книга или вестник във влака който някой да си вземе и чете а има такива вестници списания с минал срок
9
0
 
0
 
! Отговори
До#2 преди 4 години
Виж колко е разстоянието токио-осака, и за колко време го взема влака. Освен това при този транспорт няма задръствания, тирове, състезатели и всички гадости, които предлага автотранспорта в бг.Може би затова го съсипаха.
8
0
 
3
 
! Отговори
Гунчо преди 4 години
Ползвах "Чети във влака" при едно 6-часово пътуване. Много им е бедна и скапана библиотеката. Имаше няколко стари любовни романа, някаква кримка и две-три лошокачествени фентъзита. По-добре е да си дърпаш от "Читанка" засега.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И М. Манолова обича да пише и чете във влака. Така като омбудсман събираше жалбите по гарите от София до Добрич.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
може да се каже че става. но много но-та.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До4. За белия свят не става дума. Тук е планински релефа. В Германия интерсити експрес може и с 200 км /час да движи. Но за тего са си прокарали стотици километри в тунел/ за да не мине през Частни земеделски земи/. Но тук това няма как да стане с железницата. Тук не сме бела държава а сме руска колония в зависимост.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2 Анонимен"Движението на пътници с влак е уморително и бавно. Разстоянието с шосеен транспорт е по бързо и практично"Очевидно не си се возил в съвременен влак по белия свят. Там разликата в полза на железниците е огромна в сравнение с автобуси за междуградски транспорт. Два пъти по-бързо, мнооого по-удобно и комфортно.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, ти ако не четеш в къщи, във влака лесно ще издържиш!!!
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Движението на пътници с влак е уморително и бавно. Разстоянието с шосеен транспорт е по бързо и практично. Държавата трябва да поднови автобусите и развие шосета или магистралите / от френски/ , аутобаните/ от немски/ а на български не знам каква е думата.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радвам се че хората четат но ...Аз последно като бях във влак имаше само индианци. Сега, те даже неговорят български и много се съмнявам че са седнали да четат точно във влака.