Тежко ли е на хората на изкуството да се справят с кризата?

Актьорът не е актьор, когато си седи вкъщи, смята Любомир Халачев
22 апр 2020 21:50, Красимир Ангелов
4

Една от най-големите трудности за хората на изкуството е, че те творят, когато са заедно и изолацията им тежи,  заяви в ефира на Bulgaria ON AIR режисьорът проф. Любомир Халачев.

"Актьорът не е актьор, когато си седи вкъщи. Той е такъв, когато се снимка, когато излиза на сцената. На тях ще им е трудно и се надявам, че ще съумяват да намерят сили да се занимават с нещо, което им е полезно. По-добре могат да преживеят писателите, защото сега могат да пишат", допълни още той.

Халачев коментира, че в България няма хора, които да са забогатели от изкуство и сега разчитат на приятели и колеги, както и на помощ от държавата.

"Не мисля, че хората на изкуството създават най-добрите си произведения, когато са в тежко положение. Човек трябва да има някакъв душевен комфорт, за да може да работи", посочи още режисьорът в "Денят ON AIR".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И основният проблем е че както винаги от мерките на власста за справяне с кризата като безлихвени кредиит се ползват предимно свързани с тях фирми, а с препресивните наказания като следене послужшване,ненужни забрани и огромни глоби и дори затвор всчики останали. И различната мярка която онеправва най много най бедните като безрабтни инвалиди роми и др, на които една правова демократична и христичснка държава трябваше първо да помогне да оцелеят,всместо да раздава на ислямски д-ви тонове средсва
2
0
 
2
 
! Отговори
Истина и правда преди 4 години
Всъщност за повечето българи справянето с кризата е невъзможно и то не само заради разпространението на вируса за който българите не са защитени освен смао някои свързани с властта лица, но и подложени на умишен и нечовешки геноцид от правителството като безработните които не полчуват никаква помощ защото кризата ги е заварила в търсене на работа или са били на сезонна на ромите затворени в гета подобни на анзистки и комунистически но убивани с глад и репресивни мерки на жандармерия и полиция
1
0
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
навсички е трудно