МОСВ предупреди кметовете да почистят речните корита

Очакват се обилни валежи, които могат да доведат до наводнения
19 май 2020 18:44,
2
МОСВ предупреди кметовете да почистят речните корита
Снимка: БГНЕС

Във връзка с прогноза на НИМХ за очаквани интензивни валежи от 20 май, по разпореждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров басейновите дирекции на източнобеломорски, западнобеломорски  и дунавски райони изпратиха предупреждение до областните управители и кметовете на населени места, съобщиха от министерството.

Още по темата

В писмата се предупреждава за предприемане на спешни действия по осигуряване на проводимостта на речните легла и за защита и уведомяване на населението за възможни неблагоприятни последици от вредното въздействие на водите. В рамките на своите компетентности по Закона за водите, кметовете и областните управители е необходимо да предприемат необходимите дейности за осигуряване на безпрепятствено провеждане на високи води и недопускане на наводнения на прилежащи имоти в границите и извън границите на урбанизираните територии, както и на елементи от техническата инфраструктура.

Местните власти е необходимо да информират оперативните звена към Басейновите дирекции за обстановката и възникнали проблеми.        

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Да дойдат в Пловдив!Да видят Зико как е почистил коритото на Марица! Направо си реве за ония води от 2005 и 2009 години!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо трябва да се предупреждава. Това трябва да е загриженост на всяка една община, независимо от партийните и пристрастия!!!