Доц. Борисов: Човек не може да създаде вирус като COVID-19

Този мит е небивалица, каза председателят на БАКП
7 фев 2021 09:37, Ния Христова
170
Доц. Борисов: Човек не може да създаде вирус като COVID-19
Снимка: Pixabay
"Този вирус е много различен. Големият мит, че той е продукт на човешка ръка, е пълна небивалица. Човек не може да направи такъв вирус, защото той е единственият коронавирус от класа си, в който шиповият протеин има две независими форми. Едната ни заразява, другата ни разболява. Само природата може да създаде такова гениално творение", обясни в ефира на Нова тв доц. д-р Борислав Борисов, който е председател на Българска асоциация по клинични проучвания.
 
Късно снощи у нас пристигнаха първите 28 000 дози от ваксината AstraZeneca, за която стана ясно, че е ефикасна срещу британския щам. Но страни като Германия, Норвегия, Дания, Швейцария се отказаха да я прилагат върху хора над 65-годишна възраст.
 
"Всяка страна членка на ЕС има правомощията да въведе национални рамки за прилагането на ваксини. Трите ваксини, които имаме, са минали всички клинични изпитвания. Първият мит, който трябва да се разсее, е, че те са разрешени бърз и с недостатъчно данни. Това, че бяха разрешени много бързо, се дължи на мобилизацията", заяви той. 
Още по темата
 
Доц. Борисов обясни още, че странични реакции могат да се получат от всеки медикамент. Засега обаче данните от първите две ваксини показват нисък брой на хора с нежелани реакции. Повечето от тях са алергични реакции при хора, които и преди са имали алергии.
 
"Има предупреждение в разрешението за употреба на какъв етап да бъдат поставени ваксините, но те следват принципа на образуване на антитела при преболедувалите. За това се изчакват няколко седмици от боледуването. Според мен има значение това, че не са единични случаите на повторно заразяване. Не можем да бъдем сигурни, че един преболедувал не може да се зарази след няколко месеца", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
1
 
! Отговори
Демек преди 3 години
вируса винаги си е бил тук,обаче юдо-маонските фондаций чак сега изкомандваха политическите си марионетки да ни обявят карантина
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само Господ е твореца а човека е откривател!
153
1
 
1
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 години
Я манете тоз КОВИДа и не се занасяйте с простотии,ами ударете едно око в ПИК да видите как батю ви ръфа котето на Мата Хари,та чак бозките на Деса се изправят под зеления потник,дет и го подарих за рожденния ден!!Чудя се само как не изтърва телефонът с овлажнените си пръсти!Ей на туй са вика виж пилотаж,хем да са *** сту рби раш ,хем да си видеооператор!Кофти,че филма стана непълен след като и тя се присъедини към триото!!Е туй беше малко след като сгодвихме тиквата с чекмедже далаверата!!
152
0
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 3 години
Ай само да не се поднецяваме. И като стана дума, разбираема позиция, това с вируса си е професорска работа.
151
0
 
10
 
! Отговори
Слава,слава,слава преди 3 години
Отишъл един шоп в зоопарка за първи път, па видял жирафа--цъкал,цъкал с език, па отсякъл-е па такова животно нема! Та и тоя "професор"- мъчи се да ни обясни как от нищо става нещо, което мутира,евоюлира, променя се и т.н.И това ни е-елита на науката! Която още ни учи да вярваме в една тотално ненаучна теория за еволюцията.Именно на тази теория се обосновават възгледите на"професора".А па ние си мислим,че става дума за бизнес за милиарди-колко сме ***! А трябва да крещим до полуда-слава,слава.
150
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и централата в Чернобил не беше избухнала. Следователно в Припят няма радиация...
149
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм склонен да вярвам на Люк Монтание, който каза че са направели съвършен компютърен модел на вируса, на неговата структура, как действа, как заразява, какво съдържа в състава си и мнението му беше, че това на 120 % е изкуствено създаден вирус. Друг е въпроса, че един път вече пуснат, като всяко живо нещо, той започва да мутира и да еволюира.
148
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доцент ама друг път..В момента ни готвят много по-силен вирус от този...
147
1
 
7
 
! Отговори
някой преди 3 години
Ох, поредният доцент с диплома калинка! Бойко да го направи професор!Заслужава си човека!За генома има ли смисъл да коментирам?Ваксините са пуснати наистина набързо, и това го казва официално Европейската Агенция по Лекарствата. Изпитателният срок на ваксината на Pfizer/BioNtech е 2 години... считано от сега. А ЮАР напълно спря ваксината на AstraZeneca.Повторното заразяване е по-скоро екзотика отколкото често срещано.По света са известни само няколко случая - пет или шест, не помня точно.
146
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХАХА ТОЯ Е ЛУД !
145
1
 
15
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 3 години
ДОЦЕНТЕ, ТОВА ГО РАЗПРАВЯЙ НА СТАРАТА МИ ШАПКА!!!
144
1
 
8
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 149Човешкото око няма насищане! Но най-накрая му стига една шепа пръст, при това непълна!
143
3
 
11
 
! Отговори
АмИ МиСлиМ преди 3 години
.... а глупостите за чипове и осакатявания след ваксиниране са за наивниците . За да могат неграмотниците с облекчение да си кажат - Уф , размина ми се. Може банката вече да е собственик на къщата ми , може да не ми позволяват без разрешение да излизам навън, може да съм загубил работата си или да започна работа за жълти стотинки на някой мултимилиардер.... ама да се пукнат от яд. Не им позволих на гадните рептили да ме чипират и тия калппави ваксини да си ги бият у гъ*зо ако искат .......
142
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт, всички милиардери станаха по-богати. И аз следя класациите. Състоянието им се увеличава с по 10 милиарда на седмица, на седмица. Схващате ли? Какво е това???! Всички останали живеем като мишки втора година и няма шанс за подобрение.Малки и средни бизнеси фалират,никой няма да ти даде заем в тези условия, държавите ще започват да рухват,тогава ще се намесят по-големите, ще раздават заеми отново, ще ни превърнат в роби за пореден път,ще живеем още по-тежка версия на 90-те,престъпност,страх..
141
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоБиологичното оръжие не предполага масова смърт.
140
2
 
24
 
! Отговори
АмИ МиСлиМ преди 3 години
...... Пандемията се използва за налагане на правила и мерки които в нормално време никой нямаше да приеме . Със заплахата която медиите раздуват се цели досциплиниране на простолюдието и корена промяна в навиците му .Никой ли не забелязва че мерките се спазват САМО от обикновенния човек. Богаташите , управляващи и разни ВИП звизди си ходят където си искат и си правят каквото си искат. И само ако нещо много се разчуе пускат по някоя новина "как ги били наказали" със символична глоба .
139
2
 
12
 
! Отговори
АмИ МиСлиМ преди 3 години
До ПроСоТоДа се замислите:-Що за "биологично оръжие" ще е един "ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕН ВИРУС",след като 80 процента от заразените с него дори и не разбират,че са заразени....И ти "мислиш" че този вирус е създаден да убива хората? В ГОЛЯЯЯМА грешка си.Помисли.Простолюдието обеднява а малкия и среден бизнес направо умира.За разлика от големите компании и банките които стават все по-богати и по-богати.Пропаста между свръх бедни и свръх богати вече е наистина пропаст .Това ще е бъдещето.
138
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
То отпуската на Бог била свършила...и го гневите и предизвиквате с убийствата на невинните му деца политици и магистрати...с Несправедливост и грабежи...толкова...не ви вярваме...Световната политическа класа е зависима и алчна...убиват ни за пари!!!Кой създаде проклетият вирус???защо не ни защитихте???Кога отговорност преяждащи облечени във "власт" приятели на престъпници???
137
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Световната политическа класа от столетия е назначена от *** манипулиращи ни през не Божиите ценности...не съм фанатик...божийте са човешките...изкуствено саздаденият вирус...от политическата ни класа платен с нашите данъци...ще ни убива поне десетилетие...ще мутира...ще са безпомощни...скоро парите ще са подпалки...не се ядат...златото и то...не лекуват...не се ядат...ама ви държат зависими...невиждан геноцид
136
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Защо харчите милиарди за полицай които да ви пазят от Народите които са ви избрали и са ви доверили животите си????защо имате милиарди за водни оръжия???защо имате милиарди за администрация отнемаща Свободата ни?Защо имате...човешки лица въобще????*** сте...с офшорни...Бог ми е дал живота...Бог да ви Съди за геноцида и отнетият ми живот...и на родителите ми...за децата ми ще съм на барикадите...не признавам властта ви...не ви плащаме да убивате децата ни в услуга на престъпници...