Панайотов отчете: Жените военнослужещи у нас са 17%

Процентът е сред най-високите в страните от НАТО
59
Панайотов отчете: Жените военнослужещи у нас са 17%
Снимка: БГНЕС

17% са жените военнослужещи към момента. В НАТО България е сред страните с най-много дами в армията.

"Може би сме на второ или трето място по брой военнослужещи жени в армията", каза служебният министър на отбраната Георги Панайотов, цитиран от БГНЕС.

На командни длъжности - командир, заместник-командир, началник и заместник-началник, са назначени 697 жени военнослужещи, което е 10% от общия брой командни длъжности във въоръжените сили.

"Жени военнослужещи се назначават не само във военните формирования на нашата армия, но и в многонационалните формирования в международни организации на територията на страната, каквото се явява, командир на национален мобилен модул по комуникационната и информационна система на НАТО. Командирът на това формирование е жена", заяви министър Панайотов.

Във висшите военни учебни заведения също има командири жени - такъв е примерът с командира на курсантския батальон във Висшето военноморско училище във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Военен преди 2 години
Нашата армия е трагедия след 30 години упражняване върху нея на всякакви *** политици. Хората бягат. 30% от местата са незаети, защото никой не иска да става военен. Един лейтенант с висше образование взема колкото един общ работник в склад. Хората напускат, а на тяхно място почти никой не постъпва. Много военни са над 50-годишни. Когато напуснат заради напредналата си възраст още повече ще се оголи армията. И 50% може да достигнат незаетите места.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"697 жени военнослужещи, което е 10% от общия брой командни длъжности във въоръжените сили." -- по тия данни враговете ни може да изчислят колко е числеността на армията ни.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Амазонската армия на неолиберастите. Последната такава е изклана по кучешки от Ал. Македонски.Хвърлете ги на Путин в Украйна.Да видим как ще се справят срещу спецназ?!?
30
1
 
3
 
! Отговори
Рим преди 2 години
В Рим армията е строяла пътища, крепости итн обществени сгради. Тук един пожар не ги пращат да гасят. Умрела работа.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който успее да издържи на про-сто-тийте докато е на служба, после е добре като пенсионер. В нашия блок вече има към 50% рано пенсионирани преди 50г. Имам и съсед, който плаща неустойка за напускане- към 15-20 Хил лв и отиде да работи на търговски кораб. За жените е най- добре, стига да им понася да си затварят устата
28
7
 
7
 
! Отговори
You преди 2 години
Имам роднини и познати военнослужещи и сме си говорили като седнем на маса с какво се занимават в поделението. Казват че по цял ден си седят и си зяпат телефоните, спят, играят карти и все такива забавни неща. Дават един наряд после 4 дни почиват. Постоянно имат компенсации и болнични. Затова и повечето военни имат втора, че и трета работа защото реално те работят десетина дни в месеца не повече. Това е положението в армията ни
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да това е вярно ама къде са мъжете в армията , в поделенията повече жени има отколкото мъже ужас
26
5
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 37 (noema c kumapama) Значи не ставаш за армията очевидно! А какво ще кажеш за норвежката армия? Там жените спят с мъжете заедно в една стая! Е, на отделни легла все пак, но заедно. Гледах документален филм за армията им. А имай предвид, че те имат обща граница с Русия и на Путин му треперят гaщитe, не смее да си разкарва танковете наблизо както прави покрай Украйна! Друг е въпросът доколко нашата армия е подготвена като цяло, отдавна не съм бил там и не знам да коментирам.
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този наглец от квотата на Радев е достоен продължител на безумната политика на ГЕПП . Да каже колко са пенсионери, които носят пагони и се титуловат Господин Полковник, Господин Генерал, а за жените в армията просто не ми се коментира- самозабравили се чиновнички с пагони на най щадящите длъжности , готови всеки момент да излязат в майчинство(което е похвално). И това се нарича армия.... Радев спиш ли ... или и Деса беше такава...
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До нас има поделение - гледам ги като влизат и излизат. Униформите им 2 номера по големи и не могат да направят 2 набирания. Търкат някой стол цял ден за 700лв. Смешна работа.
23
2
 
2
 
! Отговори
Чанта Била преди 2 години
Тоз по охранен и от Краси Дебеласи май?
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То няма мъже затова бря ,и Ко правят кадровачките че не разбрахме)
21
1
 
1
 
! Отговори
Дрът Пърч преди 2 години
Охо-бохо. Има каки за ваксиниране. Най-много са в министерствата.
20
4
 
13
 
! Отговори
Дръндцо преди 2 години
Ненужна издръжка на ненужна армия! Времето когато беше нужна армия отмина...сега издържаме тюфлеци .
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наща армия е малка бутикова и е по-добре да не се налага да се бие...
18
3
 
13
 
! Отговори
Сержант преди 2 години
До 23Прав си. Обществото трябва да знае какви пари се дават на личният състав на армията. Понеже съм вътре с чисто сърце мога да кажа, че 30% са за уволнение на момента. А заплатите са много добри в сравнение с тези навън. Като започнеш от 1к за новобранец и стигнеш до 3.5-4к за големите началници. Някои от тях вземат и 1.4к пенсия. И такива реват и се оплакват.
17
2
 
15
 
! Отговори
Сержант преди 2 години
Не са проблем жените в армията, проблем са тутките. Много началници станаха тутки. А и отдавна това министерство е един социален дом. Роднини, приятели, съседи са на почит там. Разни певачки и жени на началници ги направиха офицери. Разбира се за големи заслуги. Що тишки са начупили. Страшна работа.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един вирус, ама не като ковид а да мре всеки заразен и готово,армия не трябва на никоя държава.Армиите са за музея вече с тия лаборатории.
15
3
 
11
 
! Отговори
Дикообраз преди 2 години
Изискаването на НАТО жените да са най-калко 7 %. Тук пак сме ме престарали.И още нещо за сведение: Жените в укаринската армия (единствената там сигурна работа)са 28 холяди, колкота цялата наша армия.
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ква армия кви 5 лв?Армия имат Турция,Русия.България има шепа хора 20 000 колкото да запълни един селски стадион и това заедно с чиновниците от министерството.Пародия!!