2151 бебета се родиха в САГБАЛ "Света София" миналата година

Юни беше поставен рекорд за най-много новородени за 24 часа
Обновена: 1 яну 2022 16:09 | 1 яну 2022 16:06, Анисия Иванова
12
2151 бебета се родиха в САГБАЛ "Света София" миналата година
Снимка: БГНЕС

2151 са бебетата, които проплакаха през изминалата 2021 година в Първа САГБАЛ „Света София“. Последното бебе на отминалата година е момиченце. Александра се роди на 31 декември малко преди 22 часа. Първото бебе на 2022 година в болницата също е момиченце, родено е в 3,20 сутринта на 1 януари и се казва Елена, съобщиха от болницата.

"Най-много бебета от всички месеци през тази година са родени през празничния декември – 191. Така този месец се очертава като един от най-силните за последно време“, казва доктор Константин Петров от Първа САГБАЛ „Света София“. Той определи отминалата 2021-ва година като чудесна за болницата и за него самия като лекар.

През месец юни пък беше поставен рекордът за най-много новородени за 24 часа – 21 бебета, проплакали за едно денонощие – от 23 до 24 юни, тоест почти на всеки час е родено по едно бебе. Сред ражданията на този ден има и близнаци.

„Първа САГБАЛ „Света София“ е предпочитана най-вече заради изключителния професионализъм на лекарите, както и заради условията, които предлага. Благодаря на всички екипи, които денонощно са на своя пост в грижа за пациентите и преодоляват предизвикателствата, които срещаме в условията на пандемия.  Благодарение на знанията, уменията и опита на нашите медици,  имаме хиляди щастливи раждания през изминалата година. Пожелавам 2022-ра година да бъде още по-добра и успешна за нашите професионалисти и за всички пациенти, и най-вече да бъдат здрави“, заяви изпълнителният директор на Първа САГБАЛ „Света София“ д-р Гергана Коларова.

Над половината от ражданият през 2021-ва там са със секцио. В болницата се полагат специални грижи и за родилки с COVID-19, като за тях е осигурен отделен вход за прием, отделна родилна зала и отделни стаи, като и в момента в болницата има настанени такива пациентки. Лечебното заведение спазва всички необходими мерки за безопасност в условията на пандемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: бебетаСвета София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Прав си, една роди миналата година своето ин витро бебе със секцио в АГ Света София, му-хл-ьото й е нарекъл щерката си на тъщата, с гръцко име.
10
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
И колко бебета се раждат в София спрямо цялата останала държава спрямо населението?
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братчедка ми роди със секцио, но бебето беше почти 5 и 5 кг. Бебе гигант. Няма как да изкараш ГМО отгледана тиква през фуния.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анономен преди 2 години
Над половината от бебетата се раждали със секцио.Това означава още много по-лошо.Със секцио раждат предимно малолетни,възрастни,затлъстели или дори миньончета забременели от доста по-едрички от тях сексуални партньори.Което означава за мен категорично ,че 75% от бъдещите българи ще са със първо прераждане след животно.
7
0
 
8
 
! Отговори
гост преди 2 години
Обаче не знам защо се замълча за данните от преброяването. Предварителните резултати трябваше да бъдат публикувани до края миналата година (вчера). Все още така пише в сайта на НСИ.
6
2
 
3
 
! Отговори
гост преди 2 години
Какви 65 000 раждания сънуваш? Данните за раждаемостта излизат към средата на април следващата година, т.е. за миналата година, ще ги оповестят след три месеца и половина.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявайте им маските, набодете им 3 ваксини и бустерна, да свикват от малки.
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 2020 около 59000 раждания, за 2021 над 65000
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в провинцията раждаемостта надвишава в пъти тая в София множат се индийското население
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тази ниска раждаемост и при 100 и нагоре починали от Ковид на ден 2 години вече,трябваше да сме останали 3 милиона само!!Не знам бил Гейтс как още не ви е навикал и не ви е спрял бонуса..
1
1
 
8
 
! Отговори
Момо преди 2 години
От статията не става ясно дали числото е много или малко.