СЗБ и БАЗ: Хората, които сме избрали, ни се подиграват, съсипват поминъка ни

Организациите за пореден път се обявяват против "зеления сертификат"
5 яну 2022 15:40, Нели Христова
112
СЗБ и БАЗ: Хората, които сме избрали, ни се подиграват, съсипват поминъка ни
Снимка: БГНЕС

СЗБ и БАЗ отново изразиха недоволството си от мярката "зелен сертификат". Според тях подходът е дискриминационен, а фактът, че документът не бе въведен за достъп до НС, е нечестен.

Ето цялото изявление на двете организации:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват категоричната си позиция против дискриминационния подход, демонстриран от държавата по отношение на "зелените сертификати“!

Още по темата
Днес за пореден път темата за въвеждането на документа в Народното събрание беше отложена! В същото време множество сектори на българския бизнес, които са далеч по-малко рискови в сравнение с Парламента и държавната администрация, са принудени да работят със "зелен сертификат". Защо?!  За да се имитират мерки, да се правим, че нещо вършим, а в същото време хората, които сме избрали да решават съдбата ни да ни се подиграват и да съсипват поминъка ни?!

Не е честно, не е редно и ние не сме съгласни!

На всичкото отгоре се обсъжда, при евентуално въвеждане на „зелен сертификат“ в Народното събрание, всички ние като данъкоплатци да плащаме тестовете на неваксинираните високоплатени депутати и чиновници. От какъв зор? Работодателят, когато изисквал сертификат, да поемел тестовете… Желаем да напомним, че ние като работодатели не сме искали въвеждането на „зелен сертификат“ за обектите ни, но с министерска заповед сме принудени да го спазваме и никой не поема тестовете на служителите ни!

Тежката дискриминация по темата трябва да спре! Не може правилата да важат за едни, а демонстративно да се пренебрегват от тези, които ги въвеждат!

Всички ние виждаме, че ковид кризата се задълбочава не само у нас, но и в целия свят. Време е да се поеме отговорност и да се преосмисли обхватът на "зеления сертификат", така че той или да обхване целия обществен живот, или да отпадне като изискване"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
2
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Този Алибегов, защо не каже колко оборот са укривали, колко осигоровки не са внесени?А за това, че депутатите и министрите се мислят недосегаеми е вярно. Появяването на Петков в политиката започна с лъжа и така продължава.
98
1
 
1
 
! Отговори
СърЦърПър КрачМарски преди 2 години
Ние сме елита на България, прекарваме народа със Шкембе чорба, Шопска салата и Ракия,Вино и Соджуци, и Бира...но, Никой от управлявящите не ни разбира и РБ утре ще фалира.
97
5
 
1
 
! Отговори
Злобар преди 2 години
Вече го писах че само Възраждане ще ни отърве от хаоса който ние сами избираме , преизбираме от малоумието и доверчивоста си на изборите .
96
1
 
0
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Точно за тея не им било да фалирали ,за работещите във моловете да фалирали за такситата да фалирали само че тези като фалират фалира и целия съпорт от доставчици и прочие ,другия вика да фалират големите търговски вериги ,фирмите на ишлемета разни ,казината , биг фармата , на други заводите им пречат ,че унищожили природата -- както съм дълбоко убеден тука е всеки срещу всеки това е найдоброто ,ако искаш цял живот да си роб сами да се цакате онея от горе мед им капе колко сме задружни !
95
1
 
5
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
На 12 Партия възраждане предлага на недоволните мирно да си потърсят правата.Има хора който обаче не разбират .че всеки е толерантен до време като не стане със добро днеска гледах във Казахтан . То няма сто начина като не си съгласен ни така ни така ще си влачиш ярема и толкова без да мрънкаш .
94
2
 
3
 
! Отговори
моето мнение преди 2 години
Ако трябва да има зелен сартификат, то той трябва да се дава след задължително тестване на всички не само на неваксинираните и преболедувалите, но и на ваксинираните, защото имунитета им е нетраен и заразяват наред. Нека да е като в западна Европа, всички да се тестват включително и ваксинираните. Те са най опасни защото разпространяват вируса безсимтомно и убиват наред както децата ви, така и родителите ви!
93
1
 
10
 
! Отговори
САМО ПП Възраждане преди 2 години
Га гласувахте - спахте. А сега ревете като ощипани. Важи поговорката - *** народ , слаба държава. Като цяло и като народ получаваме това, което заслужаваме.
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новото правителство трябва да има железни принципи.Не като Бойко да управлява на зиг заг както го беше определил един немски журналист.
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така Вие ги избрахте,нали стачкувахте.Идете при Сачева и нейния любовник,които Ви обраха.
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като толкова са на зор, да подкрепят Копейкин на 12-ти...
89
0
 
9
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Та.. организациите не се обявяват Против зеления сертификат, организациите се обявяват За повсеместност на зеления сертификат. Да фалират!
88
6
 
14
 
! Отговори
a преди 2 години
Точно за тия ми е все тая. Дано фалират.
87
1
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
92, еми намери си добре платена работа, като не искаш на къра
86
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 12 на протеста да сте, а не само да пишете.
85
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На къра работа колкото искат. Ако все пак искат да работят?
84
1
 
8
 
! Отговори
Забрави............. преди 2 години
До Като се абстрахирате-----------Алоооу отворко, работил ли си за грък чорбаджия в Бг?! Много си разтропан, но като те уредя да работиш поне година, друга песен ще запееш.
83
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ви изклаха животните не ви съсипаха поминъка , така ли?
82
11
 
10
 
! Отговори
Като се абстрахирате преди 2 години
От собствениците на заведения , понеже те са ви в черното полезрение ...нали разбирате че в този сектор работят , страшно много хора ?! Тези хора остават без работа , не могат да си плащат сметките и кредитите ?! И да ще се стигне до глад , не всеки е длъжен да бъде роб на Кауфланд/Лидл по 12 часа на ден за чисто 500 лв и на други чуждестранни фирми , експлоатиращи българската работна ръка !!! Аз като човек работещ 24/7/365 ...се храня по заведения основно , понеже нямам време за друго !!!
81
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На запад ще обеднеят но няма да има глад, пак ще се живее, а за страни като България може и до глад да се стигне."==>Гладът ще е навсякъде.Даже ще започне от западняците.Ако,разбира се,не броиш за храна изкуственото месо от насекоми,сирене и масло от палмово масло и т.н. При нас положението с храната ще е една идея по-малко зле - ние все още знаем от кой край се държи мотиката и как се гледат животни.Само да не ни налазят западните гладни скакалци, но най-вероятно така ще стане.
80
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ресторанти файда нулева ...