Бившият ректор на УНСС Борислав Борисов загина в катастрофа

Инцидентът е станал на пътя към гоцеделчевското село Копривлен
27 фев 2022 14:30, Елка Василева
36
Бившият ректор на УНСС Борислав Борисов загина в катастрофа
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият ректор на УНСС проф. Борислав Борисов е починал при катастрофа вчера.

Трагедията се разиграла около 13:55 ч.  в събота на пътя между местността “Кавака” и гоцеделчевското село Копривлен, пише „24 часа“. По първоначална информация е самокатастрофирал лек автомобил “Тойота Рав 4”, който се е обърнал в крайпътно дере. Загинал е 72-годишният водач на автомобила, съобщиха от полицията.

През септември Борисов трябваше да навърши 73 г. Професор е в Университета за национално и световно стопанство и ректор два последователни мандата (2003 – 2011). Бил е съветник на президента Георги Първанов.

През 1988 г. е удостоен с научната степен кандидат на икономическите науки (днес доктор по икономика). Избран е за доцент през 1990 г. и за професор през 2004. Чете лекционен курс по „Интелектуална собственост“ и по „Управление на нематериалните активи“. Автор е на над 100 публикации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя беше мафиот,корумпиран професор и академичен феодал.................Димитър Златков пише за тоя "професор" в книгата си "БГ-Октопод"!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
ням преди 2 години
не пишете глупости
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време да работиш академична работа, беше рядкост! Сега може да не е толкова престижно, но навремето - БЕШЕ! И задължително трябваше да членуваш в БКП, защото иначе повече от асистент нямаше да си тръгнеш от университета! Ако искаш да растеш, особено до професор- задължително трябваше да имаш заслуги към БКП, за "член-кореспондент" и "академик", дори Агент на ДС.
27
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
като гледам моравата торбичка под окото му,тоя е бил "тръгнал"...За негов късмет Съдбата го е помилвала и вместо бавна и мъчителна смърт,го е "ощастливила" с внезапна и...почти безболезнена..Но така или иначе,НА КОГО МУ ДРЕМЕ за тая особа ?!
26
8
 
18
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Едит гнусен комунист и крадец по-малко в РБ!
25
2
 
24
 
! Отговори
izh преди 2 години
Голяма работа туй УНСС, бе. Този бил доцент избран на академичен съвет заедно с Румен Гечев. После единия отиде да загроби държавата и после другия /вече професор/ гласува и другарчето му да стане "професор", щото да му се вдигне коефициента за пенсия. Мръсни крадливи комунистически мутри
24
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е добра новина, още един доносник на ДС си замина.
23
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето не бях съгласен да ми забраняват да нося скъсани дънки, защото още тогава, гледайки Елвис Пресли, се запалих. Бях студент и се опълчих, докладваха ме на службите, тия взеха да изключиха от университета и нямах право 25 години да кандидатствам. Забраниха ми и публична кариера да правя! Тва никога няма да им го простя!
22
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз избрах да престана да шофирам на определена възраст,въпреки че бях добър шофьор над 30 години.Усетих се,че рефлексите ми се променят,зрението също,леко но се променят.Защо да излагам другите участници в движението и себе си на риск!?
21
2
 
13
 
! Отговори
Кгфц преди 2 години
Бог да го прости, но..... ИЗБРАН ЗА ДОЦЕНТ И ЗА ПРОФЕСОР???!!!???
20
0
 
11
 
! Отговори
до За мое добро преди 2 години
Явно си имал и калпав инструктор, защото понякога има страх от шофирането, което е и предпоставка някой да не придобие умения, а не само книжка. Добре е, че си спрял, но намери добър инструктор да те научи да караш добре, защото се предполага, че имаш шанс да се научиш. Имах колега, който ми призна, че аз съм му бил дал куража да кара и в София, и сега вече кара спокойно и добре. Аз също не съм бил безгрешен в началото, но не съм правил ПТП.
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той е виновен, ако беше карал талигата по предназначение а не по асфалтовия път. Утре някой и с моторна шейна може да реши да кара по пътищата... Поздтави отСиднейАвстралияя
18
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето беше важно - произходът ти, дали родът ти има заслуги към БКП, не беше важно дали си умен! Те колко прости назначиха в партията, защото баща им, дядо им е партиен секретар.
17
1
 
4
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 2 години
с тенденция сицилианската защита на многоходовия в украина да се овапца, зачестиха злоупотреби с мездренско пиво
16
3
 
37
 
! Отговори
За мое добро преди 2 години
Аз изкарах шоф. книжка преди 15 години. Покарах точно 4 години и като видях, че не е за мен, вместо да се пребия, по-добре да оставя колата. И така вече 11 години не съм сядал зад волана
15
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези самокатастрофи взеха доста да зачестяват сред овапцаното население.
14
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един комунист по-малко
13
2
 
18
 
! Отговори
Дар от БОГ ТАНГРА преди 2 години
Истинската съдба на човечеството е да има истински, а не изкуствен рай !Любовта, парите, здравето и като цяло всичко е важно, за постигането на истински и световен рай !Нека да правим любов, а не война!
12
2
 
15
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Щом баща ти е жив си късметлия!
11
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моят баща е на 83 г., но все още си шофира. Макар и малко като невменяем. Кара си голфа тройката и тъй...