Миграционният натиск към България се е увеличил двойно

От началото на годината са задържани 7630 граждани на трети страни
25 авг 2022 17:15, Йоана Цонева
30
Миграционният натиск към България се е увеличил двойно
Снимка: БГНЕС

В рамките на месец юли са задържани общо 997 бежанци, като 653 са установени в незаконен престой във вътрешността на страната, а на държавната граница са хванати 115 на влизане и 229 - на излизане, сочи статистиката на МВР за миграционната обстановка, предаде БТА.

През юни общият брой на задържаните е 961.

За тази година 7630 граждани на трети страни са задържани през периода януари - юли. От тях на вход на държавната граница – 834, на изход без регистрация – 1053 и установени в незаконен престой във вътрешността на страната – 5743 души. Спрямо общия брой на задържаните през същия период на 2021 г. - 3673, се отчита 2,1 пъти увеличение.

Още по темата
Капацитетът на центровете на Държавната агенция за бежанците е запълнен на 37,2 процента, като в тях са настанени общо 1534 граждани на трети страни, основно граждани на Афганистан и Сирия. На външни адреси са настанени 897 души. В домовете на дирекция „Миграция“ към МВР има настанени 593 души, като капацитетът им е запълнен на 43,3 процента. Данните са актуални към 31 юли.

Във връзка с инцидента в Бургас, който се случи по-рано днес и загинаха двама полицаи, вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че т. нар. "каналджии" са обявили война на българската държава и българската държава ще отговори с цялата си мощ на това предизвикателство.

Главният прокурор Иван Гешев коментира пред журналисти, че т. нар. мигрантска криза се влошава, като мигрантският натиск и престъпленията се увеличават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато една къща е изоставена постепенно рухва, същото е с изоставените държави
26
0
 
2
 
! Отговори
Друг преди 1 година
Г-н вътрешен министър какъв ще е държавният отговор?Моят е око за око зъб за зъб!
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОСТАВЕТЕ БЕЖАНЦИТЕ ТЕ ИСКАТ В ГЕРМАНИЯ ,ФРАНЦИЯ,АНГЛИЯ А ДА УМИРАТ БЪЛГАРИ ЗА СПОКОИСТВИЕТО НА ЗАПАДА НЕ Е НУЖНО
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази граница е като разграден двор, и странно защо управниците не желаят да спрат нелегалите. От пенсионер, служил воиник като граничар преди 50 години казва, че пиле не е можело да прехвръкне тази граница, автомати, кучета, кльонове, застави, известителна система и стрелба на месо. Твърдеше, че малко ще му е тръдно с ходенето, трябвало много ходене там но ако го викнат с наборите му пак ще опазят родината.
23
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ердоган нарочно ги пуска в българия и сега се хили защо не ги връща в роднитестрани а ги гони към българия след това изнудва ес за пари които не стигат добежанските лагери а потъват в офшорки
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А корумпетата по границата дремят и папкат.
21
0
 
16
 
! Отговори
П преди 1 година
Всички платени военни да вървят на границата.24часа кибичат в поделенията нищо не правещи като караули и 5 дена почиват.Най-големите мързеливци и хрантутници.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До21. За коя граница пишеш, защото през варненската си влизаха много свободно. И то от Русия
19
2
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Преди 90-та година през границата неможеше ипиле да прехвръкне.Застава, вишка, бразда, ограда, кльон, постови, автомат. Истинска действаща гранична армия.
18
0
 
10
 
! Отговори
Нереални цифри преди 1 година
1534 души в момента да са настанени в бежанските центрове нещо не ми се вярва. Защото пътувам всеки ден с влак от Пловдив който пристига от София с крайна гара Свиленград и мога да кажа, че в почти всяко купе на влака има бежанци, които пътуват от София и това е абсолютно всеки ден!
17
1
 
19
 
! Отговори
Коко Джъмбо преди 1 година
Армията, армията веднага да се прати на границата. Тя и без това за друго не става освен за охрана. Пълно с тюфлеци, които ходят на работа само за дежурства, ядене и пиене. Пълни хрантутници и заплатаджии на гърба на данъкоплатците. На границата поне ще вършат някаква дейност, а не само да спят по поделенията и по щабовете.
16
1
 
18
 
! Отговори
ххх преди 1 година
Докога Европа ще приема незакони емигранти от Азия и Африка ??? Защо принуждава България да ги храни и приема талибаните ???
15
0
 
19
 
! Отговори
СС преди 1 година
Арест и екстрадация на незеаконните емигранти !! Стига с евроцености и либерасти,Меркел напълни Европа с незакони емигранти !!!
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо при Борисов през годините миграцията беше НУЛА . Ами сега Лицевата опора - РАДЕВ /Кримски ,ГРИПЕНОВ, Юмруков / ,който за две години върна България 10 години назад да иде на границата и да пази !!!!!! Или на съд за огромната разруха ,която ПРИЧИНИ.....
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо при Борисов през годините миграцията беше НУЛА . Ами сега *** РАДЕВ/Кримски ,ГРИПЕНОВ, Юмруков / ,който за две години върна България 10 години назад да иде на границата и да пази !!!!!! Или на съд за огромната разруха ,която ПРИЧИНИ.....
12
0
 
11
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
За сметка на това Рашков ликвидира купения вот.Най некадърния , най отмъстителния и най богатия министър на МВР ,който сме имали .Пръв борец с корупцията..Отв-рат.
11
0
 
11
 
! Отговори
Меркел преди 1 година
разказа играта на ЕС с тия мигранти. Сега да си ги прибира у тях си!
10
7
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 година
Виновни са тези, които настаниха украинци по хотели. Затова и другите опитват късмета. Какво става с хванати нелегални? нещо за бройка отпратени у тях си? Нещо за наказания?
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунделитe как не се умориха да сравняват европейците братя християни украинци с някакви индивиди ислямисти от Азия? То верно, че за комунистът да мисли е трудно...
8
0
 
9
 
! Отговори
Rip europe преди 1 година
Ами затова предупредиха Моамар Кадафи и италианската журналистка Орлина Фалачи . Тя преди години каза че ттария континент вече се превръща в Еврабия . Ама положението вече е изтървано . Гответе се за война !

Спонсорирани публикации