9.3 милиона за жп трасета

Петър Мутафчиев е платил колосални суми за пътни проекти
8 авг 2009 11:46, Петя Славова
47
9.3 милиона за жп трасета
Снимка: БГНЕС

Петър Мутафчиев е организирал конкурси за колосални суми, с които трябва да бъдат възнаградени консултанти по жп проекти, и то само в последната седмица начело на транспортното министерство, съобщава Монитор.

Според изданието, „почти 9,3 млн. лв. ще гушнат фирмите, които ще дават акъл за модернизацията на няколко жп трасета“.

За изготвяне на идеен проект за развитието на железния кръстопът в София са подготвени 1 920 000 лв., сочат данните от публикуваната на 14 юли в "Държавен вестник" обществена поръчка.

За жп възел Пловдив сумата е 1 320 000 лв., а за Бургас - 648 000 лв.

Идеите за модернизация на железопътната линия Радомир - Гюешево очевидно са най-скъпо платени, тъй като консултантът може да прибере 3 480 000 лв.“, отбелязва изданието.

„Седмица по-рано Мутафчиев обявява търг за 1,2 млн. лв., с които ще бъде разплатено проучването за рехабилитацията на участъка Пловдив - Михайлово.

Идеята е в бъдеще да се подновят релсите между Скутаре и Оризово, а оттам до Михайлово композициите да развиват скорост до 120 км/ч.

В името на модернизацията на жп транспорта се организира и конкурс за стратегия за внедряване на евросистема, която да управлява влаковете.

Приготвени са 720 000 лв“.

Министърът приготвя и 2,347 млн. лв. за бъдещия оценител на оперативната програма "Транспорт", отпуска 360 000 лв. за GSM нуждите на ведомството, а комфортът в сградата на министерството е осигурен за 800 хил. лв.

За канцеларски материалисе харчат180 хил. лв.

За командировки Мутафчиев обявява поръчка за самолетни билети за 420 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мутафчиев е подготвял и конкурси и за изготвяне на идейни проекти за жп тунел София - Калкута и космически влакови линии със съответните космически жп станции - проекти от непосредствена важност за България, с оглед затвърждаването на хегемонията ни на Земята и в космоса
45
0
 
1
 
! Отговори
Идиот преди 14 години
Eй ,много сте елементарни.Никакви пари не са дадени още.Проектите се финансират и одобряват от Европейския съюз така ,че никой нищо не е откраднал.Всеки ден ви подхвърлят по някоя глупост ,която на другия ден се оказва лъжа.Радвайте се какви големи разкрития прави ГЕРБ.Вие да не очаквате да кажат-направени са много и хубави неща но ние ще направим повече от тях.Тая песен преди нас само са крали и нищо не са направили я слушаме при всяка смяна на власта
44
0
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 14 години
Част от парите можеха да се дадат за сигурността на пътуващите. Напр. да се оборудват вагоните с аудиотехника и когато влакът наближи някое гето с наредени чавета край линията, по говорителите да се съобщава:" Залегни!...Лежи...лежи...лежи...Уважаеми пътници, вече е безопасно да се изправите.
43
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Попитайте новият МИНИСТЪР да не задаваме много въпроси че може проектите и консултите да удвоят сумите за проектиране Не ми се мисли къква ще е сумата за изспълнението на жп трасето за ПЕРНИК
42
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН КОЙТО СИ Е преди 14 години
ВИЖТЕ НА ГАРА ГБАНЯ КАНТОНА НА ул УРАЛ ВЕЧЕ Е ПРИВАТИЗИРАН ЛИ???.....
41
0
 
1
 
! Отговори
аман преди 14 години
Попитайте новия министър колко още ще се ремонтира подбалканската линия? Вече 1 година няма движение по нея.....
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей, колко сте лоши! Много е добър човека, да знаете. Казвам Ви го,тъй като го познавам много добре! Всяка вечер, като се прибере у дома, носи подаръци и за мама, и за мен. Готов е на всичко за нас - неговото семейство! А зарад такива като Вас, които непрекъснато гледате в чуждата паничка, не смее да ми купи хеликоптер и вече осем месеца карам един и същи автомобил!
39
0
 
1
 
! Отговори
Ангелов преди 14 години
Тази снимка е направена във Варна
38
0
 
1
 
! Отговори
кантонер преди 14 години
Няма шеф от БДЖ да не кара чисто нов джип-а влаковете взеха да падат като круши
37
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 14 години
Ако говорят, "Защо говорят?!", ако не говорят -"Какво правят!? Защо мъчат?!". Не е минал и месец от управлението на новото правителство.
36
0
 
1
 
! Отговори
х преди 14 години
Е затова мразя да гласувам ... да кажат какво те ще направят, а не да се занимават с глупости. Има си други органи за това, ако имат съмнения, подават сигнал и си гледат работата. Така поне е в нормалните страни. Иначе 4 години да реват какво са направили другите и защо те не могат да работят - тоя номер ББ го владее добре...
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Комунистите са били много сигурни, че няма да спечелят изборите, за да харчат така. Какво щяха да правят, ако бяха спечелили и тези избори?
34
0
 
1
 
! Отговори
бай ДЖОН преди 14 години
КРАДЛИВИ БСП ри, за затвора Бойко да ви натовари. Колко още неща ще излязат за КРАДЛИВАТА КОАЛИЦИЯ.
33
0
 
1
 
! Отговори
до 32 преди 14 години
Понеже господ е създал света за 7 дни и не ти се чака ли?
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Господата от новото министерство вместо да намират махна, да вземат и те вече нещо да направят, че от една седмица само за това кой колко е похарчил чета.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това се казва министър - досущ като Йордан Мирчев - с обратна захапка! Колкото са откраднали толкова лошо да получат
30
0
 
1
 
! Отговори
h преди 14 години
Колкото повече чета за злоупотребите на предното правителство толкова повече се убеждавам, че с право съм бил на протеста през януари т.г.
29
0
 
1
 
! Отговори
bub преди 14 години
ДНЕС.БГ, оправете си заглавието. 9.3 милиона са парите само за консултанти. Представете си какво ще бъде, когато тези консултанти завършат "консултациите" си и се окаже, че за 20 метра релси трябва да се платят 10 милиона...
28
0
 
1
 
! Отговори
щщд преди 14 години
Няма по сладко източване на хазната от еспертни проекти и консултации - чисто, трудно за разследване и доказване, губи се много време за обвинението и адвокатите накрая всичко замазват! Но при добра воля и много усилия - става!!!!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
наследнико на бандитятаци кокво да ти кажа повече..