ГОРД-и обира недоволните от Дал и ДПС

Гражданското обединение бе учредено днес в Шумен
4 фев 2012 19:03,
75
ГОРД-и обира недоволните от Дал и ДПС
Недоволни от Доган и Дал станаха ГОРД-и. Снимка: архив Булфото

Гражданско обединение за реформи в държавата (ГОРД) учредиха в Шумен бивши членове на ДПС и такива, които бяха обявили подкрепа за Касим Дал, но се разочаровали от него, след като се ориентирал към ЕНП на Мария Капон.

ГОРД засега е регистрирано като неправителствена организация.

В учредителният документ подписите си положиха 18 от пристигналите в Шумен около 50 души - представители на областите Шумен, Добрич, Русе, Ловеч, Силистра, Търговище и Варна.

Още по темата
13 яну 2011 12:45
124

За председател на сдружението бе избрана Сание Сютлю - бивш заместник-кмет на село Иваново, Русенско, а за заместник-председател - Александър Маринов, адвокат от Ловеч.

Александър Маринов обясни, че ГОРД е регистрирано като неправителствена организация, но впоследствие може да се трансформира в политическа партия.

Целта, която си поставят учредителите, са да бъдат изслушват хората, да се намира решение на проблемите им, да се разяснят възможностите им за развитие, за работа, за образование.

В организацията могат да участват всички, с изключение на хората, свързани с бившата Държавна сигурност, уточни Маринов.

Той отбеляза, че при учредяването на организацията хората не са се разделили на етноси, а на "политици и на неполитици".

"Ние казваме, че е време да се промени цялата политическа система и е необходимо да се приеме нова конституция, тъй като в сегашната правата дори да са прокламирани, реално не са защитени", допълни Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: ДПСКасим Дал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
9
 
! Отговори
2 преди 12 години
Писна ми от тия турци ве........бах ги в реформаторите...20 години им говорят едни и същи глупости всяка година преди избори ,че ше ги колят и че ше ги бесят,и че трябва да гласуват за Доган и те всеки път и това правят...Ся тия не не са могли да влязат в парламента,или не са ги направили кметове от ДПС и те решават ,че вече са против Доган,да *** и смешниците им да ***....
23
5
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
алооо,образования, човека си задава въпрос относно турското малцинство...ти накъде хукна,табелата не четеш ли ?
22
1
 
2
 
! Отговори
бг турчин преди 12 години
27 е от мен.
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такава професия политик няма.Поне в България.Политическият елит е унищожен след 1944 г.И всеки днес става политик.Какъв е Ахмед Доган?Един ***.Турски не знае,български не знае.Бил умен.Трънки.Кой го казва, че е умен?Избирателите му.Подъл,гаден и зъл е.Но не е умен.Просто е пешка, поставен на нужното място в нуното време.И когато не им трябва ще се отърват от него.И той го знае.Сърдечен удар или нещо друго.ДС си знаят работата.Жалко е, че почти цялата държава е все още тяхна.
20
5
 
19
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Не знам пич, аз лично винаги съм смятал, че северната част на България е по-образованата. В учебниците по български език някога пишеше, че най-правилен е българският език в Североизточна България, при все мекането, а и в североизтока има съсредоточаване на доста интелигенция и ВУЗ-ове. там са Варна, Добрич, Русе, Шумен, да не забравяме академията в Свищов. Само посочвам примери, това не значи, че хората от юга са втора категория, на мен повечето ми приятели са от юга. България си я обичам цялата
19
3
 
2
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ТЕЗИ ХОРА ДОБРЕ ПРЕДПОЛАГАМ СЪЗНАВАТ С КАКВО СЕ ЗАХВАЩАТ!! ЗА КОЕТО ГИ ПОЗДРАВЯВАМ, ЗА ПРОЯВЕНАТА СМЕЛОСТ! ТАЗИ *** ОТ ДЕПЕСЕ И ОРТАЦИТЕ ИМ ОТ БЕСЕПЕ В ШУМЕНСКО.. ПОКРИВАТ ВСЯКАКВИ КРИМИНАЛНИ И КАКВИ ЛИ НЕ ПРОЯВИ НА СВОИТЕ ЧАВЕТА!! ПОЛИЦИЯТА В ШУМЕН Е ТЯХНА.. ТЕ КАДРУВАТ НА ВОЛЯ .. ОСОБЕННО В РПУ - ТА КАТО КАОЛИНОВО.. НОВИ ПАЗАР И ШУМЕНСКИТЕ УЧАСТЪЦИ!!ЧАВЕТАТА ИМ СЕ ПОЛИЦАИ.. ПОЛУГРАМОТНИ И НЕБРЪСНАТИ.. МИЛИЦИОНЕРИ.. НО ГОДНИ ДА ОБСЛУЖВАТ ЩОТО СА ГЛАДНИ, АБЕ КАДЪРНИЦИ :) МИЛИЦИОНЕРИ - ИСЛЯМИСТИ
18
1
 
3
 
! Отговори
do 22 преди 12 години
na sever 4etat a na jug ste negramotni ,taka li?
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе кво става с тоя Шумен, днес и за Кунева четох, че в Шумен дала старт на проекта си... отново днес.
16
5
 
5
 
! Отговори
бг турчин преди 12 години
Мене друго не ми е ясно, защо всички лидери на българските турци са от северна България?Ето сега видях в нета, че и Сание Сютлю е севернячка.Е толкоз ли няма южняци?Не че съм против севера, просто коментирам фактите.На юг хората спят.И през 1984-85 г. първо северняци се вдигнаха.Аз съм южняк, но ми е интересно.На север турците могат да четат на турски, образоват децата си и четат.А на юг положението не е такова.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
to e jasno kakvi sa.koito ne mu haresva v bg da se maxa v anadola
14
6
 
15
 
! Отговори
мразя ДПС преди 12 години
същите *** *** като Доган са , да ядат *** и ДПС и ГОРД
13
2
 
5
 
! Отговори
...НЕ Е ЕТНИЧЕСКА .. преди 12 години
...ТАЯ ФОРМАЦИЯ , ....НО , ЩЕ ВИДИМ НАКЪДЕ ЩЕ ГИ ДУХНЕ ВЕТЪРА...!Добре е ,че не искат да имат общо с ченгета и ***....дано обаче не са от хората на Куневицата...!
12
5
 
8
 
! Отговори
До Алов преди 12 години
По тебе съдя и за другите *** в ДПС. Целият електорат им е такъв.
11
7
 
5
 
! Отговори
АЛОВ преди 12 години
аз съм много класен минетчия,най-много го обичам обичам обрязан
10
1
 
21
 
! Отговори
бг турчин преди 12 години
Поживем увидим.Предпазлив съм.Не се знае и тези какви са.Но от една страна е хубаво, че се намери алтернатива на ДПС.Просто съм алергичен към ДС и комунистите.А ДПС беше създаден от ДС и беше напълен с хора на ДС.И ако не беше член или симпатизант на ДПС просто нямаше никакъв шанс да имаш "място под слънцето" бъдейки български гражданин, по народност турчин.Сега поне има някаква алтернатива.Ще видим какви са.Дано са умни, че ми писна от глупави турци.Цялата интелигенция мимикрира до послушна на ДПС маса, която няма собствено мнение.Това и през комунизма го нямаше.
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА СА ЧАСТ ОТ МРЪСОТИИТЕ НА ГОЦЕ....КАКТО И НОВИЯ ЗМИЯРНИК НА КУНЕВА
8
2
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
Стерилизират ви като кучета с ваксини и вие си мислите че сте някой или че ще бъдете някой...
7
1
 
7
 
! Отговори
? преди 12 години
zigania do shia niama se naedete turzi gladni
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Ахмед Ага Тамръшки Да ти го натъмръша във вертикалния процеп--педя под кръста ***.
5
16
 
5
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Вечна слава на Ахмед Доган и ДПС. Единцтвената мъдра политическа сила , а другите са крадливи ***. Ние намерихме на толкова много наши избиратели работни места повече от всеки друг.