Влизам в лидерската битка за СДС, отсече Шарков

Надежда Неински и Мартин Димитров застават зад него
Обновена: 22 юни 2012 17:22 | 22 юни 2012 12:48,
31
Влизам в лидерската битка за СДС, отсече Шарков
Шарков помни историята. Снимка: архив Булфото

“Помня историята, част съм от нея, познавам добре настоящето и все още вярвам в бъдещото на СДС”, с тези думи Ваньо Шарков се включи в битката за лидер на СДС.

Депутатът от Синята коалиция и член на Здравната комисия в парламента потвърди, че се впуска в битката за председателския пост на десницата. Шарков е заемал поста главен секретар на СДС през 2004-та година.

Първият тур за избор на председател на СДС е на 8-ми юли, а балотажът на 15-ти.

В изявлението си пред медиите Шарков обясни, че половината му живот е минал в СДС и няма да позволи корпоративни, олигархични или чужди интереси да са по-силни от Съюза на демократичните сили.

"Искам заедно да направим СДС силен и отговорен, за да се превърна в база за обединена десница с бъдеще на единен десен политически субект”, каза Ваньо Шарков. Кандидат-лидерът обясни, че разпиляната десница обслужва БСП и олигарсите.

За да демонстрират подкрепата си Шарков с него пред медиите в парламента се появиха двама от бившите председатели на партията Надежда Неински и Мартин Димитров, председателят на Младежката организация на СДС Петър Славов.

“В СДС има потенциал, от който зависи гарантирането на свободите и демокрацията в България. Това, което ще се случи в СДС ще е важен тест за това, което ще се случи в страната”, предупреди Надежда Неински.

Тя обясни, че застава подкрепя Ваньо Шарков, защото с него споделя една и съща философия за бъдещето на десницата.

Синята коалиция беше първата бяла лястовица на онова единство, което очакват от нас хората. 300 000 души продължават да вярват, че в Синята коалиция има ясен потенциал. Пътят към това бъдеще минава пред Ваньо Шарков, човек почтен и всеотдаен. Това в политиката е изключително дефицитно нещо”, подчерта Неински.

Бившият председател на СДС предупреди, че в държавата има паралелна власт, която се опитва да диктува бъдещето на страната.

"Както се купуват гласове, така искат да се назначават и лидери. И това е един опасен прецедент, към който не мога да бъда безучастна”, завърши тя. Кметът на Свищов Станислав Благов и Младежката организация на СДС също изрази подкрепата си за кандидатурата на Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Дени преди 11 години
Не знам какво е направил д-р Шарков като депутат. Не знам с какво е допринесъл за авторитета на СДС. Със сигурност обаче съм наясно, че е от политиците които успешно задържат кариерата си на политици, от чиито уста трудно не можеш да чуеш нещо полезно и истинско за дясното пространство. Лидерството, към което усещам, че Шарков се стреми е нещо друго. Защо не продължи скромното си съществуване в парламента?!
22
2
 
2
 
! Отговори
ан преди 11 години
КАКВО БЕШЕ ТОВА СДС? ДА НЕ БЕШЕ НА *** ОТ ДРАГАЛЕВЦИ ПАРТЙИКАТА? КОЙТО НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН. ДА ТАКА БЕШЕ ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 97 ГОДИНА. МНОГО ДРУГАРИ ТОГАВА СКАЧАХА. ТАКА СКАЧАХА ТА ЧАК СЕ НАДЕНАХА. ПОСЛЕ ДОЙДЕ ИЗТРЕЗНЯВАНЕТО ОТ ЧАЯ С КОНЯК КОЙТО ИМ ДАВАХА. СЛЕД ТОВА ДОЙДЕ МАДРИДСКИЯТ КОМАРЖИЯ И ТРОЙНАТА ЛАМЯ. ТАЗИ ЛАМЯ НИ ДОКАРА ВСИЧКИ МОНОПОЛИСТИ КОИТО ДО ДЕН ДНЕШЕН НИ СМУЧАТ КРЪВЧИЦАТА. ЗАЩОТО ПОДПИСАХА ТАКИВА ДОГОВОРИ ЧЕ ДА СА НА ДАЛАВЕРКА МОНОПОЛИСТИТЕ. А ЗА НАРОДА ЕДИН ПО ЗДРАВ И КВАДРАТЕН.
21
3
 
3
 
! Отговори
Шарков, Шарков... преди 11 години
Шарков не е лош човек, но няма кой да го оцени. Освен това няма и хора които да членуват в това нещо "СДС". През 1990 г. в нашия град половината от хората гласуваха за СДС, а през 2011 г. само един. Ние го познаваме и го уважаваме, той е единствения който се именува "седесар". Ветеринарен лекар е, не е луд, не е падал от магаре като малък. Впрочем, не разбирам на какво Шарков иска да стане лидер ? Съжалявам за него, след 2013 г. ще го забравим. Завинаги !
20
4
 
0
 
! Отговори
Karapashaliiski преди 11 години
vse edno!... bg narod nyama da glasuva za partii poveche!... bg ste pokaje cherven karton na bg partiite pri sledvastite izbori!... bg narod ste glasuva samo za nesavisimi stoinostni uspeshni lichnosti, koito obichat Balgaria i bg narod i iskat da jiveyat zaedno v mir, lubov, prosperitet!!!!
19
4
 
5
 
! Отговори
майтапи преди 11 години
МартУ и Нейнска ,...зад Шаро ,..ДРУГИ ----НЕМА !СК,преко сили ---2%....?
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шарков е честен и почтен човек.Ако не го познавате ,не пишете глупости.Не е важно от коя партия е,важно е да е съвестен, а той е такъв.Не съм фен на СДС ,но се радвам за Шарков.Време е да сменим мисленето- не за партия , а за Човек! Един истински човек може много!Успех, Шарков от Гунчев
17
3
 
10
 
! Отговори
Модерния син преди 11 години
Та мисълта ми е, драги червени *** под прикритие, вие недейте да мислите синята идея. Тя не е за вас и вие не сте за нея, недейте да плачете над чужд гроб. Оставете ни ние да я мислим, вие си гледайте великия демократ учен на пазарна икономика от бай му Тошо докато му е мачкал ушичките, царят-слънце, Боце Рапона. Останалото, като например плащане на данъци, създаване на добавена стойност и производство го оставете на нас. То без това освен да го разсипете друго не можете да направите.
16
1
 
5
 
! Отговори
Модерния син преди 11 години
Герберастите налазиха и тази тема. Те имат някакво особено самочувстие, че уж са "сини". Това е мноого стар похват, измислен още от великия предприемач Стив Джобс, лека му пръст. Та той е измислил, че простия човек (т.е. масата хора) не купува продукти, той купува идеи. Та така и нашия ***, не продава продукти на електоралната си орда, понеже те са голи и боси, необразовани и болни, той им продава идеи. Идеите, че са сини и са нещо повече от останалите, когато е точно обратното.
15
4
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
то така разсъждават сигурно и лудите в лудницата,- казват си - само няколко човека ли са нормалните у тоя свет?
14
1
 
9
 
! Отговори
мадафака преди 11 години
Ееех, жалко. Само 300 000 души в България ли мислим с главите си?!?
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яско,както са тръгнали нещата,скоро може и да ти се сбъдне желанието.И ееехххх какъв живот,пардон - сеир,ще настане тогава....
12
2
 
10
 
! Отговори
BatVas преди 11 години
Доктор Шарков е много свестен човек и бих го подкрепил, ако бях член на СДС. Но ако той застане на чело на СДС ще ги подкрепя на изборите. Иска ми се да има едно по-силно СДС и една по силна умерена десница.
11
3
 
1
 
! Отговори
Яско преди 11 години
Абе защо битките не ги правят на ринга, тепиха или нещо подобно. Кеч до дупка и който остане прав, той става лидер. Поне на хората ще им е интересно да гледат сеир.
10
3
 
13
 
! Отговори
Камен преди 11 години
Нсс, аз познавам повече хора от теб, а тебе незнайно защо, не. Ваньо го познавам от 1998 година. Човека става в пъти повече от досегашните лидери на СДС. А това, да се изказваш неподготвен, за човек, когото не познаваш....е обидно, главно за теб.
9
0
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Той ще води последователна политика като Мартин. Хубаво е че и Костов го подкрепя. Аз се надявам че подлеците и измекярите няма да вземат връх в СДС и отново ще има Синя коалиция на следващите избори. Това го искаме всички демократи в България. НЕ на продажниците продали СДС на ГЕРБ.
8
8
 
5
 
! Отговори
не син преди 11 години
да се редуват,всеки от 12-те подръжници на СДС за по месец шеф
7
1
 
5
 
! Отговори
w преди 11 години
Напълно споделям написаното то Вас!Все пак си мисля, че за автентичната десница трябва да има изход. Дано сега го намерят - ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ!ППЗа злобливите коментатори уточнявам, че под изход не разбирам изход от Народното събрание, а изход на страната ни от безвремието, бандитизма и... другото Шарков го е казал.
6
8
 
3
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Те са го казали хората, че със стари **-ви нов бардак не се прави.
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що не вземеш да влезеш в затвора!
4
3
 
8
 
! Отговори
Модерния син преди 11 години
Отново ще громим комунистическите мекерета както в началото на 97-*** с великия лидер и държавник И.Й. Костов. *** треперят от страх, *** очаква нова директива от верните му другари оттатък океана, рептилите Клинтън и Уорлик. Скоро отново ще има обсада на парламента, от това са се уплашили ***, защото знаят, че тоя път ще влезем вътре и ще ги провесим всичките по площадите наред с цялата им крадлива рода до 9-то коляно. Казах!