Плевнелиев кани Дилма Русеф да инвестират в "София тех парк"

Двамата разговаряха на конференцията на ООН "Рио+20"
23 юни 2012 10:38,
109
Плевнелиев кани Дилма Русеф да инвестират в "София тех парк"
Дилма похапва българска питка по време на посещението си в Габрово през октомври м.г. Снимка: архив Булфото

План за активизиране на двустранните икономически връзки са съгласували президентите Росен Плевнелиев и Дилма Русеф по време на срещата си в Рио де Жанейро на третия ден от Конференцията на ООН за устойчиво развитие "Рио+20".

Изпълнението на плана ще започне с посещение на бразилска делегация, която да набележи секторите и възможни проекти, привлекателни за бразилските инвеститори.

Още по темата

Бразилските представители ще проучат на място и възможностите за участие в реализацията на бъдещия технологичен център "София тех парк".

Президентът Плевнелиев покани Бразилия и за стратегически партньор на България в областта на земеделието и производството на храни.

Държавният ни глава представил и основните макроикономически показатели на България в момента и посочил, че страната ни е единствена в Европа, чийто кредитен рейтинг се повишава в условията на криза.

Президентът Русеф пък се ангажирала в близките месеци да изпрати представители на правителството и на бразилския бизнес в България, за да проучат на място възможностите за стартиране на съвместни проекти и на смесени предприятия.

Пред Плевнелиев Дилма Русеф е припомнила и емоционалната си обвързаност с България и определила като вълнуващи спомените си от посещението в страната ни през миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.