Опитват се да преиначават историята, но ние сме спасили евреите си!

Борисов ще поти Нетаняху с шах в сауна
Обновена: 11 сеп 2012 21:04 | 11 сеп 2012 18:30, Елка Василева
219
Опитват се да преиначават историята, но ние сме спасили евреите си!
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху. Снимка: БТА

Има опити на кръгове по света да преиначават, да тълкуват, да коментират историята. Но аз мисля, че България е държава, спасила всичките си евреи по времето на Хитлер и то благодарение на целия български народ, каза премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с премиера на Израел Бенямин Нетаняху.

Благодарение на това, че се е вдигнал като стена, благодарение на парламентаристите, на Българската православна църква, на българските интелектуалци, на целия народ,  подчерта премиерът.

„Благодаря на премиера Нетаняху за високата оценка за спасяването на българските евреи”, каза Борисов.

Още по темата

Догодина честваме 70 години и съм убеден, че с премиера Нетаняху ще направим така, че и в Израел, и в България да се вдигнат паметници, да се оцени жестът на българския народ, който е направил нещо нечувано дотогава, каза още премиерът.

Сега е лесно да тълкуваме историята, но ако от друга страна имаш Хитлер с неговата машина, е много трудно да се опълчиш и да спасиш своите най-близки. Вчера с представители на българските еврейски общности, когато разговарях, те казаха - вие не сте спасили 50 000 български евреи. Слагаме по два процента ръст на година, следователно те вече са над 100 000 души. Ако не бяхте ги спасили тогава, днес нямаше да са сред нас техните деца и внуци, разказа Борисов.

Разчитам много на личната подкрепа на премиера Нетаняху, ще направим така, че да се оцени това, което е направено тогава, каза премиерът Бойко Борисов.

Неотдавна в Македония направиха филм под заглавие „Трето полувреме“. В него има внушения, че лагерът за изтребление на евреи Треблинка е бил под български контрол и че цялата депортация на седемте или осемте хиляди македонски евреи е по идея на българското правителство и че това е извършено едва ли не с огромен ентусиазъм, за да се покаже, че българите са били по-старателни и по-жестоки от офицерите от Вермахта и от есесовците.

С филма се внушава, че българите са наследници на кръвожадни фашисти и в  него знамето със свастиката и българският национален трибагреник са наредени един до друг.

Филмът разказва за футболния отбор Македония (Скопие), който между 1941-1944 година участва в държавното първенство по футбол в Царство България. Чрез  филма сценаристите се опитват да „покажат“, че "отборът "Македония" се е състоял от небългари, които са имали за треньор евреин и е било недопустимо такъв отбор да стане шампион в представената като фашистка българска държава".

Премиерът Борисов и Нетаняху обсъдиха и друга спортна тема - шаха. Двамата ще поиграят в сауната, за да видят кой ще издържи повече, предаде "Стандарт". До нестандартното решение се стигнало, след като министър-председателят ни видял в кабинета на колегата си шахматна дъска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
2
 
! Отговори
АНТИЦИОНИСТ преди 11 години
П И Т А М З А Е Н Т Е Н П Ъ Т К О Л К О Ч И Ф У Т Ч Е Т А З А Г И Н А Х А В К У Л И Т Е ?!?!? КОЛКО РУСНАЦИ ИЗБИ ЧК - 25 000 000 ОТ ЦВЕТА НА РУСКАТА НАЦИЯ, КОЛКО ЕВРОПЕЙЦИ ЗАГИНАХА ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ЗАПОЧНАТА ОТ ЕВРЕЙНА ХИТЛЕР - 200 000 000 ЗА КАКВА ХОЛОКОСТА ГОВОРИМЕ СЛЕД КАТО НАД 250 000 ЧИФУТЧЕТА СА СЕ БИЛИ НА СТРАНАТА НА ГЕРМАНИЯ В ЕЛИТНИТЕ ЧАСТИ НА SS И ВЕРМАХТА, ГЬОБЕЛС, ГЬОРИНГ,КАНАРИС, ........ВСИЧКИ СА ЕВРЕЙ!!! ЧИЯ Е ХОЛОКОСТАТА ТОГАВА...........???
149
0
 
5
 
! Отговори
до 187 преди 11 години
Ей, Знаещия. А знаеш ли колко измами и кражби са извършили евреите. А знаеш ли, че са измислили един холокост, за да оскубят Германия. А знаеш ли какво е мнението на хората по света. Знаеш ли, че вече и САЩ ви ритна от зад. А знаеш ли защо няколко хиляди години, където и да отидете, навсякъде ви гонят и избиват. ЗАЩО?????Явно от вас хора не става и не трябва да сте сред хора. Дори нобеловите награди опорочихте. Рушвет, корупция. Тва са инструментите на евреина.
148
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нобеловите награди отдавна са заграбени от евреите. И как иначе. 1 млн долара дават. За тоя милион евреите са ги приватизирали. И за да спечелят имидж, за да не ги смятат нисша каста. Как се дава на Обама награда за мир!? Та това е пълен абсурд. Но американските евреи му я връчиха. Има много по-достойни учени и открития в близката ни история, които са прескочени и игнорирани, за да получи награда някое еврейче. За това тези награди са загубили смисъла си. Нещо като конкурс Мис Долно Нанагорнище.
147
2
 
4
 
! Отговори
СНЕ преди 11 години
До знаещ НЕ Е ТРУДНО ДА СЕ СЕТИ ЧОВЕК, ЧЕ ИЛИ СА КУПИЛИ НАГРАДИТЕ ИЛИ СА ГИ ОТКРАДНАЛИ ТА ТОВА СА ЕВРЕЙЧЕТА ВСЕ ПАК!?!?!?
146
2
 
3
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
206-ите си ги създават, те си ги раздават. Не мога да си представя как един ционист може да получи нобелова награда за мир
145
4
 
7
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Мухобойко и той нахлупи еврейката тюбетейка. *** гъзолизците!
144
3
 
4
 
! Отговори
А ти Бойко преди 11 години
Срещу кого се опълчи през живота си, за да спасиш своите близки... лицемер.
143
1
 
0
 
! Отговори
Бойко Спасителят преди 11 години
Сега е лесно да тълкуваме историята, но ако от друга страна имаш Хитлер с неговата машина, е много трудно да се опълчиш и да спасиш своите най-близки.
142
5
 
7
 
! Отговори
знаещ преди 11 години
До Кашчей БезсмертнийПростако, евреите имат 180 нобелови награди. От тях над 130 за научни открития. А стругар може да стане всеки. Дажи такъв компир като теб.
141
3
 
4
 
! Отговори
news radikal преди 11 години
Вие евреите не спазвате Божият закон и смятате останалите хора за гои . Вие сте срещу Божия народ - българите ! Проклетите да сте навеки за това , което сторихте над българите , дано Бог унищожи държавата Ви и да се затрие евреиската семка , щото е против Бога - Всевишния , който свети и всичко вижда... Края Ви е близо !
140
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Кой отвори вратите на Велико Търново?
139
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полудяли сте, и търсите оправдание за собственият си хал другаде. Няма как да са виновни евреите за това, че не ви се е учило, че се отнасяте несериозно към работните си задължения, че се спувате когато сте зад волана, че се спувате и обиждате за всяко несъгласие във форума.Политиката си е политика, а човешките отношения зависят само от нас.
138
4
 
3
 
! Отговори
Химлер преди 11 години
Ако не ги бяхте спасили чифутлята сега нямаше да сте на тоя хал...
137
2
 
6
 
! Отговори
Martin преди 11 години
Мартин Лутер,немски духовник и теолог, който поставя началото на протестантската Реформация, поема по единствено възможния път - този на Светата църква, избирайки другото изначално, етично и морално начало на религията. В книгата си "За евреите и техните лъжи", Лутер препоръчва евреите да бъдат лишени от пари, граждански права, религиозно обучение и образование по Талмуда, като бъдат принудени да работят земеделски труд, а Талмуда и молитвените еврейски книги конфискувани.
136
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНОГО СЕ ВЪЛНУВАМ ОТ ПАРТИЯТА ШАХ В САУНАТА- ЩЕ БЪДЕ ЛИ МИТЮ ПИЩОВА ТАМ С ЖАКУЗИТО И МАНИКЕНКИТЕ ИЛИ НЕ. ЩОМ ЦИРКАДЖИЯТА СИ ЛЪСКА ИМИДЖА С ГОЛ ШАХ, ЯВНО ГО Е ЗАКЪСАЛ.
135
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европусипреди 6 часа Евреите-което куче ги е залаело,все е побесняло! За този гениален пост става дума :)До Европуси: БРАВО!!! Точно тва е! - и този форум е доказателството! Винаги се опитвах да го кажа само с 2-3 думи - БЛАГОДАРЯ! ХАААА-ХАХАХА-ХАААА! Гениално!
134
0
 
3
 
! Отговори
Еврей преди 11 години
До Европуси: БРАВО!!! Точно тва е! - и този форум е доказателството!Винаги се опитвах да го кажа само с 2-3 думи - БЛАГОДАРЯ!ХАААА-ХАХАХА-ХАААА! Гениално!
133
3
 
16
 
! Отговори
уъ преди 11 години
"България е държава, спасила всичките си евреи по времето на Хитлер и то благодарение на целия български народ"/ Да , има някой който пренарежда историята...... Евреите са спасени благодарение на забравения и недолюбен наш цар Борис III. Населението ни едва ли е взимало толкова мащабни решения само.
132
2
 
12
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Холокостът е голяма лъжа, използвана, за да се оправдае създаването на държавата Израел...
131
3
 
9
 
! Отговори
Бокачо преди 11 години
Евреите се явяват заразена от чума, прокажена и опасна раса, която заслужава изкореняване още от деня на раждането.Джордано Бруно